Lambda Systeme | Betonacél

Betonacél

BETONACÉL

A betonacél termékekhez olyan acélbetétek tartoznak, melyeket betonozáshoz, vasbeton szerkezetek vasalásához használnak. A beton vasalását az építési tervek szerint, a statikai méretezést precízen követve kell végrehajtani, mivel a hiányosan, rosszul elhelyezett vasalat kártékony hatást gyakorol az építmény szerkezetére. Amennyiben a betonozás során nem lesz elvégezve a vasalás, később már nem pótolható ez a művelet. 
 
A betonacél szálak alapmérete 6 méter. A termékek felületi kialakítása sima, vagy bordázott, utóbbi célja a megfelelő tapadás elősegítése a beton és az acélbetét között, ezért betonozáshoz ennek a típusnak a használata ajánlott. A bordázott típus 1,6-szor jobb tapadást biztosít, így segítve elő az acél és beton összedolgozását. Napjainkban a betonacél elemek olyan bordázattal vannak ellátva, melyek hozzájárulnak a betonba való megfelelő rögzítéshez. A betonacélszálaknak elsősorban a házalapoknál van jelentőségük, de nagy szerepük van az építési folyamatokban is. Többféle vastagság érhető el belőlük, a tökéletes darab kiválasztása függ a felhasználási terület terheltségétől, az épület össztömegétől, valamint attól, hogy fő-, alap- vagy egyszerű falhoz veszik igénybe. A különböző felületi kialakítású betonacélok eltérő szilárdsági és egyéb csoportba sorolhatók.  
 
A betonacél háló megadott osztásközzel elhelyezett betonacélok két irányba futtatásával és összehegesztésével jön létre. Többféle elnevezése van, ilyenek a vasbeton háló, síkháló, vasháló, betonháló. A termék alapmérete 5x2,15 m, hálókiosztása jellemzően 150x150 mm. Találkozhatunk azonban ettől eltérő típussal is, mivel a betonacélok átmérője és hálókiosztása szabadon tervezhető. A vashálót főképpen aljzatok, födémek, teraszok és erkélyek betonozásakor használják, ilyenkor a betonozandó felületet hálós erősítéssel látják el. A vasbeton hálókat kötöződróttal kell rögzíteni és minimum egy kiosztás átfedéssel toldani. A munkához szükséges vasmennyiség és betonacél kiosztás meghatározásához célszerű statikus mérnök segítségét kérni.
 
A betonháló jellemző méretei:
 
Átmérő: 4-12 mm
Kiosztás: 50 x 50, 100 x 100, 150 x 150, 200 x 200 mm
Tipikus táblaméretek: 1000 x 2000, 1250 x 2500, 2150 x 5000, 2400 x 6000 mm
 
KÉSZLETEINK TELEPHELYENKÉNT VÁLTOZÓAK LEHETNEK!

Ajánlatkérés

Márkák

Kérjen ajánlatot!