Lambda Systeme | Hírek
×

Sütik kezelése

Havi szinten csökkent, éves összehasonlításban nőtt az euróövezet és az EU építőipari termelése

Csökkent az építőipari termelés áprilisban az euróövezetben és az Európai Unióban havi bázison, ugyanakkor nőtt éves összevetésben.

Tovább

Tégla a művészetben – de nagyon másképp, mint ahogy gondolnánk

A tégla az egyik legrégebbi és egyben leggyakoribb, időtálló építőanyag. A legtöbben így is közelítik meg és gondolataikban felhasználását mindig a házukhoz, ház körüli munkákhoz, felújításokhoz kötik. Ennek ellenére számos nem mindennapi, sőt, meglepő helyen is felbukkan, így például a nemrég nyílt II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon a Műcsarnokban.

Tovább

Hatalmas hozzáépítéssel bővítenék a Révész Fűtőmű épületét

Akár egy gigantikus KOMPOZIT is épülhet az elmúlt évek egyik legismertebb rehabilitációja, a Riverside Apartmanház mellé. A projektet a River Park Projekt Kft. kezdeményezte, az Artonic Design Építészeti Kft. irodát megbízva a tervezéssel. Az engedélyt a projekt megkapta, a kivitelezés azonban egyelőre nem indult meg.

Tovább

Velux országos hővédelmi akció

Az otthoni hőmérséklet csökkentésének egyik legjobb módja a megelőzés.

Tovább

Csak hiszed, hogy vásároltál egy lakást!

Az építőipar, azon belül a lakóingatlan fejlesztés is azon szektorok közé tartozik, melyet jelentős általános bizonytalanság kezdett övezni idén. Ennek a kockázatait számos ingatlanfejlesztő úgy hárítja át a vevőkre, hogy azok ennek egyáltalán nincsenek tudatában, az aláírt szerződés pedig napjainkban sok esetben egyáltalán nem garantálja, hogy az adott áron és határidőben valóban övék lesz a lakás – állapítja meg legfrissebb piaci elemzésében Kricsfalussy Tamás, a Metrodom értékesítési igazgatója.

Tovább

Maradhatnak jövőre a lakástámogatások is

A jövő évi költségvetési tervben több mint 491 milliárd forintot szán az állam a lakástámogatásokra, ami jelentős - közel 30 százalékos - ugrás a 2022-es büdzsében szereplő kiadáshoz képest. A szabad felhasználású, de jelentős részben lakáscéllal felhasznált babaváró támogatásra az idei több mint 90 milliárddal szemben 175 milliárd forint van félretéve.

Tovább

Most éri el csak az igazi drágulás az építőanyagok piacát

Az ukrajnai háború mélyreható hatással volt a kelet-európai építőipari beszállítói láncokra, mivel a régió erősen összefonódott az orosz gazdasággal, és ezért jobban ki van téve a nyugati kormányok által az ország ellen bevezetett szankciók visszahatásának. Az alapanyaghiány miatt már most is magasak az építési és felújítási költségek, de a helyzet csak most lesz igazán rossz a háború okozta zavarok és a szankciók hatásai miatt.

Tovább

Bástya park: egy ”mini megastruktúra”

Idén tavasszal adták át a Város-Teampannon tervei alapján megvalósult Bástya parkot, a Belváros új közparkját. A relatíve kis területen számos funkciót magába sűrítő park vertikális tagoltsága a megszokottól eltérő térélményt jelent a sűrűn beépített városi környezetben. Az átadás óta intenzíven kihasznált park egyúttal rámutat arra, milyen nagy igény van a hasonló zöldfelületek kialakítására.

Tovább

Termosz óriásoknak

Minden gyártó szívesen ad hírt nagyobb projektjeiről. Az Austrotherm sem kivétel ez alól, de most nem a méret a lényeg, hanem az alkalmazás. Különleges céllal és körülmények között alkalmazták a nagy szilárdságú, nedvességet fel nem vevő Austrotherm XPS anyagot Ausztriában.

Tovább

Fugázzon a Baumittal!

Fugázzon Baumittal, és megajándékozzuk egy pólóval!

Tovább

A készházak építését már tanítják a Pécsi Egyetemen

Szinte kizárólag lucfenyőből építünk, amit Ausztriában és Németországban dolgoznak fel. Pedig a karbonsemleges technológiák bevezetésének kötelezettsége az építőiparban is szemléletváltást követel.

Tovább

Felrobbant a használt lakások piaca

Az év elején felélénkült kereslet találkozott a szűk kínálattal a megyeszékhelyek és Budapest lakáspiacán, emiatt ismét lendületet kapott az áremelkedés. A fővárosban az eladásra kínált használt lakások és házak átlagos négyzetméterára 894 ezer forint volt, ami éves szinten 17 százalékos áremelkedés.

Tovább

Új faluközpontot kap a somogyi Kastélyosdombó: ilyen lesz a régi magtár és környezete

Az egyutcás falu az Ökumenikus Segélyszervezet regionális jelentőségű központja. A ZDA-Zoboki Építész Iroda tervei alapján az évtizedek óta használaton kívül pusztuló magtár épületének újragondolásával és felújításával a környék egyik meghatározó közösségi tere jöhet létre.

Tovább

Tavaszi Frühwald akció

Premium Selection Tavaszi ajánlat 2022 akció a Frühwaldnál!

 

Tovább

Olcsóbb lett a betonacél és az építőfa

Több mint 30 százalékkal olcsóbb lett a betonacél, és mintegy 25 százalékkal mérséklődött a fa, illetve a fűrészáru ára, de a háború előtti szintnél még mindegyik 10-15 százalékkal drágább. Árkorrekció más építőanyagoknál és termékeknél nem tapasztalható, de jó néhány kategóriában már megszűnt az anyaghiány, és jócskán lerövidültek a szállítási határidők – jelezték a kereskedők.

Tovább

Rendkívül túlértékeltek a lakások Magyarországon - Mi szól a zuhanás mellett és mi szól ellene?

A kiemelkedő mértékű lakáspiaci drágulás következtében az MNB becslése szerint országos átlagban történelmi magas, 18 százalékos szintre emelkedett a lakásárak túlértékeltsége. Budapesten már több éve magas a túlértékeltség, ami jelenleg 15 százalékos szintet tesz ki. Mi okozza mindezt és mire számíthatunk a jövőben? Az alábbiakban az MNB Lakáspiaci Jelentése alapján ennek néztünk utána.

Tovább

Évtizedek óta nem látott hiány jöhet építőanyagokból

A jelenlegi háborús helyzet mintha felnagyította volna a magyar építőipari anomáliákat. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új csomagjában nem véletlenül szentel meglehetősen nagy teret ennek az ágazatnak. A problémák jól látszanak, a megoldásra felvázolt lehetőségek azonban inkább jámbor óhajnak tűnnek.

Tovább

Nemzetközi építészeti díjat nyert a Turi Attila által tervezett Budakeszi Általános Iskola

BIG SEE Architecture Award nemzetközi építészeti díjat nyert Közösségi és kereskedelmi építészet kategóriában a Turi Attila Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész tervezte Budakeszi Általános Iskola. A díjakat 2022. május 5-én adták át Ljubljanában.

Tovább

Nyílt tervpályázatot hirdettek a debreceni Aranybika felújítására

Szinte pontosan egy ével ezelőtt írtunk arról, hogy a debreceni Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja. Most az MCC nyílt országos építészeti tervpályázatot hirdet a szálloda teljes körű felújítására és bővítésére - közölte Orbán Balázs, közösségi oldalán.

Tovább

Nem győzi a sok új gyárat az áramhálózat

A Magyarországon zajló újraiparosítás egyik meghatározó eleme az akkumulátorgyárak betelepülése. Ez a folyamat jelentős, a villamosenergia-felhasználás körülbelül 30 százalékos bővülésével jár, ezért fejleszteni kell a rendszert.

Tovább

Európai szinten is meghatározó alumínium-üveg homlokzattechnikai vállalat jött létre

Többségi, 90 százalékos részesedést szerzett a KÉSZ Csoport, Magyarország egyik vezető építőipari vállalatcsoportja a FRONTAL Holding Zrt-ben. A tranzakció eredményeként közép- és kelet-európai szinten is egy rendkívül meghatározó alumínium-üveg homlokzattechnikai vállalat jött létre.

Tovább

Új diagnosztikai szárnnyal bővül a városmajori szívklinika

A Városmajor-Acsády Ignác utca sarkán épülő központban egyebek mellett képalkotó diagnosztikai és katéterterápiás berendezések, ambulanciák, hallgatói terek kapnak majd helyet, és egy híd köti össze a már meglévő kórházépülettel.

Tovább

Akiken a Kádár-kocka sem fogott ki: jön az olcsón üzemeltethető mintaház magyar egyetemistáktól

Magyarok is építhetnek mintaházat Németországban, ahol a világ első számú építészeti innovációs egyetemi házépítő versenyét, a Solar Decathlont minden korábbinál nagyobb figyelem övezi világszerte.

Tovább

Új épületszárnyat kap az újpesti Károlyi Sándor Kórház

Az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló fejlesztés során az új, pince + 5 szintszámú szárny építése mellett a főépületet is felújítják.

Tovább

Felújításokkal foglalkozott az áprilisi Építész Tervezői Nap

A múlt csütörtöki Építész Tervezői Nap levezető elnöke Horváth Sándor címzetes egyetemi docens, Széchenyi-díjas, okleveles építészmérnök volt (BME Épületszerkezettani Tanszék), az előadások a felújítások anyagaival, szerkezeti megoldásaival foglalkoztak, illetve számos felújítási példát is megismerhettünk.

Tovább

Minden előzetes várakozást felülmúlt a Zöld Otthon Program sikere

Az MNB célja a zöldlakáshitel-piac létrejöttének és a környezeti fenntarthatósági szempontok hazai lakáspiacon történő érvényesülésének az elősegítése volt, amikor az NHP Zöld Otthon Programot (ZOP) tavaly útjára indította. 

Tovább

Alig készült el új lakás idén, de az engedélyek száma megugrott

Az új lakóparki és társasházi lakások aránya növekedett leginkább az idei első negyedévben.

Tovább

4528 új lakás épült 2022 első negyedévében

2022 első negyedévében 4528 új lakás épült, 26 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban; a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 8001 volt, 15 százalékkal több, mint 2021 azonos időszakában – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Tovább

Varázsold szebbé a kerted SW Térkővel, és mi megajándékozunk!

Varázsold szebbé a kerted SW Térkővel, és mi megajándékozunk!

A promóció időtartama: 2022.03.21.– 2022.05.31.

Tovább

GKI: Mintegy 840 ezer lakás újulhat meg az év végéig

A háztartások 4,3 százaléka biztosan, 16,5 százaléka valószínűleg nagyobb összeget fog költeni lakóingatlanára a következő egy évben, és ha ezek a tervek mind megvalósulnak, akkor mintegy 840 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkálatokat 2022 végéig – derül ki a GKI és a Masterplast közös áprilisi felméréséből.

Tovább

Állandó kihívások várnak a magyar építőiparra? Mutatjuk, mire számítanak a szakemberek

Nincs megnyugvás, állandó kockázatok, kihívások, problémák övezik a gazdasági életet, amit az építőipar (a hazai különösen) extrém módon megérez és elszenved. Különlegesen nehéz és kiszámíthatatlan időket élünk, ahol a közép és hosszú távú üzleti tervezés inkább tekinthető vakrepülésnek vagy jóslásnak, mintsem tudatos kockázatelemzésnek és stratégiának.

Tovább

Selyemgyár, főoltár, kastély - az idei ICOMOS-díjas műemlékfelújítások

Az UNESCO műemléki szervezete, az ICOMOS magyar bizottsága minden évben kiosztja a legszínvonalasabb műemlék-felújításoknak járó díjat. Tekintsük át a díjazott munkákat, illetve azok tervezőit, megrendelőit!

Tovább

Megnyitottunk!

Megnyitottuk Lambda Stúdió néven burkolati és világítástechnikai bemutatótermünket!

Tovább

2022 Tavaszi Fakro akció

2022 tavaszi akció - Ami jár, az jár! 15.000 Ft-ot pénzvisszatérítés ablakonként, 20 napon belül!

Tovább

Építőipar: a magyarok ugrották a legnagyobbat az EU-ban

Nőtt az euróövezet és az EU építőipari termelése februárban, Magyarországon volt a legnagyobb bővülés.

Tovább

Ki fizeti meg a fenntarthatóság árát az ingatlanszektorban?

A magyar építőipari vállalatok elkötelezettnek mutatkoznak a fenntarthatósági szempontok érvényesítése mellett, és erre ösztönzik őket a finanszírozási oldalon a bankok és a befektetők is.

Tovább

Százezer ember hiányzik az építőiparból

A hazai kkv-k közel fele szerint a rendelkezésre álló fizikai munkaerő mennyisége és a képzettsége jelenti a legfőbb problémát az építőiparban – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) április elején végzett nem reprezentatív felméréséből.

Tovább

Düledező parasztházból meseszép otthon: milliárdok mentek vidéki lakóházak felújítására

A magyar kormány által létrehozott, évi 1,5 milliárd forintos támogatásból, 2019 óta a Teleki László Alapítvány lebonyolításában működő Népi Építészeti Program célja, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújtson olyan védett épületek tulajdonosainak — szervezeteknek és magánszemélyeknek –, amelyek népi építészeti értéket képviselnek.

Tovább

Februárban hatalmasat nőtt az építőipar

2022 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 42,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A két építményfőcsoport közül az épületek építése 56,2, az egyéb építményeké 20 százalékkal emelkedett a 2021. februári értékhez képest.

Tovább

Ezek a budapesti irodapiac mérföldkövei! De mire elég nemzetközi szinten?

Nemrég a budapesti modern irodaállomány átlépte a 4 millió négyzetméternyi összterületet, ennek kapcsán megnéztük, hogyan jutottunk el idáig, illetve ez mekkora volumennek számít más európai metropoliszok irodapiacával összehasonlítva.

Tovább

Nőtt februárban az ipari termelés

Az ipari termelés volumene februárban 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán második becslése alapján, amelyben megerősítette a korábban publikált első adatot.

Tovább

Megérkezett az MNB bejelentése: eldőlt a szuperolcsó zöldhitel sorsa

Mai ülésén 100 milliárd forinttal megemelte a Monetáris Tanács a Zöld Otthon Program eddigi 200 milliárd forintos keretösszegét. Ahogy várható volt, szigorítanak egy feltételen is: a finanszírozható lakásokra vonatkozó primer éves energetikai követelmény a maximális 90 kWh-ról 80 kWh-ra csökken.

Tovább

Egy Kádár-kocka is lehet fenntartható és egy új építésű társasház szennyező

Anyagválasztás, felújítás és beépített kibocsátások.

Az épületek jelenleg a globális kibocsátások közel 40%-áért felelnek. Ennek nagyjából kétharmadát az épületek üzemeltetése (főleg az energiafelhasználás) adja, egyharmada azonban az építőanyagok kitermeléséhez, gyártásához és beépítéséhez kötődik.

Tovább

Még több magyar család kaphat támogatást a napelemes pályázaton

A kormány megemeli a lakossági napelemes pályázat első ütemének keretösszegét. Ennek köszönhetően mindenki, aki a benyújtott pályázata alapján jogosult, megkapja majd a napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapuló fűtéskorszerűsítésre igényelhető, vissza nem térítendő támogatást.

Tovább

A Baumit Life színek világa

Fedezze fel a színtrendeket, találja meg a tökéletes színkombinációkat és válasszon a Baumit 888 féle színárnyalata közül!

Tovább

Nyerj rétegről rétegre Baumit hőszigetelő rendszerrel!

Vásárolj legalább 100 m2 felületre elegendő Baumit hőszigetelő rendszert és regisztrálj a 30 000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártyáért a vásárlást igazoló számlával a baumitajandek.hu oldalon!

Tovább

Kétszeresére nőttek a lakásárak az elmúlt hét év alatt

Jelentős változásokon megy keresztül a magyar lakáspiac, amely a hosszú távú drágulást tekintve a nemzetközi összevetésben az élmezőnyben van - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely ismerteti a lakáspiaci kereslet alakulása mellett a legfrissebb kínálati árakat, valamint a hivatalos adatok alapján a tavalyi árindexeket is.

Tovább

Iroda- és parkolóház épülhet a Barba Negra helyén, a Rákóczi hídnál

A beruházás megvalósulásával a szórakozóhely megszűnik - áll az előzetes vizsgálati dokumentációban, amiben részletesen írnak a projektről. A hétemeletes irodaházat a Duna felőli oldalon építik fel, benne nagyméretű, egyterű irodákkal és étteremmel, a közel 500 férőhelyes parkolóházat pedig a hídlehajtó kanyarulatához tervezik. 

Tovább

Húsvéti Nyitvatartás

Húsvéti Nyitvatartás

Tovább

Austrotherm hőszigetelési kalkulátor 2022

Idén július 1-től már csak közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatba vételi engedélyt (a közintézményekre ez már 2019. óta így van). Hasznos tehát, ha egy kalkulátorral meg tudjuk becsülni az alkalmazandó hőszigetelés vastagságát. Az interneten számos, egyszerűbb és bonyolultabb változatot találhatunk, az egyik legkönnyebben kezelhető változat az Austrotherm idén megújult kalkulátora.

Tovább

Infláció feletti drágulás jön az építőiparban

Az év elején még az építőipari termelés 5-6 százalékos növekedését prognosztizálta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), az orosz–ukrán háború tükrében azonban már stagnálásra számít.

 

Tovább

A magyar ipar tovább robog

Közzétette ma reggel a KSH a februári ipari termelési adatokat. Meglepetésre a szektor kibocsátása 1,6 százalékkal nőtt havi szinten. Így az éves volumenindex is kedvezőbb képet mutatott az előzetesen gondoltnál: munkanaphatástól megtisztítva 4,5 százalékkal emelkedett az ipar teljesítménye az év második hónapjában, ami az első havi biztató évkezdetnek tekinthető a szektorban.
 

Tovább

Nehéz helyzetben az építőipar - Hatalmas csökkenés jöhet az állami megrendelésekben

Az orosz-ukrán háború az építőipart is nehéz helyzet elé állítja. A hazai építőanyaggyártásnál és a termékek importjának ellehetetlenülése emeli az árakat, lassítja a kivitelezést. El kell kerülni az építőipari anyaghiányt, hívja fel a figyelmet Koji László, az ÉVOSZ elnöke. A szövetség átfogó felmérést készített, melynek során az építőipari szereplőket kérdezte meg többek között a cégek működését érintő kihívásokról és az üzleti tevékenységet akadályozó tényezőkről.

Tovább

Már a munkagépek kezeléséhez és használatához is jogosítvány kell

Az építőipar, a kereskedelem és a mezőgazdaság is egyre több olyan munkavállalót foglalkoztat, aki különböző munkagépekkel dolgozik. Hazánk egyik meghatározó képzőintézete, a DEKRA Akademie Kft. hívta fel a figyelmet arra, hogy az idei évtől jogosítvány szükséges ezek kezeléséhez. Az új rendelet összesen 82 munkagép esetén írt elő jogosítványt a használatukhoz. Az építőipar, a kereskedelem, valamint a mezőgazdaság igényeinek növekedésével az elmúlt években megnőtt a kereslet az olyan munkavállalók iránt, akik különféle gépek kezeléséhez szükséges tudással és bizonyítvánnyal rendelkeztek.

 

Tovább

Nem a munkanélküliség, hanem a szakképzett munkaerő hiánya a gond

A magyar vállalkozások jelentős része küzd munkaerőhiánnyal. Szakmai becslések szerint valószínűleg több ma a betöltetlen álláshely, mint az állást kereső munkanélküliek száma. A legjobban az építőipar és a kiskereskedelem érintett, de a helyzetet tovább rontja a munkaerőhiánnyal kéz a kézben járó szakemberhiány. Perlusz Lászlót, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) a főtitkárát kérdeztük.

Tovább

Rendeljen egyedi színű rolót!

A Velux megalkotta a Color By You kollekciót. A rolók színét szabadon lehet kiválasztani, testre szabni, így biztos lehet abban, hogy illeszkedni fog szobájához, ízléséhez, stílusához.

Tovább

Kultúrparkot terveznek az egykori Balaton Bútorgyár területére Veszprémben

A terület hasznosítását egyelőre ideiglenes jelleggel, az EKF 2023 ideje alatt képzelik el, ehhez 2021 decemberében elkészült a teljeskörű jóváhagyási tervdokumentáció, amelyet a Hello Wood jegyez generáltervezőként.

Tovább

Súlyos a gond a magyar építkezéseken - Extrém sokat kell várni a szakemberekre

Átlagosan 138 napot kell várni szakemberre Magyarországon, öt nappal többet, mint egy évvel korábban, mégsem ez a legnagyobb gond ma: az építkezők és felújítók 33 százaléka döntött úgy, hogy bizonyos mértékig változtat a tervein az áremelkedések hatására – derül ki a Mapei Kft. kutatásából.

Tovább

Műanyaghulladékból készül a jövő új olcsóbb, környezetbarát építőanyaga

A kenyai mérnök eredeti munkaköre szerint műanyagot gyártott, de amikor megtudta, milyen keveset hasznosítanak ebből újra, inkább térfelet váltott.

Tovább

XIX. Nemzetközi Építészkongresszus

A 19. Nemzetközi Építészkongresszust 2022. március 25-én rendezték meg Budapesten, az MVM Dome multifunkcionális csarnokban. A kongresszust az Artifex Kiadó, a Metszet folyóirat kiadója, a Magyar Építőművészek Szövetsége támogatásával szervezte.

Tovább

Az orosz-ukrán háború építőiparra vetült nyomai

Az elmúlt két évben már-már megszokhattuk a gazdaságban felbukkanó nehézségeket, ám az orosz-ukrán háború most tovább gyűrűzi az esetet.

Tovább

Ünnepi Nyitvatartás

Ünnepi Nyitvatartás

Tovább

Újabb áremelkedéssel kell megbirkóznunk

Még ki sem lábaltunk a korábbi áremelkedési hullámból, máris itt a következő. Szakemberek szerint március végére újabb 10-15 %-os áremelkedéssel kell számolnunk. Nem csak az építőanyagok ára, de a munkabérek is jelentősen növekedni fognak, ezért az építőipari költségek is meg fognak ugrani.

Tovább

Egyre többen tudnak új ingatlanba költözni

Az építőipari termelés kimagasló teljesítményt mutatott az előző éves drámai áremelkedések mellett. Vélhetően ez egyrészről az újonnan megjelenő zöld hitelnek köszönhető, továbbá a korábban is nagy sikernek örvendő lakásfelújítási támogatásnak.

Tovább

Mi várható az építőiparban januártól?

A kereslet iránti magas érdeklődés miatt csökkenésre már nem igazán számíthatunk.

Tovább

Tetszetős Ruukki fémlemez burkolat Budapesten a III. kerületben

A Bojtár utcában működő Pólónagykereskedés a homlokzat megújítása mellett döntött.

Tovább

A cseh piacon erősít az Austrotherm

A cseh hőszigetelőanyag-gyártó DCD IDEAL spol. s r.o. vállalat 100 %-os felvásárlásával az Austrotherm Csoport tovább erősítette piacvezető pozícióját Közép- és Kelet-Európában.

Tovább

Megváltozott vevőkiszolgálás

A koronavírus járvány negyedik hullámának erősödésével a korábbi időszakok óvintézkedéseihez hasonlóan 2021. november 11 - től, csütörtöktől a Lambda Systeme Kft. telephelyein (Budapest Központ, Buda, Kecskemét) ismét, a személyes kontaktusok minimalizálását célzó intézkedésként ún. átadó ablakos kiszolgálást vezettünk be.

Tovább

Elképesztő, ami a gazdaságban történik!

Szinte ép ésszel felfoghatatlan drágulás figyelhető meg a gazdaság számos területén. Robbanásszerűen emelkednek tovább az árak a szeptemberi csökkenés után.

Tovább

Új őszi akció

Új Őszi Akciónkban továbbra is kedvezményes áron elérhető Star, Prémium és Standard termékcsaládjaink számos modellje, az akciós kondíciók október 11-től visszavonásig érvényesek a Lambda Systeme Kft. összes telephelyén. Egyedi igény esetén keresse kollégáinkat bizalommal!

Tovább

Folytatódik a telephelyfejlesztés az Austrotherm-nél

 
Új, komplett csomagoló gépsort üzemeltek be Szekszárdon
 

Tovább

SEMMELROCK 2021 ŐSZI AJÁNLAT

Fedezze fel a Semmelrock 2021 őszi ajánlatát, amely több mint 50 terméket tartalmaz kedvező áron! Figyelmébe ajánljuk az alábbi újdonságokat, kiemelt ajánlatokat:

 

- Közkedvelt lapokat a Semmelrocktól, melyeket egyszerű lerakni, sokrétűen felhasználhatóak teraszokhoz, udvarokhoz, továbbá széles szín- és felületválasztékban kaphatóak

- „Együtt olcsóbb” térkő/lap + fugahomok kedvezmény, mely több, mint 30 féle Semmelrock termékre érvényes

- Különleges laptartó tappancs, mely precízen illeszkedik, ellenáll a környezet és az időjárás hatásainak, valamint elérhető fix- és önbeálló fejjel.

Tovább

Csökkenni látszanak az árak az építőiparban

Bár egyes termékekből továbbra is hiány van, a tarifák mintha kezdenének hasonlítani az év eleji árakhoz.

Tovább

Online szakember ajánló mindenkinek!

A Mapei által létrehozott internetes oldalon közel háromezer szakember lesz elérhető, ami a jelenlegi időszakban nagyszerű megoldást jelenthet a munkaerőhiány kapcsán.

Tovább

Cor-Ten a bánki strandbejárat és infó pont épületén

Idén megújult formájában vehetik igénybe a fürdőzők, a hazai és külföldről érkező turisták Nógrád megye legszebb strandját a Bánki tó partján.

Tovább

Nem csak az árak, a termelés is hatalmasat ugrott júniusban

2021 júniusában csaknem harminc százalékkal, egészen pontosan 27,8 százalékkal nőtt az építőipari termelés az előző évhez képest, májushoz viszonyítva pedig 3,5 százalékos volt a növekedés- olvasható a Központi Statisztikai Hivatal oldalán.

Tovább

Miből nem lesz hulladék?

Minden termékgyártás óhatatlanul hulladék képződéssel jár. A kérdés csak az, hogy mit kezdjünk vele.

Tovább

Mi történik téglapiacon?

Kormánybiztost is kijelöltek az építőanyag árak koordinálásáért. A drasztikus növekedés elleni küzdelem felelőséért Gyutai Csabát nevezték ki 2021. július 15-én.

Tovább

Legyen az Ön vállalkozása is Porotherm Partner!

Vegyen részt a Porotherm Kivitelezői Partnerprogramjában! Nyerje meg cégének a vadonatúj Renault Master duplakabinos-platós kisteherautót!

Tovább

Jelentős drágulási tendenciát mutat az acél is

Nem rég még túltermelés miatt hallhattunk sokat az acélról, mára már az áremelkedés fékezése érdekében felszabadítottak tartalékaikból Kínában.

Tovább

Az IPOSZ digitális képzést szervezett az építőipari kivitelezőknek

Elképesztő hiány mutatkozott meg a szakemberek körében. Európai Uniós forrás felhasználásával digitális képzést szerveztek. Az MTI és az IPOSZ (Ipartestületek Országos Szövetsége) a hiánypótlás érdekében támogatni szeretnék a mikrovállalkozások fejlődését.

Tovább

Hatalmas drágulás - még több várakozás

Tökéletesen jellemzi a hazai helyzetet e mondat, hiszen az építőanyag árak az egekbe vannak, mégis rengetegen fognak lakás felújításba, csak éppenséggel szakember hiány van.

Tovább

Napelemes cserép? Igen! Üdv a XXI. században!

2019-ben lépett piacra a Terrán Generon napelemes tetőcserép. Egy magyar család közel 100 éve alapította azt a céget, aminek köszönhetően ez az innováció mára megvalósult.

 

Tovább

A forint és a hazai építőanyag-gyártók kapcsolata

Mint arról korábban írtunk, jelentős drágulás figyelhető meg az építőiparban. Alapanyaghiány miatt ugyanis világszerte kiszolgáltatott helyzetbe kerültek az építőanyag-gyártók. Az áremelés elkerülhetetlen volt, mi több, számottevő hiány is előfordult.

Tovább

Alapanyag hiány miatt elképesztő drágulás figyelhető meg az építőiparban

Az Amerikai Egyesült Államokban nem csak a drágulás, de a hiány is hatalmas, a fűrésztelepek Európához fordulnak segítségkérés gyanánt.  Az OSB ára megduplázódott idén, melyet a nyír rétegelt lemez, MDF, majd a natúr faforgácslap követ, körülbelül 20-40 % közötti áremelkedéssel.

Tovább

Körkörös gazdaság: így hasznosítsd újra a hungarocelled

Míg itthon most tiltották be számos egyszer használatos műanyag termék forgalmazását, Hollandiában elindul egy új gyár az építési polisztirolhab (EPS) újrahasznosítására.

Tovább

Rohamos növekedés a lakossági napelemek telepítésében

Az idei évi statisztika egyelőre még nem elérhető, az viszont tisztán látszik, hogy a lakossági napelemek iránti kereslet elképesztő ütemben növekszik.

Tovább

Szó szerint kinyomtatásra került egy lakóház Hollandiában, mindössze 3 hét leforgása alatt!

Egyelőre még nem terjedt el ez a technológia, de máris hatalmas áttörést tudhatnak magukénak a hollandok. A lakóház igazi különlegességnek számít, hiszen 3D nyomtatott technológiával készült el Európa legnagyobb betonnyomójával.

Tovább

Megérkezett a téglák X generációja!

Az elmúlt időszakban a hőszigetelési kérdések egyre lényegesebb és fontosabb szerepet töltenek be az építőiparban. A házak, épületek, ingatlanok határoló elemeit gyártó vállalatoknak ezekre az igényekre meg kell találniuk a válaszokat, s fejlett, a kor technológiáját maximálisan kihasználó termékeket kell kínálniuk a vásárlók számára. A Wienerberger – a Porotherm téglák gyártójaként - szintén erre fókuszált az új Porotherm X-therm téglacsalád megalkotása során.

Tovább

Elegáns, tiszta megjelenés: Ruukki Liberta® burkolat

Nálunk és a világon sok helyen a fehér szín a tisztaságot, az egyszerűséget, az ártatlanságot jelképezi...

Valószínűleg nem véletlen, hogy ez a szín jelenik meg egy ipari folyadékbiztonságra specializálódott cég új impozáns iroda és csarnoképületén.

Tovább

ÚJ Jubileumi színek a REVCO kínálatában!

Idén 25 éves fennállását ünnepeli a REVCO. Ennek alkalmából készítették el jubileumi színkollekciójukat, mely 25 árnyalatot tartalmaz, 5 különböző stílusirányzatból, a legújabb házszín trendeknek megfelelően!

Tovább

Figyelemfelkeltő és megosztó

"Ízlések és pofonok", szoktuk mondani, utalva arra, hogy minden ember különböző, nem mindenkinek tetszik ugyanaz. Határozottan igaz ez a Cor-Ten lemezre, mint építészeti építőanyagra is. Noha egyre többen rajonganak érte, azért vannak még olyanok, akik továbbra sem értik, mi a jó rozsdás lemezen..

Tovább

Jónak lenni jó!

Már közel 30 éve tudjuk, hogy a Lambda Systeme sok mindenben különleges. Most megmutatjuk a szívünkhöz közel álló egyik fontos erősségünket: az emberi oldalt.

Tovább

Tondach pénz-visszatérítési promóció

Vásároljon 2020. szeptember 17. és 2020. november 15. között FusionColor vagy FusionProtect felületkezeléssel ellátott Tondach tetőcserepetés kérje Wienerberger direkt kiszállítással akár 60.000 Ft pénzvisszatérítéssel! 

Tovább

Az Austrotherm biztonságot ad ajándékba

Válassza a prémium GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelést, a biztonságos kivitelezéshez szükséges fényvédő kivonatot most ajándékba adjuk!

Tovább

Megéri számolni a tetőtérrel

Bővül a család vagy szimplán több élettérre vágyik otthonában? Nem szükséges rögtön a költséges költözésben gondolkodnia. A tetőtér beépítése pénzügyileg egy olyan okos döntés, amiért pár évvel későbbi éne biztosan hálás lesz Önnek. Megmutatjuk, mennyi mindenre hasznosítható a tetőtér.

Tovább

SIKA Akadémia

Sok esetben, ha gyorsan kell jó döntést hozni, az információdömping inkább hátrány, mint előny. 
Ennek a problémának a kiküszöbölésére vállalkozott a Sika.  Webináriumában röviden, könnyen érthetően mutatja be a leggyakoribb kivitelezési munkák során tapasztalt „elcsúszási pontokat” és ezekre a kényes pontokra gyakorlati megoldásokat is ad.

Tovább

Hővédelem és fényzárás

Zárja ki a az izzasztó hőséget és a vakító fényt tetőteréből, használjon kevesebb klímát és sötétítsen be teljesen a nyugodt alvás érdekében! A fényviszonyok felett is teljes kontrollt szeretne? Válasszon a VELUX belső árnyékolók közül!

Tovább

Újpest emblematikus sporthelyszíne lett az új sportcsarnok

A kerület sportéletének emblematikus helyszíne a közelmúltban átadott,szinte új multifunkcionális sportcsarnok, mely az UTE Szilágyi úti sportkomplexumának hátsó udvarán áll.

 

Tovább

Megújult a Baumit Baumacol színválasztéka

A Baumacol PremiumFuge és Silikon színválasztéka megújult!

Az új színárnyalatok kiválasztásánál a leggyakrabban keresett burkolatszínek kerültek előtérbe, ezért hogy megkönnyítsük a választást, a 24 színt 4 csoportba lehet sorolni: természetes, vintage, romantikus és modern. Stílusjegye alapján a hidegburkolat így könnyebben párosítható a megfelelő fuga színével.

 

Tovább

Telephelyeinken a készpénzes fizetés szünetel

Az átadó ablakos kiszolgálás és a rövidített nyitvatartási idő mellett ezúton tájékoztatjuk Önöket a működésünket érintő további változásokról.

Tovább

Új év, új termékek! BeerStone termék újdonságok

Évezredekkel ezelőtt már az egyiptomiak is használtak mészhabarcsot a téglák összekötéséhez, akár
csak a kínaiak a Nagy Fal építésekor! Most ennek az ősi terméknek a legújabb, legmodernebb
formáját mutatjuk meg!

Tovább

Modern és klasszikus acéltetők

Ha acéltetőre gondolunk elsősorban talán nagy csarnoképületek, ipari felhasználás juthat eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen ezt az anyagot előszeretettel használja az ipar, ám előnyös tulajdonságai miatt családi házak tetői esetén sem elhanyagolható.

Tovább

SwedSteel homlokzatburkolat

A Swedsteel könnyűszerkezetes építési termékeinek és technológiának előnyei miből is származik?

Tovább

GYORSHÍVÓSZÁMAINK

Központi hívószámaink az alábbiak

Tovább