Lambda Systeme | Hírek
×

Sütik kezelése

Mitől előnyös egy fordított rétegrendű lapostető?

A zöldtetőket, tetőteraszokat és parkolótetőket azaz a hasznosított lapostetőket legelőnyösebb fordított rétegrendben kialakítani. Ez esetben maradéktalanul lehet számolni a tető hosszútávú biztonságos üzemeltetésével és a fordított rétegrend nyújtotta előnyökkel; mint a vízszigetelés mechanikai védelme, vagy az előnyös épületfizikai működés. Ahhoz azonban, hogy a szerkezet tényleg hosszú élettartamú legyen és teljesítse energetikai elvárásokat, törekednünk kell a gondos tervezésre és a megfelelő anyagok használatára.

Tovább

Nyáron is fontos a hőszigetelés

Hajlamosak vagyunk a hőszigeteléssel kapcsolatban csak a téli fűtési szezonra koncentrálni, amikor az elsődleges célunk az, hogy a szigetelőrendszer és a nyílászárók ne engedjék ki a benti meleget. Pedig a nyári kánikulában sem csak a ventilátorok és légkondicionálók használatával enyhíthetjük a hőséget. Egy kis odafigyeléssel akár le is cserélhetjük ezeket az energiagyilkos berendezéseket.

Tovább

Összefogott a munkaerőhiány ellen három magyar nagyvállalat

Az építőipari munkaerőhiányon kíván segíteni három magyar nagyvállalat: iparági összefogás keretében, saját forrásból hozták létre és hivatalosan is megnyitották a Tudásépítő-Team Ágazati Képzőközpontot, ahol 12 építőipari szakmát tanulhatnak a diákok és szerezhetnek piacképes tudást.

Tovább

Pünkösdi Nyitvatartás

Tovább

Elérte legmagasabb pontját az Alba Aréna

Várhatóan az év végére készül el Székesfehérvár multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnoka. A sportaréna bokrétaünnepsége május elején került megrendezésre. A létesítmény tervei Balázs Mihály, Kossuth-díjas építész, valamint Tarnóczky Tamás Attila, Pro Architectura-díjas építész nevéhez köthetők.

Tovább

Nagyot fékezett a lakáspiac – de mi kellene az újrainduláshoz?

Nem csak a korábbi kiemelkedő teljesítményéhez képest, de régiós összevetésben is gyengébben teljesít a hazai újlakáspiac, állapította meg elemzésében a Cordia. A magyar Futureal-csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztő vállalat szerint új támogatási formákra lenne szükség.

Tovább

Padlószerkezetek hőszigetelése – RAVATHERM XPS padlóban

A temperált helyiségek padlóinak hőszigetelése elkerülhetetlen. Temperálás alatt nem csak a lakó-, vagy közösségi terek fűtését, de pl. hűtőházak, hűtőkamrák hűtését is érteni kell, azaz nem csak a termelt hőt kell megőrizni fűtéskor, de a magasabb energiaigényű hűtést is védeni kell a külső felmelegedéstől hűtés esetén.

Tovább

Sanova Trass vakolatok a Baumittól

A Baumit Trass kötőanyagú vakolatai elsősorban történelmi épületek felújításához, helyreállításához ajánlottak. A trassból magas mészkötő-képessége révén stabil, időtálló habarcs vagy vakolat állítható elő. A trass kötőanyagú habarcsokból készült falazatok kapilláris csatornái, – a falazóhabarcs szűkebb, zártabb kapilláris csatornáin keresztül – kevesebb nedvesség felszívódását engedik meg.

Tovább

Látogass el szolnoki telephelyünkre a Sika bemutatónapra!

Szeretnél részt venni egy szuper programon, ahol érdekes információkat tudhatsz meg és értékes ajándékokkal lehetsz gazdagabb? Ha igen a válasz, látogass el szolnoki telephelyünkre és tölts el kollégáinkkal és a Sika munkatársaival egy tartalmas délelőttöt! 

Tovább

Fényjáték térben polisztirollal

A polisztirol hőszigetelő anyag épületeinken jobbára láthatatlan, hiszen a falak, padlók, tetők rétegrendjének belsejében végzi a dolgát. Van azonban olyan alkalom, amikor a hőszigetelés kerül reflektorfénybe: a pécsi Op-architektúra kiállításon Austrotherm hőszigetelő lemezekből készített fény-tér installációval reagáltak a PTE MIK építészei Victor Vasarely művészetére.

Tovább

Géltechnológiás ragasztótapaszok

Az új géltechnológiának köszönhetően a jól ismert Baumit homlokzati ragasztótapaszok feldolgozása mostantól fogva még egyszerűbb és gyorsabb!

Tovább

Nem mindegy a szomszédoknak sem, milyen klímát telepítünk otthonunkba

Magyarországon településenként eltérőek a klímatelepítési előírások, de íratlan szabály, hogy a szomszéd nyugalmát nem zavarhatja meg a kültéri egység zaja. Antal Mihály, a Gree Magyarország műszaki szakértője arról beszélt, annak érdekében, hogy elkerüljük a későbbi félreértéseket, mindenképp érdemes tájékoztatni a mellettünk élőket a klímatelepítés tényéről. Mint mondta, érdemes olyan innovatív bel- és kültéri egységet választani, melynek zaja nagyságrendekkel alacsonyabb az átlagosnál. A suttogásnál is halkabb légkondicionáló ugyanis aligha fogja bárki fülét zavarni - írja a Gree Magyarország sajtóközleményében. 

Tovább

Miért fontos az energiatakarékosság a tetőn is?

A hőtechnikai előírások szigorodása, a klímaváltozás, valamint a megnövekedett energiaárak hatására egyre égetőbb kérdéssé vált az energiatakarékosság. A Bramac új Clima Roof csomagjaival kínál segítséget az épületek energiakorszerűsítésére. 

Tovább

Milliókkal olcsóbban vehetünk lakást

Felesleges olyan áresésre várni, amilyen a 2008-as gazdasági világválság idején volt, de így is milliókat alkudhatnak az ingatlanvásárlók. Vajon az infláció hatására meglódult kamatok mellett is megéri lakást venni?

Tovább

Ingyen újítanak fel házakat a legszegényebb magyar településeken: nekik jár a támogatás

Több mint négyszáz sérült lakóházat javított meg és állított helyre két év alatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) "tetőkommandónak" nevezett építőipari egysége az ország legszegényebb településein.

Tovább

Készüljön a tavaszra Semmelrock kerti lapokkal!

A meleg napok közeledtével egyre több időt töltünk a szabadban: Kerti sütögetések az udvarban, napozás a teraszon, kertészkedés, kinti játék a gyerekekkel. A tavaszi időszakban a szabadtéri programok mellett a kerti munkák is előtérbe kerülnek. Most még nem késő „felkészíteni” udvarunkat a nagyfokú igénybevételre! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani Semmelrock kerti lapok és térkövek ajánlónkkal!

Tovább

Húsvéti nyitvatartás 2023

Húsvéti nyitvatartás 2023

Tovább

TopLevel START 330 - Új név, új csomagolás

Új névvel, új csomagolással érhető el ezentúl a Murexin Lewell ST 330 Standard terméke, mely friss elnevezése: Toplevel START 330 aljzatkiegyenlítő.

Tovább

Év háza 2023

Az Év házán, a legrangosabb hazai, független, szakmai pályázaton május 22-ig nyújthatják be a – 2021. január 1-je után készült – munkáikat a tervezők családi ház és középület főkategóriákban. Újdonság, hogy ezúttal a társasházak között is keresni fogja a zsűri a leginkább példamutatót!

Tovább

Meglátod, és nem éred be kevesebbel

A VELUX tetőablak-megoldások világosabb és tágasabb otthont biztosítanak! A korlátlan napfény pozitív hatással van az életedre és a mentális egészségedre! Megmutatjuk, melyek ezek!

Tovább

Knauf SuperFinish és Fill & Finish Light

Ismerje meg közelebbről az alábbi két szuper Knauf terméket! 

Tovább

Megjelentek a Ravatherm "kisokosai"

Megjelentek a Ravatherm új, interaktív kiadványai. A "Fordított lapostető kisokos", valamint az "Ipari padló kisokos" honlapunkon is elérhetők.

Tovább

A minőség változatlan, csak a név változik a Tondachnál

Fontos változás történt néhány Tondach tetőcserép elnevezésében.

 

Tovább

Ház a szabadban

A fenntartható szemlélet új szintre emeli az előre gyártott épületek fogalmát.

Tovább

Hőkamerás vevők és energiatanúsítvánnyal trükköző eladók a lakáspiacon

A rezsiköltségek megváltozása, a sokszorosára emelkedő piaci árak hirtelen sokkal fontosabbá tették a lakásvásárlásnál az ingatlan energiafogyasztását. Hiába kötelező azonban már elvileg a meghirdetésnél, az energetikai tanúsítványt gyakran nem készítik el előre, vagy a nem kedvező kategóriát nem közlik az eladók. A vevők inkább az energiaszámlák, a fűtési rendszer alapján tájékozódnak az ingatlan állapotáról és rezsiköltségeiről. Az sem ritka már, hogy hőkamerával mennek lakást, házat nézni.

Tovább

Új Velux termékekkel köszönt be a tavasz

A Velux rengeteg újdonsággal készül a tavaszra! Tekintse meg megújult termékeiket és kibővült kínálatukat, melyeket a tavaszi szezon folyamán vezetnek be!

Tovább

A gombából készült szigetelés lehet az építőipar új sztárja

Fűrészporon és növényi hulladékon hizlalt gombafonalakból fejleszt szigetelőpaneleket a brit származású Biohm vállalat. A tervek szerint a gyártás és forgalmazás jövő évben indulhat, a környezettudatos építkezők és felújítók részéről nagy keresletre számítanak.

Tovább

Tervezzen egy fényesebb világot!

Vezető szerephez juthat a természetes fény bejuttatásának tervezésében a VELUX Daylight Visualizer segítségével, és világosabb, egészségesebb épületeket hozhat létre mindenki számára.

Tovább

Austrotherm Hőszigetelési Kisokos 2023

ÚJ! Hőszigetelési Kisokos 2023: Mit? Mivel? Mennyire?

Tovább

Miért jó döntés RAVATHERM XPS hőszigetelést választani?

Hőszigetelés nélkül ma már nem lehet gazdaságosan üzemeltetni egyetlen fűtött épületet sem. Mind a lakóházak, mind az irodaépületek energiafelhasználásában kiemelkedő tétel a fűtés és a hűtés költsége. A fűtésköltség mindenkit érint, éves viszonylatban a háztartások által elfogyasztott energia több mint 2/3-át egyszerűen elfűtjük.

Tovább

Baumit Hőszigetelő promóció

Csökkentse rezsijét Baumit hőszigetelő rendszerrel és megajándékozzuk!

Tovább

Már tíz hónapja csökken az építőipari aktivitás az euróövezetben

Februárban már a tizedik egymást követő hónapban csökkent az építőipar teljesítménye az euróövezetben, de enyhébb mértékben, mint az előző hónapokban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet felmérése alapján.

Tovább

Ünnepi Nyitvatartás (03.15.)

Ünnepi Nyitvatratás 

Tovább

Hőszigetelésre márpedig szükség van

Manapság mindenhonnan azt halljuk, hogy a hőszigetelés mennyire fontos, kiemelt téma a felújítók és újonnan építkezők körében is. A hőszigetelés fontosságára helyezni a hangsúlyt nagyon is jogos, hiszen egy mai házzal szemben a legfontosabb követelmények az esztétikum mellett a komfort és energiatakarékosság, amelyekhez a hőszigetelés kiemelten hozzájárul! Nem mellesleg a hőszigetelés az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés, egyrészt, mert a megfelelően hőszigetelt ingatlan értékéhez azonnal hozzáad, hosszú távon pedig jelentősen csökkenti az energiára fordított költségeket is.

Tovább

Hedlunda Óvoda

A svédországi Umeåban 2014-ben Trespa® Meteon® termékek felhasználásával készült el a Hedlunda Óvoda, mely a kivitelezéskor a világ legészakibb fekvésű passzív háza volt.

Tovább

Fellendülőben a rozsdaövezeti lakóingatlanok

Eltérően változott az új lakások kínálata az országon belül. Bár drágultak az új lakások, az elmúlt fél évben lelassult az áremelkedés üteme, nőtt az építési kedv, és 2023-tól a rozsdaövezetek lakásfejlesztési évei következhetnek.

Tovább

Örökzöld

Az Evergreen projekt egy 1970-es évekbeli coloradói lakóház korszerűsítése a Trespa® termékcsalád Pura® NFC anyagának igénybevételével.

Tovább

„Ragaszkodó” garázsfödém szigetelés

Sok családi ház rendelkezik a földszinti lakószint alatti méretes garázzsal vagy pincehelyiséggel, amely műhely vagy tároló szerepét is betöltheti. Praktikus terek ezek, de csak ha odafigyelünk arra, hogy ne rajtuk keresztül szökjön ki az egyébként remekül szigetelt házból a hő.

Tovább

Egyelőre feltételesen, de kiírták a közbeszerzést a József Attila Színház bővítésére

A Váci úti teátrum főépületét eredetileg művelődési háznak szánták az ´50-es években, a hátsó színpadi részt az öltözőkkel, irodaszárnnyal együtt a ´60-as évek végén építették hozzá. Az elképzelések szerint jelentős mértékű "bővítés és rekonstrukció" várhat a színházra, a tervek már elkészültek. 

Tovább

Új lehetőségek nyílnak a lakáspiacon

A tavalyi évben már látszottak a jelei, mostanra pedig egyértelműen kijelenthető, hogy a hazai lakáspiac elérkezett a már 2020 óta várt ciklusfordulóhoz. A 9 éve tartó meredek reálár emelkedés után van tere az árcsökkenésnek, azonban a szakértők szerint ez nem lesz általános jelenség, hanem csak egyes szegmenseket érinthet. Az OTP Ingatlanpont és OTP Pénzügyi Pont évindító sajtóeseményén arról is beszéltek, hogy a fordulat a vevők, beruházók és az ingatlanközvetítő szakma számára is tartogat lehetőségeket.

Tovább

Dopiewo új középiskolája a faburkolatot idéző megjelenéssel bír

2015-ben megépült a lengyelországi Dopiewo kisváros új középiskolája, melyhez Trespa homlokzatburkolatot használtak. Az ország nyugati részén, Poznantól 12 km-re fekvő település számára egy ilyen projekt hatalmas jelentőséggel bír. Az új középiskola ugyanis kihangsúlyozza a város lengyel közigazgatásban betöltött „regionális központi státuszát”.

Tovább

Diszkréten esztétikus hatás az erkélyeken

A TRESPA PURA® NFC DISZKRÉTEN FELDOBJA AZ IDŐSOTTHON ERKÉLYEINEK MEGJELENÉSÉT

Tovább

Gazdaságosan fenntartható, energiahatékony otthonok Austrotherm hőszigeteléssel

Felújítás hőszigeteléssel - számos előnnyel jár:

  • alacsony rezsiköltségek (fűtési szezonban a jól szigetelt épületben akár 85%-al kevesebb fűtésszámla)
  • megtérülő befektetés: hőszigetelt ingatlan értéke 15-20%-kal magasabb
  • kellemesebb lakóklíma
  • hőhídmentes szerkezetek

Tovább

Vége a vergődésnek? Könnyebb lesz végre szakembert találni építkezéshez, felújításhoz

Míg az előző évek arról szóltak, hogy nagyon nehéz építőipari szakemberekhez és részben alapanyagokhoz is hozzájutni, most olyan irányú változások történtek a gazdaságban, melyek miatt változik a helyzet, felszabadulnak az építőipari kapacitások. De mire számíthatnak a felújítók?

Tovább

Austrotherm konferencia 2023-ban

Idén 6. alkalommal kerül megrendezésre az évkezdő Austrotherm konferencia, melyen két év online jelenlét után végre újra személyesen lehet részt venni. A BME Épületszerkezettani Tanszékével közös rendezvényen a MagyarÉpítész Kamara tagjai 2 kreditpontot szerezhetnek.

Tovább

Gomolyfelhők az európai építési piac felett

Michael Klien, a WIFO, az Euroconstruct osztrák tagintézetének elemzője szerint 2022 volt a második év az európai építőiparban, amely fellendülést hozott a pandémia kitörése után. A tavalyi 3%-os éves növekedési ütem azonban az építési költségek meredek emelkedése miatt jóval alacsonyabb volt, mint 2021-ben (+5,8%).

Tovább

Budapest legdrágább kerületében már a 3 milliót nyaldossa az új lakások átlagos négyzetméterára

Jelentősen lassult az áremelkedés üteme a fővárosi újépítésű lakások piacán, de az átlagos négyzetméterár így is átlépte a másfél milliót.

Tovább

Milliárdos ráncfelvarrást kap egy fontos vasútállomás

Megújul a veszprémi vasútállomás, a beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés – jelentette ki veszprémi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára. 

Tovább

Újabb épületek kaphatnak fővárosi helyi védelmet

A gellérthegyi víztározó, az egykori Wichmann kocsma, az M2 metró Deák téri állomásának aluljárója, a hajdani Józsefvárosi Interurbán Telefonközpont, a Thököly úti bíróság és a Budapesti Műszaki Egyetem több épülete is felkerült a listára, amelyet rövidesen egy lakossági fórumon is ismertetnek.

Tovább

Már 10 százalékkal olcsóbbak lettek a vidéki családi házak

De kevesebbet adtak a panel és a tégla lakásokért is vidéken.

Tovább

Hatalmas változások előtt áll a debreceni BMW-gyár

Gőzerővel épül a BMW Group debreceni üzeme, a vállalat arról tájékoztatta az Indexet, hogy míg a központi épület szerepét betöltő kommunikációs központ kivitelezése a szerkezetépítésnél jár, addig a képzési központnál már a beltéri munkák is elkezdődtek.

Tovább

Megfejtették, miért olyan ellenálló a római kori beton

A felfedezés a mai kor építőiparának megreformálásában is segíthet.

A római kori építmények némelyike sok-sok évszázadon át megőrizte formáját, még a víz alatt is. Az opus caementicium összetételéről már korábban lehullott a lepel, de most az is kiderült, milyen módszerrel dolgoztak az ókori építészek – írja a Science-re hivatkozva a rakéta.hu.

Tovább

Meglepetésekben nem volt hiány idén, de mi várható jövőre az ingatlanpiacon?

Elmaradnak a tömeges kényszereladások, az első fél évben tetőzhet az infláció – a 2023-tól várt forgatókönyvekben kellemes és kevésbé pozitív fordulatokra is látnak esélyt az ingatlanpiaci, építésgazdasági szereplők. A Világgazdaság évzáró, évindító körkérdéseire elemzők és ágazati vezetők válaszoltak.

Tovább

Felújíthatják az egykori szerencsi cukorgyár védett épületét

A hajdani irodaház ipari műemléki területen áll, de önmagában is műemléki védettséget élvez. A munkálatok elsősorban állagmegóvásra és felújításra irányulnak.

 

Tovább

Új Austrotherm XPS szigetelőanyag-gyártó üzem indult Ausztriában, a Fertő-tónál

A szigetelőanyagokra egyre nagyobb a kereslet. Az energiapiac bizonytalanságai miatt mind jobban szigeteljük házainkat, és a változó épületenergetikai követelmények is erre sarkalnak minket.

Tovább

Megérkeztek a DELTA-XX PLUS® alátétfóliák

„Az alátétfólia a tető gyenge pontja.” – Ezt a kijelentést hivatott megcáfolni a Dörken új, rendkívül hosszú élettartamú alátétfóliáival. A cég szerint ezen termékek a fóliák feletti légmozgás hatására idő előtt elöregednek. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, a Dörken kifejlesztett egy új anyagösszetételt, mely garantálja a hosszú élettartamot.

Tovább

Most már hivatalos: befékezett az ingatlanpiac Magyarországon

Felemásra sikerült a múlt év a használt lakások piacán. A lassulás jelei már korábban láthatóak voltak a kínálati oldalon, most a tényadatok is megerősítik ezt a tendenciát. A KSH által publikált előzetes adatok szerint 2022 harmadik negyedévében a használt lakások mindössze 1,1 százalékkal drágultak az előző negyedévhez képest. Ezzel szemben 2020 végétől a múlt év első feléig terjedő időszakban 3,6-9,7 százalékos negyedéves drágulás jellemezte a használt lakásokat. A kínálat fokozatos bővülést mutat, ez pedig a vevőknek kedvez, a korábbi évekhez képest könnyebben tudnak alkudni. Az eladóknak pedig éppen ezért rugalmasan kell kezelniük az árat.

Tovább

Lázár János: kiemelt fontosságú feladat az utak felújítása

Magyarországon kiemelt fontosságú feladat az állami és önkormányzati kezelésben lévő utak felújítása, korszerűsítése - hangoztatta csütörtökön a Vas vármegyei Celldömölkön az építési és közlekedési miniszter, miután megtekintette a városon áthaladó Celldömölkről Jánosházára vezető felújított főút 4,4 kilométeres szakaszát.

Tovább

„Minden helyiségnek természetes fényre van szüksége”

A hideg, borús téli hónapokban még nagyobb szükségünk van világosságra, mint tavasszal és nyáron. Hangulatunkat nagyban befolyásolja, hogy természetes fény vesz-e körül. „A nappali fény feltárja a valódi színeket, a mesterséges fény nem.” – áll a Velux oldalán ez a nagy igazságot tartalmazó mondat.

Természetes világosságra azonban nem csupán a jobb hangulat megőrzése érdekében van szükség. A megfelelően kiválasztott ablak otthonunkban rengeteg pozitív hatással bír.

Tovább

Ünnepi Nyitvatartás 2022/23

Tisztelt Partnereink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy TELEPHELYEINK ÉV VÉGI NYITVATARTÁSA az alábbiak szerint alakul.

Tovább

Itt épít magának házat most a legtöbb magyar vidéken: mégis, mit tudhatnak?

Az országos tendenciával ellentétben Fejér megyében folytatódott a lakásépítési kedv élénkülése (a II. negyedévre a növekedés üteme számottevően felgyorsult). Az I. félévben az előző év azonos időszaki magas bázishoz képest is 66%-kal nőtt (országosan 6,8%-kal csökkent) az épített lakások száma - írja a HelloVidék.

Tovább

Megváltozott a lakáspiac: már annyian keresnek kiadó ingatlant, mint eladót

Néhány éve még markáns különbség volt az eladó és a kiadó ingatlanokat keresők számában, még két éve is elsősorban vásárolni szerettek volna a fővárosiak. Most már beérik a bérléssel is.

Tovább

Legjobb ellenszer a hőszigetelés

A jelenlegi helyzetben, a hideg időjárás beköszöntével egyre jobban indokolttá válik a meglévő lakásállomány energetikai felújítása. A hőszigeteletlen épületek rezsiköltségei jelentősen magasabbak egy hőszigeteléssel ellátott épületéhez képest, amely a téli fűtési időszakban csak fokozódni fog!

Tovább

Magyarok a világbajnokságon

A Vlkovszky Norbert és Márk András alkotta páros a német válogatottat megelőzve, a svájci csapat mögött lett második. Hozzátették azt is, hogy az ÉMSZ egy tetőfedő és szigetelő csapatot is indított a megmérettetésen, ezek egyaránt a negyedik helyen végeztek.

Tovább

Lendületet vesztettek az újépítésű ingatlanok, főleg az áruk miatt

Az építőanyagárak folyamatos emelkedése az újépítésű lakóingatlanok piacán is éreztette hatását: a kivitelezők ugyanis lekövették az áremelkedést. Ennek hatására azonban olyan árak kezdtek idén kialakulni a piacon, mely miatt megtört a vevők lendülete. De nem csak a vevők torpantak meg: sok beruházó nem indít már új projektet, illetve sokan csúszni fognak a már zajló beruházások befejezésével.

Tovább

Kiugróan nőtt a kínálat, jobb helyzetben az aktív vevők a lakáspiacon

Nőtt a használt lakóingatlanok friss kínálata idén novemberben a tavaly novemberben feladott ingatlanhirdetésekhez képest. Bár országos szinten 2 százalékos bővülés történt, több megyében, köztük Fejérben, Bács-Kiskunban, Komárom-Esztergomban 35-41 százalékos növekedés következett be. Ez pedig a vevőket egyre jobb helyzetbe hozza. A kínálatbővüléssel párhuzamosan a kereslet csökken, országos szinten több mint 40 százalékkal maradt el a tavaly novemberitől.

Tovább

Egymilliárd forintból hajthatnak végre turisztikai fejlesztéseket Gyulán

Egymilliárd forint uniós támogatásból újulhat meg Gyulán a Százéves cukrászda és a Ladics-ház, valamint épülhet meg a Nagyváradi úti kerékpárút – közölte a projektgazda közleményben az MTI-vel.

Tovább

Túlkínálat alakíthatja a lakáspiacot

Az ingatlanosok többsége már a lakásárak csökkenésére számít – derül ki a GKI és a Masterplast közös felméréséből. Az országos lakáspiaci index értéke az előző megkérdezéshez képest 9, a fővárosi 10 ponttal csökkent.

Tovább

Kaposvár Mikulás

Szeretettel várunk Benneteket 2022.december 6-án a Lambda Systeme kaposvári telephelyén egy közös reggelire! Forró teával, melegszendviccsel és meglepetés édességgel készülünk egész délelőtt. Látogassatok el hozzánk, beszélgessünk egy jót az év lezárásaként!

Tovább

Zalaegerszeg zárva

Kedves Partnereink, Vásárlóink!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy ZALAEGERSZEGI KIRENDELTSÉGÜNK 2022.12.02-án technikai okok miatt ZÁRVA TART!

Megértéseteket és türelmeteket előre is köszönjük!

Tovább

Sorra dobják piacra a nagy lakásprojekteket Budapesten

Megtörtént, amire 2019 tavasza óta nem volt példa, hirtelen több mint két és fél ezer új építésű lakás jelent meg a budapesti kínálatban. Az időközben alaposan kimazsolázott készlet feltöltése késve követte a keresletet, ami már nyár eleje óta csökken. Nagy kérdés, hogy mennyi idő alatt találnak vevőre a projektek.

Tovább

Nőtt az euróövezet és az EU építőipari termelése

Az euróövezetben 0,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés szeptemberben az előző hónaphoz képest, amikor 1 százalékos esést jegyeztek fel. Éves viszonylatban az építőipari termelés bővülése 1 százalékra lassult az augusztusi 2 százalékos növekedéshez képest - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön nem végleges adatként.

Tovább

Építési kedvben ez a megyénk a listavezető

Az idei év első felében még kitartott a hazai lakásszektor növekedése, de már egyértelműen látszanak a ciklusforduló jelei. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a kiadott építési engedélyek számának első három negyedévi látványos növekedését is indokolt kellő óvatossággal kezelni.

Tovább

Itt még nyoma sincs a válságnak: egyre több az építkezés Magyarországon

A KSH friss jelentése szerint 2022 első három negyedévében 13 617 új lakás épült, 7,7%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 25 984 volt, 16%-kal több, mint 2021 azonos időszakában.

Tovább

RAVATHERM XPS HŐSZIGETELÉSEK MAGASTETŐBEN IS – 2. RÉSZ

A magastető által határolt padlásteret egykor csupán tárolásra használták, viszont napjainkra alapvető igénnyé vált ennek a térnek a teljes mértékű kihasználása, ehhez pedig a tetőrétegrend teljes újragondolására volt szükség.

Tovább

LEHULL A LEPEL A KÁVA-HŐSZIGETELÉSRŐL

Október második hetében részt vettünk a Bara Hotelben megrendezett „Nyílászárás, légzárás, hangzárás” témájú Építész Tervező Napon. Az Artifex kiadó által rendezett konferencián egy érdekes témát vettünk górcső alá.

Tovább

RAVATHERM XPS A VESZPRÉMI ÁLLATKERTBEN

Ötmilliárd forintból újulhat meg a Veszprémi Állatkert Fejes-völgyi része. A három hektáros terület teljes rekonstrukciójának első üteme során kicserélik a közműveket, elbontják a régi épületeket és kifutókat, majd új nagymacska-komplexum és háziállat-bemutató létesül. Bizony az állatok lakókomfortjáról is a RAVATHERM XPS gondoskodott!

Tovább

Aranyló zöld

Az elmúlt években Düsseldorf egyik legnagyobb ingatlanfejlesztése a hatemeletes OBRKSSL irodaház volt. Az épület a város Oberkassel kerületében található, innen ered a komplexum néhány betűvel megkurtított neve is.

Tovább

Fontos autóút épül a Balatonnál

A Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésével megvalósuló, a Balaton-közeli látrányi elkerülő út építése miatt ideiglenesen lezárják a rádpusztai bekötőutat.

Tovább

Hosszú hétvégi nyitvatartás

Kedves Partnereink, Vásárlóink!

Tájékoztatni szeretnénk mindenkit, hogy a Lambda Systeme Kft. telephelyei az alábbiak szerint tart nyitva a hosszú hétvégén:

2022.10.31. - ZÁRvA

2022.11.01. - ZÁRVA

2022.11.02. - NYITVA

Kellemes pihenést kívánunk!

Üdvözlettel: Lambda Systeme Csapata

 

 

Tovább

Új idők irodaháza? – Az OTP új székháza

Olyan időket élünk, amikor jogosan kérdőjelezhető meg egy akkora léptékű irodaház létjogosultsága, mint az OTP új, Madarász utcai székháza. Mégis, a ház építészeti és belsőépítészeti minőségének köszönhetően megállja a helyét a ma kihívásaival szemben is, léptéke ellenére is visszafogott megjelenésével pedig példát mutat az "erőlködő valamilyenségek" tengerében.

Tovább

Az utolsó ház is felépült a Corvin sétányon, a Duna-parton indít új gigaprojektet a Cordia

Elkészült a Corvin sétány mentén található utolsó lakóépület fejlesztésével a Cordia, a Futureal csoport lakóingatlan-fejlesztő máris bejelentette, hogy a józsefvárosi városnegyed megépítése után újabb, hasonló volumenű fejlesztésbe kezd: a XIII. kerület újpesti határán indul a tízhektáros rozsdaövezetben a Marina City projekt megvalósítása.

Tovább

Régiós terjeszkedésre is ösztönöznék az építőipari cégeket

Új szakasz kezdődik a hazai építőiparban, elkészült az új állami építési beruházási kerettörvény, amely várhatóan már októberben az Országgyűlés elé kerül.

Tovább

Pénteki zárvatartás

Tájékoztatni szeretnénk minden kedves Partnerünket és Vásárlónkat, hogy a Lambda Systeme Kft. telephelyei 2022. október 21-én (pénteken) 12:00-ig tartanak nyitva. ❗️

Október 24-től (hétfő) zavartalanul állunk szíves rendelkezésükre H-P 7:00-16:00-ig.✅

Üdvözlettel: Lambda Systeme csapata

Tovább

Szombati zárvatartás

Tájékoztatni szeretnénk minden kedves Partnerünket és Vásárlónkat, hogy a Lambda Systeme Kft. telephelyei 2022. október 15-én (szombaton) zárva tartanak.❗️

Október 17-től (hétfő) zavartalanul állunk szíves rendelkezésükre H-P 7:00-16:00-ig.✅

Üdvözlettel: Lambda Systeme csapata

Tovább

Rekordszinten a házak kínálata

Kezd egymástól elszakadni az eladó lakások és házak piaca, ami főként az energiadrágulásnak, ezzel összefüggésben a rezsiszabályok változásának köszönhető – derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely a kereslet és a kínálat szeptemberi alakulását vizsgálta.

Tovább

Szegedi rendhagyó nyitvatartás

Kedves Partnereink, Vásárlóink!‼️📣

Tájékoztatunk Benneteket, hogy SZEGEDI KIRENDELTSÉGÜNK 2022.10.07-én (pénteken) 12:00-ig tart nyitva.

Árukiadás 11:00-ig lehetséges.

Megértéseteket és türelmeteket előre is köszönjük!

Tovább

Fontosabbak a határidők és a megbízhatóság, mint az ár egy friss építőipari kutatás szerint

Kétszer is meggondolják az építőiparban az ügyfelek, hogy kivel és mit építtetnek. Az árak emelkedése és a szűkös kivitelezői, illetve áruellátási környezet miatt a körültekintés és a több körös versenyeztetés indokolt – állapítja meg a Swedsteel megbízásából készült építőipari kutatás. 

Tovább

Megkapta a használatbavételi engedélyt a MOL Campus

Habár az átadás időpontjáról egyelőre nincs hír, a 143 méteres toronyházat, ami magasságával felülmúlja az Országházét és a Szent István Bazilikáét is, a közeljövőben birtokba vehetik a vállalat dolgozói. 

Tovább

Funcity, Bükfürdő

Az épület megálmodott kialakítása a funkcióval összefüggésben egy könnyűszerkezetes, ipari jellegű építészeti megjelenést igényelt. Az egyeztetések során így esett a választás a Ruukki Forma rendszerre. A nem éghető, kőzetgyapot töltetű panelre omagaprofilok kerültek, melyekre a 34mm magasságú, Hiarc bevonatos Design Rome S34 profil került.

Tovább

Aggasztó jelek az építőanyagok piacán, már látszanak a féknyomok

Több mint 25 százalékkal csökkent az év eleji csúcsokhoz képest a kereslet az építőanyag-piacokon, ami még mindig meghaladja az egy évvel korábbit, de a lassulás egyértelmű, már látszanak a féknyomok a vevői oldalon.

Tovább

Óriási vízforralóra hasonlít Bécs új erőműve, ahol a tetőn még méheket is tartanak

Az erőmű a szélerőművek által termelt energiatöbbletet alakítja át távhővé.

Tovább

A szakemberhiány aggasztja legjobban a hazai építőipari cégeket

Idén az építőipari vállalkozások 45 százaléka számít árbevétele növekedésére, jövőre azonban már csak 14 százalékuk; a cégek továbbra is a szakemberhiányt tartják a tevékenységüket leginkább akadályozó tényezőnek - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége.

Tovább

Ilyen volt, ilyen lett… homlokzat-felújítások Pécsett

Ebben a sorozatban olyan pécsi homlokzatokat mutatok be, melyek megítélésem szerint pozitív irányban fejlődtek a homlokzati felújítást követően. A rendelkezésre álló korábbi utcaképpel összehasonlítva a jelenlegi állapotokat megtekintve egyértelműen látható a fejlődés.

Tovább

Megújul a debreceni Aranybika szálló, az MCC oktatási központja

Megújul és új épületszárnnyal bővül a debreceni Aranybika szálló, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány helyi oktatási központja – jelentették be csütörtökön a munkálatokra kiírt tervpályázat eredményhirdetésén.

Tovább

70 év építészete egyetlen uralkodó alatt

II. Erzsébet királynő hét évtizedes uralkodása alatt sokat változott az építészet. Ekkora időtávlat már az építészetben is történelminek számít, lássunk néhány példát a brit építészet alakulására az ötvenes évektől napjainkig.

Tovább

RAVATHERM XPS hőszigetelések magastetőben is

A magastető a lakóépületek jellegzetes tetőszerkezeti megoldása, mely lehetővé teszi a tetőszerkezet által határolt tér teljesértékű hasznosítását. A belső tér komfortjának tartós biztosítása, a hőveszteség csökkentése és a páralecsapódás elkerülése érdekében a szakszerűen kialakított, hatékony hőszigetelést tartalmazó rétegfelépítés kulcsfontosságú.

Tovább

Havi összevetésben nőtt az euróövezet és az EU építőipari termelése

Az euróövezetben 0,3 százalékkal nőtt az építőipari termelés júliusban az előző hónaphoz képest, amikor 1,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel. Éves viszonylatban az építőipari termelés 1,5 százalékkal nőtt júliusban - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn.

Tovább

Pécsi zárva tartás

Kedves Partnereink, Vásárlóink!‼️📣

Tájékoztatunk Benneteket, hogy PÉCSI KIRENDELTSÉGÜNK 2022.09.23-án (pénteken) ZÁRVA TART!

Megértéseteket és türelmeteket előre is köszönjük!

Tovább

ÉVOSZ: az áremelkedés az új építéseket és a felújításokat egyaránt érinti

Az építésgazdaságban tapasztalható áremelkedés több mint duplája a fogyasztási ár növekedésének idén az első félévben az előző év azonos időszakához képest – hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

Tovább

Újra nagyot nőtt a magyar építőipar

Egy év alatt 3,0, az előző hónaphoz képest 5,8 százalékkal növekedett az építőipari termelés volumene - adta hírül júliusi adatait a KSH.

Tovább

Nőtt az ipari termelés

Júliusban az ipari termelés volumene a nyers adat szerint 4,0 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 6,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás 1,1 százalékkal nagyobb volt az előző havinál – erősítette meg szerdán kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább

Így rendezik át a lakáspiacot az új rezsiszabályok

Egyre többen veszik figyelembe lakásvásárlásnál az ingatlanok fűtési típusát, derül ki az ingatlan.com elemzéséből. A gázfűtéses házak iránti kereslet látványosan bezuhant, a nagy nyertesek a hőszivattyús ingatlanok lehetnek.

Tovább

Az építőiparban úgy látják, a lakosság kifogy a pénzből

Az építésgazdaságban tapasztalható áremelkedés több mint duplája a fogyasztási ár növekedésének idén az első félévben az előző év azonos időszakához képest, ez a drasztikus áremelkedés az új építéseket és a felújításokat egyaránt érinti - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel. A szakszövetség elemzésében a Központi Statisztikai Hivatal adatait vette alapul és megállapította, hogy míg a fogyasztói árak az éve első hat hónapjában éves összevetésben 9,4 százalékkal emelkedtek, addig ugyanebben az időszakban az építőalapanyag-iparban 20,4 százalékos, az építőipari termelőiáraknál pedig 22,8 százalékos áremelkedés történt.

Tovább

Kétmillió eurót takarít meg a Masterplast leánya

Mégsem zöldmezős beruházásként hozza létre, hanem egy már meglévő ipari létesítménybe telepíti új polisztirol hőszigetelő anyagokat gyártó üzemét a Masterplast 51 százalékos tulajdonában álló Masterplast Italia – döntött az olasz vállalat kedden megtartott taggyűlése.

Tovább

Futószalagon gyárthatja a házakat néhány éven belül a Masterplast

A második negyedév után várhatóan a harmadikban is kimagasló eredményeket produkálhat a Masterplast. A rezsicsökkentés szabályainak változásai után sok háztartás számára lett létszükséglet a lakások szigetelésének korszerűsítése. A vállalat elnöke azt is elmondta, hogy a jelenlegi globális válságos helyzet ellenére a nemzetközi értékesítések is jól alakulnak a cégnél. A következő évek nagy dobása pedig a modulházak piacra dobása lesz.

Tovább

Atyaég! Tömegével adják el az ingatlanokat ebben a megyében: mi elől menekülnek ennyien?

Bővülő kínálattal és mérséklődő kereslettel zárta az augusztust a lakáspiac, ami a változás szelét jelentheti az ingatlan.com friss elemzése szerint.

Tovább

Biztonságot adunk ajándékba!

Elszoktunk már kicsit az akcióktól, az elmúlt hónapok inkább az építőanyagok áremelkedéséről szóltak. Szerencsére ez az idő lassan véget ér, és visszatérnek a szezonális akciók is az életünkbe. Az Austrotherm Kft. most a szürke színű GRAFIT® homlokzati hőszigetelő lemez biztonságos kivitelezéséhez szükséges fényvédő bevonatot október 31-ig ingyen adja.

Tovább

Kecskemét zárva

Kedves Partnereink, Vásárlóink!‼️📣

Tájékoztatunk Benneteket, hogy KECSKEMÉTI KIRENDELTSÉGÜNK a mai napon technikai okok miatt ZÁRVA TART!

Megértéseteket és türelmeteket előre is köszönjük!

Tovább

Visszaesett az építőipar, de van jó hír is az építkezőknek

Az építőipar tavaly sikeres évet zárt, de ez a szárnyalás az állami és a közösségi építkezések elhalasztása miatt megtorpanhat, a KSH friss adatai szerint visszaesett a szektor teljesítménye az előző hónaphoz képest. Az ágazat ennek ellenére nincs elkeseredve, mert a lakosság építkezési és lakásfelújítási kedve a magas árak ellenére sem lankadt. Ráadásul mivel a fa- és acéláruk piacán már érzékelhetően csökkentek az árak, így előreláthatólag az emberek építési kedve nem csökken majd.

Tovább

A Leier Hungária az előregyártás újabb szintjét lépte meg: így épül a vállalat töltőállomása

Új üzletággal bővült a Leier szortimentje, már előregyártott csarnokváz-szerkezetet is kínálnak.

Tovább

A webertherm hőszigetelő rendszerek általános kivitelezési előírásai

Kiváló minőségű hőszigetelő rendszereink megfelelő kivitelezéséhez nyújt segítséget leírásunk, melyből megismerhetik rendszereink felépítését lépésről lépésre.

Tovább

Zöld lakáshitellel erősít a K&H

Az energiahordozók drágulása egyre inkább a kisebb fogyasztású lakások irányába tolja el az ingatlanpiacot. A K&H elsőként a piacon, új, zöld lakáshitel termékkel jelentkezik az energiafelhasználásukat csökkenteni kívánó ügyfeleik számára. Egyedi megoldásként ugyanabban a szerződésben hitelezhető az ingatlan megvásárlása és felújítása is.

Tovább

Fenntarthatóság

A szigetelés hatalmas lehetőséget kínál a klímaváltozás és a hagyományos energiáktól való függőség megállítására, a versenyképesség növelésének elősegítésére.

 

Az URSA Környezetvédelmi, Társadalmi stratégiája és irányelvei

Tovább

BOTANIQ Turai Kastély, Tura

Teljes műemléki rekonstrukció keretében, három ütemben újult meg az Európában egyedi értéket képviselő Schossberger-kastély Turán: az egykori főúri rezidencia tizenkilenc szobás elegáns szállodaként működik tovább BOTANIQ Turai Kastély néven. A műemléki rekonstrukciós terveket a TSPC Kft. építész szakemberei készítették.

Tovább

Fém álmennyezetek az OTP Bank új irodaházban

Az EuroTrend 2000 szállította a fém álmennyezeteket az OTP Bank újonnan átadott M12 irodaházába.

Tovább

Megéri ez nekem?

Az építőanyagok, közte a szigetelőanyagok ára versenyt emelkedett az elmúlt években a munkadíjjal, ezért sokan lemondóan legyintettek, ha a hőszigetelés került szóba. Most viszont egy nagy ugrással megelőzte az energia ára ezeket, ezért érdemes újragondolni a hőszigetelést: megéri? nem éri meg? Számoljunk!

Tovább

Hatalmas kereslet lenne az erkélynapelemre, az áramszolgáltatók mégis tiltják a használatát

A rezsicsökkentés korlátozása óta különösen megnőtt az egyébként is jelentős érdeklődés az erkélyre szerelhető egyszerű napelemek és azok használhatósága iránt, írja a G7.hu, amely szerint ez nem is csoda, hiszen egy olyan, pár panelből álló lakossági napelemes minirendszerről van szó, amely viszonylag olcsó, egyszerű, és csökkenti a villanyszámla összegét.

Tovább

OTP Ingatlanpont: A fővárosban az első fél évben több mint 5 százalékkal bővült az átadott újépítésű lakások száma

Az év első hat hónapjában a fővárosban 3020 újépítésű társasházi lakást adtak át, ami több mint 5 százalékos emelkedés a múlt év azonos időszakához képest, a trend várhatóan nem törik meg az év második felében sem – közölte az OTP Ingatlanpont az OTP Jelzálogbank legfrissebb Budapesti Újlakás Értéktérképének adatai alapján csütörtökön.

Tovább

Az extraprofitadó mellékhatása: újabb iparág árai szálltak el

Elérte a célját a kormány tavaly bevezetett intézkedése, mely szerint regisztrációhoz, majd engedélyhez kötötték az építőanyagok kivitelét: a legtöbb építkezéshez szükséges anyagot Magyarországon használták fel, sőt a rendszer miatt a fa és az acél ára csökkenésnek is indult. A bánya- és cementipari termékek ára viszont elszállt a rájuk kivetett extraprofitadó miatt.

Tovább

Kavosz: Elindul a Széchenyi Kártya Program MAX

Elindul a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló államilag támogatott hitelprogram, a Széchenyi Kártya Program MAX – közölte a programot koordináló Kavosz Zrt.

Tovább

Balaton-felvidéki építészeti és design meetup volt Salföldön

A Balaton-felvidék természeti és épített értékeit járták körül a salföldi homokbánya mellett működő Bánya kulturális vendéglátó-szórakozóhelyen bemutatott építészeti, tájhasználati témájú előadások és az azt követő beszélgetés. A július 21-én, csütörtök este megrendezett eseményt szakmabeliek és a környékbeli lakók közötti eszmecsere zárta.

Tovább

MNB: a vidéki városokban drágultak legjobban a lakások

Országos átlagban 4,4 százalékkal nőttek a lakásárak az idei első negyedévben az előző negyedévhez képest, éves szinten az árnövekedés dinamikája 20,1 százalék volt – derült ki a Magyar Nemzeti Bank lakásárindexéből.

Tovább

Egy széleskörűen elérhető platform, ahol az építészek és építtetők egymásra találhatnak – Elindul az Építészkereső

Új szolgáltatással bővül az Építészfórum felülete: a Budapesti Építész Kamarával együttműködésben elindul az Építészkereső, egy olyan online applikáció, ami az építkezni vágyókat hivatott összekötni leendő ingatlanjuk potenciális tervezőjével.

Tovább

Zöldtető Austrotherm XPS hőszigeteléssel

Egy referenciaépület legfontosabb eleme az, hogy különleges legyen. Egyedi, ha nem hazai, ha neves építészirodák jegyzik, ha különös műszaki feladatokat kellett hozzá megoldani, és ha előremutató, netán klímavédelmiszempontokból is értékelhető épületről van szó. Ezek mind megtalálhatók a „K II”-nek becézett düsseldorfi projektben, ahol a zöldtető hőszigetelésére Austrotherm XPS TOP 30 TB terméket használtak.

Tovább

Alig hihetően borúlátó a GKI

Közzétette legfrissebb konjunktúraindexét. Az üzleti várakozások mintegy 8, a fogyasztóiak több mint 20 ponttal estek.

Tovább

Tizenhét épület energetikai korszerűsítését készíti elő a PTE

Több mint négyszázmillió forintos fejlesztési forrás segítségével tizenhét épületének energetikai felújítását készíti elő a Pécsi Tudományegyetem (PTE) – tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

Tovább

Főépítészi Életmű Díj és Az Év Főépítésze Díj 2022

Az Országos Főépítészi Kollégium idén is közzétette felhívását a díjak adományozásáról. Javaslatokat augusztus 8-ig lehet tenni a XXVI. Országos Főépítészi Konferencia szeptemberi időpontját figyelembe véve.

Tovább

Méhsejt rácsos parkolóház készült el az Osztyapenkónál

Egyedi kialakítású, okos és környezetbarát megoldásokkal felszerelt parkolóház készült el Őrmezőn. A különleges formavilágú komplexum több mint 300 parkolóhelyet biztosít, elsősorban a Budapest ONE irodaépület bérlői és látogatói számára, de a fennmaradó helyek hozzáférhetők. Tervező a S.A.M.O.

Tovább

Duna House: Kevesebb lakást adtak el az első félévben

Az ingatlanpiacon csaknem 75 ezer adásvétel történt az első félévben, 10 százalékkal kevesebb a tavalyinál, de 25 százalékkal több, mint a járvány sújtotta 2020-ban - közölte a Duna House kedden az MTI-vel.

Tovább

Rezsicsökkentés: égtek a vonalak és záporoztak az e-mailek a Technológiai és Ipari Minisztériumba

Az utóbbi napokban égtek a vonalak és záporoztak az e-mailek és a kérdések a Technológiai és Ipari Minisztérium különböző fórumaira is. Sokan bizonyára elővették a csekkeket, és elkezdték számolgatni, hogy vajon átlagfogyasztónak számítanak-e, jogosultak lesznek-e továbbra is a rezsicsökkentett szolgáltatásokra – olvasható Steiner Attila, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár Facebook-bejegyzésében.

Tovább

Pánikvásárlás a tüzépeken: erre figyelj, ha rezsicsökkentés miatt fafűtésben gondolkodsz

Már eddig is óriási volt a kereslet a fatüzelésű kályhákra, ám a rezsiemelés hírére ez méginkább eszkalálódott, olyannyira, hogy a forgalmazók lassan kifogynak a készletekből. Megnéztük, milyen alternatív útvonalról lehetne kályhát szerezni.

Tovább

Sok a „be sem tanított segédmunkás” az építkezéseken, ez lassíthatja a munkát

Technológiai fejlesztésekkel, folyamatos képzésekkel, a munkaerő jobb anyagi és erkölcsi megbecsülésével, valamint jobb szervezéssel növelni kell az építőiparban dolgozók hatékonyságát – közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) kedden.

Tovább

Lassan tömegek felejthetik el az építkezést: alig van már árgarancia, hatalmas a káosz

Már egy jó ideje tudni lehet, hogy az építőipart nagyon megviselték a koronavírus okozta határlezárások és logisztikai problémák, amire csak rátett egy lapáttal az orosz-ukrán háború kitörése. Utóbbi a már meglévő alapanyaghiányt fokozta a végletekig: mára már szinte örülnek a szakmabeliek, hogy ha egy héten csak kétszer emelnek árat a beszállítók. A Pénzcentrum Dr. Rázsóné Szórády Csillával, az újHÁZ Centrum vezérigazgatójával beszélgetett arról, hogy mik a legnagyobb problémák a szektorban, mikorra várhatóak megoldások, vagy egyáltalán lehet-e tenni bármit is ebben a helyzetben.

Tovább

Javult az építőanyag-ipar alapanyag ellátása

Az exportforgalom június végén meghaladta a 322 millió forintot, ami 39 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A vállalat június végén döntött az exportkorlátozás részleges feloldásáról.

Tovább

Az Austrotherm Kft. is támogatta az Építészfesztivált

Szívesen támogatunk szakmai rendezvényeket, különösen, ha azok az alkotni vágyó fiatalokat, egyetemi hallgatókat célozzák meg. Így kerültünk mi is az Építész fesztivál szponzorai közé, és nem csak örömmel, de kézzelfogható módon is támogattuk a projektet. A workshopok munkáját a jól megmunkálható Austrotherm EPS és XPS termékekkel is elősegítettük - adta tudomásunkra az Austrotherm Kft.

Tovább

Lakóberuházás valósulhat meg a XII. kerületi egykori BM-tüdőszanatórium területén

A Budakeszi és az Árnyas út kereszteződésénél elterülő ingatlanon, ahol az évtizedek óta elhagyatott kórház áll, a kerületi szabályozás módosítása révén lehetővé válik a lakó funkció kialakítása is. A változtatás célja "a városképet rontó épület hasznosíthatóságának biztosítása".

Tovább

Hétvégi programok az Építészfesztiválon

Az Építészfesztivál: Future Perfect összművészeti alkotótábor hétvégéjén (07.01.-07.03.) minden érdeklődőt szeretettel várnak a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

Tovább

Befékezett a lakásfelújítási kedv

A legtöbb munka átlagosan 700 ezer forinttal került többe, mint amekkora összeggel eredetileg tervezték.

Tovább

Havi szinten csökkent, éves összehasonlításban nőtt az euróövezet és az EU építőipari termelése

Csökkent az építőipari termelés áprilisban az euróövezetben és az Európai Unióban havi bázison, ugyanakkor nőtt éves összevetésben.

Tovább

Tégla a művészetben – de nagyon másképp, mint ahogy gondolnánk

A tégla az egyik legrégebbi és egyben leggyakoribb, időtálló építőanyag. A legtöbben így is közelítik meg és gondolataikban felhasználását mindig a házukhoz, ház körüli munkákhoz, felújításokhoz kötik. Ennek ellenére számos nem mindennapi, sőt, meglepő helyen is felbukkan, így például a nemrég nyílt II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon a Műcsarnokban.

Tovább

Hatalmas hozzáépítéssel bővítenék a Révész Fűtőmű épületét

Akár egy gigantikus KOMPOZIT is épülhet az elmúlt évek egyik legismertebb rehabilitációja, a Riverside Apartmanház mellé. A projektet a River Park Projekt Kft. kezdeményezte, az Artonic Design Építészeti Kft. irodát megbízva a tervezéssel. Az engedélyt a projekt megkapta, a kivitelezés azonban egyelőre nem indult meg.

Tovább

Velux országos hővédelmi akció

Az otthoni hőmérséklet csökkentésének egyik legjobb módja a megelőzés.

Tovább

Csak hiszed, hogy vásároltál egy lakást!

Az építőipar, azon belül a lakóingatlan fejlesztés is azon szektorok közé tartozik, melyet jelentős általános bizonytalanság kezdett övezni idén. Ennek a kockázatait számos ingatlanfejlesztő úgy hárítja át a vevőkre, hogy azok ennek egyáltalán nincsenek tudatában, az aláírt szerződés pedig napjainkban sok esetben egyáltalán nem garantálja, hogy az adott áron és határidőben valóban övék lesz a lakás – állapítja meg legfrissebb piaci elemzésében Kricsfalussy Tamás, a Metrodom értékesítési igazgatója.

Tovább

Maradhatnak jövőre a lakástámogatások is

A jövő évi költségvetési tervben több mint 491 milliárd forintot szán az állam a lakástámogatásokra, ami jelentős - közel 30 százalékos - ugrás a 2022-es büdzsében szereplő kiadáshoz képest. A szabad felhasználású, de jelentős részben lakáscéllal felhasznált babaváró támogatásra az idei több mint 90 milliárddal szemben 175 milliárd forint van félretéve.

Tovább

Most éri el csak az igazi drágulás az építőanyagok piacát

Az ukrajnai háború mélyreható hatással volt a kelet-európai építőipari beszállítói láncokra, mivel a régió erősen összefonódott az orosz gazdasággal, és ezért jobban ki van téve a nyugati kormányok által az ország ellen bevezetett szankciók visszahatásának. Az alapanyaghiány miatt már most is magasak az építési és felújítási költségek, de a helyzet csak most lesz igazán rossz a háború okozta zavarok és a szankciók hatásai miatt.

Tovább

Bástya park: egy ”mini megastruktúra”

Idén tavasszal adták át a Város-Teampannon tervei alapján megvalósult Bástya parkot, a Belváros új közparkját. A relatíve kis területen számos funkciót magába sűrítő park vertikális tagoltsága a megszokottól eltérő térélményt jelent a sűrűn beépített városi környezetben. Az átadás óta intenzíven kihasznált park egyúttal rámutat arra, milyen nagy igény van a hasonló zöldfelületek kialakítására.

Tovább

Termosz óriásoknak

Minden gyártó szívesen ad hírt nagyobb projektjeiről. Az Austrotherm sem kivétel ez alól, de most nem a méret a lényeg, hanem az alkalmazás. Különleges céllal és körülmények között alkalmazták a nagy szilárdságú, nedvességet fel nem vevő Austrotherm XPS anyagot Ausztriában.

Tovább

Fugázzon a Baumittal!

Fugázzon Baumittal, és megajándékozzuk egy pólóval!

Tovább

A készházak építését már tanítják a Pécsi Egyetemen

Szinte kizárólag lucfenyőből építünk, amit Ausztriában és Németországban dolgoznak fel. Pedig a karbonsemleges technológiák bevezetésének kötelezettsége az építőiparban is szemléletváltást követel.

Tovább

Felrobbant a használt lakások piaca

Az év elején felélénkült kereslet találkozott a szűk kínálattal a megyeszékhelyek és Budapest lakáspiacán, emiatt ismét lendületet kapott az áremelkedés. A fővárosban az eladásra kínált használt lakások és házak átlagos négyzetméterára 894 ezer forint volt, ami éves szinten 17 százalékos áremelkedés.

Tovább

Új faluközpontot kap a somogyi Kastélyosdombó: ilyen lesz a régi magtár és környezete

Az egyutcás falu az Ökumenikus Segélyszervezet regionális jelentőségű központja. A ZDA-Zoboki Építész Iroda tervei alapján az évtizedek óta használaton kívül pusztuló magtár épületének újragondolásával és felújításával a környék egyik meghatározó közösségi tere jöhet létre.

Tovább

Tavaszi Frühwald akció

Premium Selection Tavaszi ajánlat 2022 akció a Frühwaldnál!

 

Tovább

Olcsóbb lett a betonacél és az építőfa

Több mint 30 százalékkal olcsóbb lett a betonacél, és mintegy 25 százalékkal mérséklődött a fa, illetve a fűrészáru ára, de a háború előtti szintnél még mindegyik 10-15 százalékkal drágább. Árkorrekció más építőanyagoknál és termékeknél nem tapasztalható, de jó néhány kategóriában már megszűnt az anyaghiány, és jócskán lerövidültek a szállítási határidők – jelezték a kereskedők.

Tovább

Rendkívül túlértékeltek a lakások Magyarországon - Mi szól a zuhanás mellett és mi szól ellene?

A kiemelkedő mértékű lakáspiaci drágulás következtében az MNB becslése szerint országos átlagban történelmi magas, 18 százalékos szintre emelkedett a lakásárak túlértékeltsége. Budapesten már több éve magas a túlértékeltség, ami jelenleg 15 százalékos szintet tesz ki. Mi okozza mindezt és mire számíthatunk a jövőben? Az alábbiakban az MNB Lakáspiaci Jelentése alapján ennek néztünk utána.

Tovább

Évtizedek óta nem látott hiány jöhet építőanyagokból

A jelenlegi háborús helyzet mintha felnagyította volna a magyar építőipari anomáliákat. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új csomagjában nem véletlenül szentel meglehetősen nagy teret ennek az ágazatnak. A problémák jól látszanak, a megoldásra felvázolt lehetőségek azonban inkább jámbor óhajnak tűnnek.

Tovább

Nemzetközi építészeti díjat nyert a Turi Attila által tervezett Budakeszi Általános Iskola

BIG SEE Architecture Award nemzetközi építészeti díjat nyert Közösségi és kereskedelmi építészet kategóriában a Turi Attila Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész tervezte Budakeszi Általános Iskola. A díjakat 2022. május 5-én adták át Ljubljanában.

Tovább

Nyílt tervpályázatot hirdettek a debreceni Aranybika felújítására

Szinte pontosan egy ével ezelőtt írtunk arról, hogy a debreceni Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja. Most az MCC nyílt országos építészeti tervpályázatot hirdet a szálloda teljes körű felújítására és bővítésére - közölte Orbán Balázs, közösségi oldalán.

Tovább

Nem győzi a sok új gyárat az áramhálózat

A Magyarországon zajló újraiparosítás egyik meghatározó eleme az akkumulátorgyárak betelepülése. Ez a folyamat jelentős, a villamosenergia-felhasználás körülbelül 30 százalékos bővülésével jár, ezért fejleszteni kell a rendszert.

Tovább

Európai szinten is meghatározó alumínium-üveg homlokzattechnikai vállalat jött létre

Többségi, 90 százalékos részesedést szerzett a KÉSZ Csoport, Magyarország egyik vezető építőipari vállalatcsoportja a FRONTAL Holding Zrt-ben. A tranzakció eredményeként közép- és kelet-európai szinten is egy rendkívül meghatározó alumínium-üveg homlokzattechnikai vállalat jött létre.

Tovább

Új diagnosztikai szárnnyal bővül a városmajori szívklinika

A Városmajor-Acsády Ignác utca sarkán épülő központban egyebek mellett képalkotó diagnosztikai és katéterterápiás berendezések, ambulanciák, hallgatói terek kapnak majd helyet, és egy híd köti össze a már meglévő kórházépülettel.

Tovább

Akiken a Kádár-kocka sem fogott ki: jön az olcsón üzemeltethető mintaház magyar egyetemistáktól

Magyarok is építhetnek mintaházat Németországban, ahol a világ első számú építészeti innovációs egyetemi házépítő versenyét, a Solar Decathlont minden korábbinál nagyobb figyelem övezi világszerte.

Tovább

Új épületszárnyat kap az újpesti Károlyi Sándor Kórház

Az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló fejlesztés során az új, pince + 5 szintszámú szárny építése mellett a főépületet is felújítják.

Tovább

Felújításokkal foglalkozott az áprilisi Építész Tervezői Nap

A múlt csütörtöki Építész Tervezői Nap levezető elnöke Horváth Sándor címzetes egyetemi docens, Széchenyi-díjas, okleveles építészmérnök volt (BME Épületszerkezettani Tanszék), az előadások a felújítások anyagaival, szerkezeti megoldásaival foglalkoztak, illetve számos felújítási példát is megismerhettünk.

Tovább

Minden előzetes várakozást felülmúlt a Zöld Otthon Program sikere

Az MNB célja a zöldlakáshitel-piac létrejöttének és a környezeti fenntarthatósági szempontok hazai lakáspiacon történő érvényesülésének az elősegítése volt, amikor az NHP Zöld Otthon Programot (ZOP) tavaly útjára indította. 

Tovább

Alig készült el új lakás idén, de az engedélyek száma megugrott

Az új lakóparki és társasházi lakások aránya növekedett leginkább az idei első negyedévben.

Tovább

4528 új lakás épült 2022 első negyedévében

2022 első negyedévében 4528 új lakás épült, 26 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban; a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 8001 volt, 15 százalékkal több, mint 2021 azonos időszakában – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Tovább

Varázsold szebbé a kerted SW Térkővel, és mi megajándékozunk!

Varázsold szebbé a kerted SW Térkővel, és mi megajándékozunk!

A promóció időtartama: 2022.03.21.– 2022.05.31.

Tovább

GKI: Mintegy 840 ezer lakás újulhat meg az év végéig

A háztartások 4,3 százaléka biztosan, 16,5 százaléka valószínűleg nagyobb összeget fog költeni lakóingatlanára a következő egy évben, és ha ezek a tervek mind megvalósulnak, akkor mintegy 840 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkálatokat 2022 végéig – derül ki a GKI és a Masterplast közös áprilisi felméréséből.

Tovább

Állandó kihívások várnak a magyar építőiparra? Mutatjuk, mire számítanak a szakemberek

Nincs megnyugvás, állandó kockázatok, kihívások, problémák övezik a gazdasági életet, amit az építőipar (a hazai különösen) extrém módon megérez és elszenved. Különlegesen nehéz és kiszámíthatatlan időket élünk, ahol a közép és hosszú távú üzleti tervezés inkább tekinthető vakrepülésnek vagy jóslásnak, mintsem tudatos kockázatelemzésnek és stratégiának.

Tovább

Selyemgyár, főoltár, kastély - az idei ICOMOS-díjas műemlékfelújítások

Az UNESCO műemléki szervezete, az ICOMOS magyar bizottsága minden évben kiosztja a legszínvonalasabb műemlék-felújításoknak járó díjat. Tekintsük át a díjazott munkákat, illetve azok tervezőit, megrendelőit!

Tovább

Megnyitottunk!

Megnyitottuk Lambda Stúdió néven burkolati és világítástechnikai bemutatótermünket!

Tovább

2022 Tavaszi Fakro akció

2022 tavaszi akció - Ami jár, az jár! 15.000 Ft-ot pénzvisszatérítés ablakonként, 20 napon belül!

Tovább

Építőipar: a magyarok ugrották a legnagyobbat az EU-ban

Nőtt az euróövezet és az EU építőipari termelése februárban, Magyarországon volt a legnagyobb bővülés.

Tovább

Ki fizeti meg a fenntarthatóság árát az ingatlanszektorban?

A magyar építőipari vállalatok elkötelezettnek mutatkoznak a fenntarthatósági szempontok érvényesítése mellett, és erre ösztönzik őket a finanszírozási oldalon a bankok és a befektetők is.

Tovább

Százezer ember hiányzik az építőiparból

A hazai kkv-k közel fele szerint a rendelkezésre álló fizikai munkaerő mennyisége és a képzettsége jelenti a legfőbb problémát az építőiparban – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) április elején végzett nem reprezentatív felméréséből.

Tovább

Düledező parasztházból meseszép otthon: milliárdok mentek vidéki lakóházak felújítására

A magyar kormány által létrehozott, évi 1,5 milliárd forintos támogatásból, 2019 óta a Teleki László Alapítvány lebonyolításában működő Népi Építészeti Program célja, hogy vissza nem térítendő támogatást nyújtson olyan védett épületek tulajdonosainak — szervezeteknek és magánszemélyeknek –, amelyek népi építészeti értéket képviselnek.

Tovább

Februárban hatalmasat nőtt az építőipar

2022 februárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 42,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A két építményfőcsoport közül az épületek építése 56,2, az egyéb építményeké 20 százalékkal emelkedett a 2021. februári értékhez képest.

Tovább

Ezek a budapesti irodapiac mérföldkövei! De mire elég nemzetközi szinten?

Nemrég a budapesti modern irodaállomány átlépte a 4 millió négyzetméternyi összterületet, ennek kapcsán megnéztük, hogyan jutottunk el idáig, illetve ez mekkora volumennek számít más európai metropoliszok irodapiacával összehasonlítva.

Tovább

Nőtt februárban az ipari termelés

Az ipari termelés volumene februárban 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán második becslése alapján, amelyben megerősítette a korábban publikált első adatot.

Tovább

Megérkezett az MNB bejelentése: eldőlt a szuperolcsó zöldhitel sorsa

Mai ülésén 100 milliárd forinttal megemelte a Monetáris Tanács a Zöld Otthon Program eddigi 200 milliárd forintos keretösszegét. Ahogy várható volt, szigorítanak egy feltételen is: a finanszírozható lakásokra vonatkozó primer éves energetikai követelmény a maximális 90 kWh-ról 80 kWh-ra csökken.

Tovább

Egy Kádár-kocka is lehet fenntartható és egy új építésű társasház szennyező

Anyagválasztás, felújítás és beépített kibocsátások.

Az épületek jelenleg a globális kibocsátások közel 40%-áért felelnek. Ennek nagyjából kétharmadát az épületek üzemeltetése (főleg az energiafelhasználás) adja, egyharmada azonban az építőanyagok kitermeléséhez, gyártásához és beépítéséhez kötődik.

Tovább

Még több magyar család kaphat támogatást a napelemes pályázaton

A kormány megemeli a lakossági napelemes pályázat első ütemének keretösszegét. Ennek köszönhetően mindenki, aki a benyújtott pályázata alapján jogosult, megkapja majd a napelem telepítésére, illetve komplex, megújuló energián alapuló fűtéskorszerűsítésre igényelhető, vissza nem térítendő támogatást.

Tovább

A Baumit Life színek világa

Fedezze fel a színtrendeket, találja meg a tökéletes színkombinációkat és válasszon a Baumit 888 féle színárnyalata közül!

Tovább

Nyerj rétegről rétegre Baumit hőszigetelő rendszerrel!

Vásárolj legalább 100 m2 felületre elegendő Baumit hőszigetelő rendszert és regisztrálj a 30 000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártyáért a vásárlást igazoló számlával a baumitajandek.hu oldalon!

Tovább

Kétszeresére nőttek a lakásárak az elmúlt hét év alatt

Jelentős változásokon megy keresztül a magyar lakáspiac, amely a hosszú távú drágulást tekintve a nemzetközi összevetésben az élmezőnyben van - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből, amely ismerteti a lakáspiaci kereslet alakulása mellett a legfrissebb kínálati árakat, valamint a hivatalos adatok alapján a tavalyi árindexeket is.

Tovább

Iroda- és parkolóház épülhet a Barba Negra helyén, a Rákóczi hídnál

A beruházás megvalósulásával a szórakozóhely megszűnik - áll az előzetes vizsgálati dokumentációban, amiben részletesen írnak a projektről. A hétemeletes irodaházat a Duna felőli oldalon építik fel, benne nagyméretű, egyterű irodákkal és étteremmel, a közel 500 férőhelyes parkolóházat pedig a hídlehajtó kanyarulatához tervezik. 

Tovább

Húsvéti Nyitvatartás

Húsvéti Nyitvatartás

Tovább

Austrotherm hőszigetelési kalkulátor 2022

Idén július 1-től már csak közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatba vételi engedélyt (a közintézményekre ez már 2019. óta így van). Hasznos tehát, ha egy kalkulátorral meg tudjuk becsülni az alkalmazandó hőszigetelés vastagságát. Az interneten számos, egyszerűbb és bonyolultabb változatot találhatunk, az egyik legkönnyebben kezelhető változat az Austrotherm idén megújult kalkulátora.

Tovább

Infláció feletti drágulás jön az építőiparban

Az év elején még az építőipari termelés 5-6 százalékos növekedését prognosztizálta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), az orosz–ukrán háború tükrében azonban már stagnálásra számít.

 

Tovább

A magyar ipar tovább robog

Közzétette ma reggel a KSH a februári ipari termelési adatokat. Meglepetésre a szektor kibocsátása 1,6 százalékkal nőtt havi szinten. Így az éves volumenindex is kedvezőbb képet mutatott az előzetesen gondoltnál: munkanaphatástól megtisztítva 4,5 százalékkal emelkedett az ipar teljesítménye az év második hónapjában, ami az első havi biztató évkezdetnek tekinthető a szektorban.
 

Tovább

Nehéz helyzetben az építőipar - Hatalmas csökkenés jöhet az állami megrendelésekben

Az orosz-ukrán háború az építőipart is nehéz helyzet elé állítja. A hazai építőanyaggyártásnál és a termékek importjának ellehetetlenülése emeli az árakat, lassítja a kivitelezést. El kell kerülni az építőipari anyaghiányt, hívja fel a figyelmet Koji László, az ÉVOSZ elnöke. A szövetség átfogó felmérést készített, melynek során az építőipari szereplőket kérdezte meg többek között a cégek működését érintő kihívásokról és az üzleti tevékenységet akadályozó tényezőkről.

Tovább

Már a munkagépek kezeléséhez és használatához is jogosítvány kell

Az építőipar, a kereskedelem és a mezőgazdaság is egyre több olyan munkavállalót foglalkoztat, aki különböző munkagépekkel dolgozik. Hazánk egyik meghatározó képzőintézete, a DEKRA Akademie Kft. hívta fel a figyelmet arra, hogy az idei évtől jogosítvány szükséges ezek kezeléséhez. Az új rendelet összesen 82 munkagép esetén írt elő jogosítványt a használatukhoz. Az építőipar, a kereskedelem, valamint a mezőgazdaság igényeinek növekedésével az elmúlt években megnőtt a kereslet az olyan munkavállalók iránt, akik különféle gépek kezeléséhez szükséges tudással és bizonyítvánnyal rendelkeztek.

 

Tovább

Nem a munkanélküliség, hanem a szakképzett munkaerő hiánya a gond

A magyar vállalkozások jelentős része küzd munkaerőhiánnyal. Szakmai becslések szerint valószínűleg több ma a betöltetlen álláshely, mint az állást kereső munkanélküliek száma. A legjobban az építőipar és a kiskereskedelem érintett, de a helyzetet tovább rontja a munkaerőhiánnyal kéz a kézben járó szakemberhiány. Perlusz Lászlót, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) a főtitkárát kérdeztük.

Tovább

Rendeljen egyedi színű rolót!

A Velux megalkotta a Color By You kollekciót. A rolók színét szabadon lehet kiválasztani, testre szabni, így biztos lehet abban, hogy illeszkedni fog szobájához, ízléséhez, stílusához.

Tovább

Kultúrparkot terveznek az egykori Balaton Bútorgyár területére Veszprémben

A terület hasznosítását egyelőre ideiglenes jelleggel, az EKF 2023 ideje alatt képzelik el, ehhez 2021 decemberében elkészült a teljeskörű jóváhagyási tervdokumentáció, amelyet a Hello Wood jegyez generáltervezőként.

Tovább

Súlyos a gond a magyar építkezéseken - Extrém sokat kell várni a szakemberekre

Átlagosan 138 napot kell várni szakemberre Magyarországon, öt nappal többet, mint egy évvel korábban, mégsem ez a legnagyobb gond ma: az építkezők és felújítók 33 százaléka döntött úgy, hogy bizonyos mértékig változtat a tervein az áremelkedések hatására – derül ki a Mapei Kft. kutatásából.

Tovább

Műanyaghulladékból készül a jövő új olcsóbb, környezetbarát építőanyaga

A kenyai mérnök eredeti munkaköre szerint műanyagot gyártott, de amikor megtudta, milyen keveset hasznosítanak ebből újra, inkább térfelet váltott.

Tovább

XIX. Nemzetközi Építészkongresszus

A 19. Nemzetközi Építészkongresszust 2022. március 25-én rendezték meg Budapesten, az MVM Dome multifunkcionális csarnokban. A kongresszust az Artifex Kiadó, a Metszet folyóirat kiadója, a Magyar Építőművészek Szövetsége támogatásával szervezte.

Tovább

Az orosz-ukrán háború építőiparra vetült nyomai

Az elmúlt két évben már-már megszokhattuk a gazdaságban felbukkanó nehézségeket, ám az orosz-ukrán háború most tovább gyűrűzi az esetet.

Tovább

Ünnepi Nyitvatartás

Ünnepi Nyitvatartás

Tovább

Újabb áremelkedéssel kell megbirkóznunk

Még ki sem lábaltunk a korábbi áremelkedési hullámból, máris itt a következő. Szakemberek szerint március végére újabb 10-15 %-os áremelkedéssel kell számolnunk. Nem csak az építőanyagok ára, de a munkabérek is jelentősen növekedni fognak, ezért az építőipari költségek is meg fognak ugrani.

Tovább

Egyre többen tudnak új ingatlanba költözni

Az építőipari termelés kimagasló teljesítményt mutatott az előző éves drámai áremelkedések mellett. Vélhetően ez egyrészről az újonnan megjelenő zöld hitelnek köszönhető, továbbá a korábban is nagy sikernek örvendő lakásfelújítási támogatásnak.

Tovább

Mi várható az építőiparban januártól?

A kereslet iránti magas érdeklődés miatt csökkenésre már nem igazán számíthatunk.

Tovább

Tetszetős Ruukki fémlemez burkolat Budapesten a III. kerületben

A Bojtár utcában működő Pólónagykereskedés a homlokzat megújítása mellett döntött.

Tovább

A cseh piacon erősít az Austrotherm

A cseh hőszigetelőanyag-gyártó DCD IDEAL spol. s r.o. vállalat 100 %-os felvásárlásával az Austrotherm Csoport tovább erősítette piacvezető pozícióját Közép- és Kelet-Európában.

Tovább

Megváltozott vevőkiszolgálás

A koronavírus járvány negyedik hullámának erősödésével a korábbi időszakok óvintézkedéseihez hasonlóan 2021. november 11 - től, csütörtöktől a Lambda Systeme Kft. telephelyein (Budapest Központ, Buda, Kecskemét) ismét, a személyes kontaktusok minimalizálását célzó intézkedésként ún. átadó ablakos kiszolgálást vezettünk be.

Tovább

Elképesztő, ami a gazdaságban történik!

Szinte ép ésszel felfoghatatlan drágulás figyelhető meg a gazdaság számos területén. Robbanásszerűen emelkednek tovább az árak a szeptemberi csökkenés után.

Tovább

Új őszi akció

Új Őszi Akciónkban továbbra is kedvezményes áron elérhető Star, Prémium és Standard termékcsaládjaink számos modellje, az akciós kondíciók október 11-től visszavonásig érvényesek a Lambda Systeme Kft. összes telephelyén. Egyedi igény esetén keresse kollégáinkat bizalommal!

Tovább

Folytatódik a telephelyfejlesztés az Austrotherm-nél

 
Új, komplett csomagoló gépsort üzemeltek be Szekszárdon
 

Tovább

SEMMELROCK 2021 ŐSZI AJÁNLAT

Fedezze fel a Semmelrock 2021 őszi ajánlatát, amely több mint 50 terméket tartalmaz kedvező áron! Figyelmébe ajánljuk az alábbi újdonságokat, kiemelt ajánlatokat:

 

- Közkedvelt lapokat a Semmelrocktól, melyeket egyszerű lerakni, sokrétűen felhasználhatóak teraszokhoz, udvarokhoz, továbbá széles szín- és felületválasztékban kaphatóak

- „Együtt olcsóbb” térkő/lap + fugahomok kedvezmény, mely több, mint 30 féle Semmelrock termékre érvényes

- Különleges laptartó tappancs, mely precízen illeszkedik, ellenáll a környezet és az időjárás hatásainak, valamint elérhető fix- és önbeálló fejjel.

Tovább

Csökkenni látszanak az árak az építőiparban

Bár egyes termékekből továbbra is hiány van, a tarifák mintha kezdenének hasonlítani az év eleji árakhoz.

Tovább

Online szakember ajánló mindenkinek!

A Mapei által létrehozott internetes oldalon közel háromezer szakember lesz elérhető, ami a jelenlegi időszakban nagyszerű megoldást jelenthet a munkaerőhiány kapcsán.

Tovább

Cor-Ten a bánki strandbejárat és infó pont épületén

Idén megújult formájában vehetik igénybe a fürdőzők, a hazai és külföldről érkező turisták Nógrád megye legszebb strandját a Bánki tó partján.

Tovább

Nem csak az árak, a termelés is hatalmasat ugrott júniusban

2021 júniusában csaknem harminc százalékkal, egészen pontosan 27,8 százalékkal nőtt az építőipari termelés az előző évhez képest, májushoz viszonyítva pedig 3,5 százalékos volt a növekedés- olvasható a Központi Statisztikai Hivatal oldalán.

Tovább

Miből nem lesz hulladék?

Minden termékgyártás óhatatlanul hulladék képződéssel jár. A kérdés csak az, hogy mit kezdjünk vele.

Tovább

Mi történik téglapiacon?

Kormánybiztost is kijelöltek az építőanyag árak koordinálásáért. A drasztikus növekedés elleni küzdelem felelőséért Gyutai Csabát nevezték ki 2021. július 15-én.

Tovább

Legyen az Ön vállalkozása is Porotherm Partner!

Vegyen részt a Porotherm Kivitelezői Partnerprogramjában! Nyerje meg cégének a vadonatúj Renault Master duplakabinos-platós kisteherautót!

Tovább

Jelentős drágulási tendenciát mutat az acél is

Nem rég még túltermelés miatt hallhattunk sokat az acélról, mára már az áremelkedés fékezése érdekében felszabadítottak tartalékaikból Kínában.

Tovább

Az IPOSZ digitális képzést szervezett az építőipari kivitelezőknek

Elképesztő hiány mutatkozott meg a szakemberek körében. Európai Uniós forrás felhasználásával digitális képzést szerveztek. Az MTI és az IPOSZ (Ipartestületek Országos Szövetsége) a hiánypótlás érdekében támogatni szeretnék a mikrovállalkozások fejlődését.

Tovább

Hatalmas drágulás - még több várakozás

Tökéletesen jellemzi a hazai helyzetet e mondat, hiszen az építőanyag árak az egekbe vannak, mégis rengetegen fognak lakás felújításba, csak éppenséggel szakember hiány van.

Tovább

Napelemes cserép? Igen! Üdv a XXI. században!

2019-ben lépett piacra a Terrán Generon napelemes tetőcserép. Egy magyar család közel 100 éve alapította azt a céget, aminek köszönhetően ez az innováció mára megvalósult.

 

Tovább

A forint és a hazai építőanyag-gyártók kapcsolata

Mint arról korábban írtunk, jelentős drágulás figyelhető meg az építőiparban. Alapanyaghiány miatt ugyanis világszerte kiszolgáltatott helyzetbe kerültek az építőanyag-gyártók. Az áremelés elkerülhetetlen volt, mi több, számottevő hiány is előfordult.

Tovább

Alapanyag hiány miatt elképesztő drágulás figyelhető meg az építőiparban

Az Amerikai Egyesült Államokban nem csak a drágulás, de a hiány is hatalmas, a fűrésztelepek Európához fordulnak segítségkérés gyanánt.  Az OSB ára megduplázódott idén, melyet a nyír rétegelt lemez, MDF, majd a natúr faforgácslap követ, körülbelül 20-40 % közötti áremelkedéssel.

Tovább

Körkörös gazdaság: így hasznosítsd újra a hungarocelled

Míg itthon most tiltották be számos egyszer használatos műanyag termék forgalmazását, Hollandiában elindul egy új gyár az építési polisztirolhab (EPS) újrahasznosítására.

Tovább

Rohamos növekedés a lakossági napelemek telepítésében

Az idei évi statisztika egyelőre még nem elérhető, az viszont tisztán látszik, hogy a lakossági napelemek iránti kereslet elképesztő ütemben növekszik.

Tovább

Szó szerint kinyomtatásra került egy lakóház Hollandiában, mindössze 3 hét leforgása alatt!

Egyelőre még nem terjedt el ez a technológia, de máris hatalmas áttörést tudhatnak magukénak a hollandok. A lakóház igazi különlegességnek számít, hiszen 3D nyomtatott technológiával készült el Európa legnagyobb betonnyomójával.

Tovább

Megérkezett a téglák X generációja!

Az elmúlt időszakban a hőszigetelési kérdések egyre lényegesebb és fontosabb szerepet töltenek be az építőiparban. A házak, épületek, ingatlanok határoló elemeit gyártó vállalatoknak ezekre az igényekre meg kell találniuk a válaszokat, s fejlett, a kor technológiáját maximálisan kihasználó termékeket kell kínálniuk a vásárlók számára. A Wienerberger – a Porotherm téglák gyártójaként - szintén erre fókuszált az új Porotherm X-therm téglacsalád megalkotása során.

Tovább

Elegáns, tiszta megjelenés: Ruukki Liberta® burkolat

Nálunk és a világon sok helyen a fehér szín a tisztaságot, az egyszerűséget, az ártatlanságot jelképezi...

Valószínűleg nem véletlen, hogy ez a szín jelenik meg egy ipari folyadékbiztonságra specializálódott cég új impozáns iroda és csarnoképületén.

Tovább

ÚJ Jubileumi színek a REVCO kínálatában!

Idén 25 éves fennállását ünnepeli a REVCO. Ennek alkalmából készítették el jubileumi színkollekciójukat, mely 25 árnyalatot tartalmaz, 5 különböző stílusirányzatból, a legújabb házszín trendeknek megfelelően!

Tovább

Figyelemfelkeltő és megosztó

"Ízlések és pofonok", szoktuk mondani, utalva arra, hogy minden ember különböző, nem mindenkinek tetszik ugyanaz. Határozottan igaz ez a Cor-Ten lemezre, mint építészeti építőanyagra is. Noha egyre többen rajonganak érte, azért vannak még olyanok, akik továbbra sem értik, mi a jó rozsdás lemezen..

Tovább

Jónak lenni jó!

Már közel 30 éve tudjuk, hogy a Lambda Systeme sok mindenben különleges. Most megmutatjuk a szívünkhöz közel álló egyik fontos erősségünket: az emberi oldalt.

Tovább

Tondach pénz-visszatérítési promóció

Vásároljon 2020. szeptember 17. és 2020. november 15. között FusionColor vagy FusionProtect felületkezeléssel ellátott Tondach tetőcserepetés kérje Wienerberger direkt kiszállítással akár 60.000 Ft pénzvisszatérítéssel! 

Tovább

Az Austrotherm biztonságot ad ajándékba

Válassza a prémium GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelést, a biztonságos kivitelezéshez szükséges fényvédő kivonatot most ajándékba adjuk!

Tovább

Megéri számolni a tetőtérrel

Bővül a család vagy szimplán több élettérre vágyik otthonában? Nem szükséges rögtön a költséges költözésben gondolkodnia. A tetőtér beépítése pénzügyileg egy olyan okos döntés, amiért pár évvel későbbi éne biztosan hálás lesz Önnek. Megmutatjuk, mennyi mindenre hasznosítható a tetőtér.

Tovább

SIKA Akadémia

Sok esetben, ha gyorsan kell jó döntést hozni, az információdömping inkább hátrány, mint előny. 
Ennek a problémának a kiküszöbölésére vállalkozott a Sika.  Webináriumában röviden, könnyen érthetően mutatja be a leggyakoribb kivitelezési munkák során tapasztalt „elcsúszási pontokat” és ezekre a kényes pontokra gyakorlati megoldásokat is ad.

Tovább

Hővédelem és fényzárás

Zárja ki a az izzasztó hőséget és a vakító fényt tetőteréből, használjon kevesebb klímát és sötétítsen be teljesen a nyugodt alvás érdekében! A fényviszonyok felett is teljes kontrollt szeretne? Válasszon a VELUX belső árnyékolók közül!

Tovább

Újpest emblematikus sporthelyszíne lett az új sportcsarnok

A kerület sportéletének emblematikus helyszíne a közelmúltban átadott,szinte új multifunkcionális sportcsarnok, mely az UTE Szilágyi úti sportkomplexumának hátsó udvarán áll.

 

Tovább

Megújult a Baumit Baumacol színválasztéka

A Baumacol PremiumFuge és Silikon színválasztéka megújult!

Az új színárnyalatok kiválasztásánál a leggyakrabban keresett burkolatszínek kerültek előtérbe, ezért hogy megkönnyítsük a választást, a 24 színt 4 csoportba lehet sorolni: természetes, vintage, romantikus és modern. Stílusjegye alapján a hidegburkolat így könnyebben párosítható a megfelelő fuga színével.

 

Tovább

Telephelyeinken a készpénzes fizetés szünetel

Az átadó ablakos kiszolgálás és a rövidített nyitvatartási idő mellett ezúton tájékoztatjuk Önöket a működésünket érintő további változásokról.

Tovább

Új év, új termékek! BeerStone termék újdonságok

Évezredekkel ezelőtt már az egyiptomiak is használtak mészhabarcsot a téglák összekötéséhez, akár
csak a kínaiak a Nagy Fal építésekor! Most ennek az ősi terméknek a legújabb, legmodernebb
formáját mutatjuk meg!

Tovább

Modern és klasszikus acéltetők

Ha acéltetőre gondolunk elsősorban talán nagy csarnoképületek, ipari felhasználás juthat eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen ezt az anyagot előszeretettel használja az ipar, ám előnyös tulajdonságai miatt családi házak tetői esetén sem elhanyagolható.

Tovább

SwedSteel homlokzatburkolat

A Swedsteel könnyűszerkezetes építési termékeinek és technológiának előnyei miből is származik?

Tovább

GYORSHÍVÓSZÁMAINK

Központi hívószámaink az alábbiak

Tovább