Lambda Systeme | Tetőfedő anyagok, tetőtéri ablakok

Tetőfedő anyagok, tetőtéri ablakok

A tetőcserép legfőbb feladata, hogy megvédje az épületet az időjárás viszontagságaitól, óvjon a széltől, a csapadéktól, sőt még a biológiai hatásoktól is. Ugyanakkor az épület látványát is meghatározza a tető fedése. Sok szempontra kell figyelnünk, amikor kiválasztjuk a számunkra legjobb megoldást. Magyarországon a háztetők többségét hagyományosan kerámia tetőfedő anyagokkal fedik be. Ennek egyik oka, hogy a kerámia tetőcseréppel borított házak esztétikusak, másrészt ez a világ legelterjedtebb tetőfedő anyaga.
 
Miért kerámia cserép?

Mert 100%-ban természetes (agyag), lélegző, könnyű porózus szerkezet, hosszú élettartamú, védelmet nyújt minden időjárási hatás ellen, esztétikus, egyedi és természetes megjelenésű, ellenáll a mechanikai igénybevételnek és a napsugárzásnak, színtartó, fagy-, sav- és lúgálló (pl. savas eső, madárpiszok), változtatható a léctávolság – a régi tetőszerkezet felhasználható, és már alacsony tetőhajlásszögtől is felrakható. A betoncserép napjainkban egyre elterjedtebb tetőfedő anyag. Népszerűsége előnyös tulajdonságai mellett a kedvező ár-érték aránynak is köszönhető. A beton három természetes alapanyag: kvarchomok, cement és víz keverékéből készül. A betoncserép anyaga nagy tömörségű, ezért felületéről a csapadékvizet szinte teljes egészében elvezeti, az nem hatol a pórusok közé, a vízfelvétel mindössze 5–7 százalék. Ennek előnye kettős: egyrészt fagyás és olvadás során a víz és a jég térfogatváltozása nem károsítja a cserepeket, így az tartós lesz, nem mállik szét. Másrészt jótékony hatással van a tetőszerkezetre is, mert a fedés súlya közel állandó. Ha acéltetőre gondolunk elsősorban talán nagy csarnoképületek, ipari felhasználás juthat eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen ezt az anyagot előszeretettel használja az ipar, ám előnyös tulajdonságai miatt családi házak tetői esetén sem elhanyagolható.
Ha csak a manapság kedvelt és igényelt, egyenes vonalakkal határolt, minimalista épületekre gondolunk, ahol a tetők jellemzően kis hajlásszögűek, ott gyakran kerül a tervező vagy a megrendelő látókörébe a fémlemez fedés. A síklemezes tetők, korcolt tetők olyan kreatív tetőmegoldásokra adnak lehetőséget, ahol a tervező és a kivitelező maximálisan kihasználhatja a színes bevonatú, erős és tartós Swedsteel svédacél termékek esztétikai és műszaki előnyeit.
Szintén egyre kedveltebbek a családi házak belső és akár külső kialakítása során az ipari hatást idéző elemek, amelyek között az épület különböző pontjain nem idegen a fémek legváltozatosabb alkalmazása.
Persze a klasszikus, hagyományos megjelenésű családi házak tulajdonosainak sem kell lemondaniuk a svédacél-tető előnyeiről. Látványával a cserepeslemez az, amely ehhez a stílushoz illeszkedve kínálja az acéltetőre jellemző tartósságot és védelmet. A rendelkezésre álló több, mint 20 színárnyalat között pedig bárki megtalálhatja az ízlésének, vagy az épület stílusának megfelelőt.
 
További lehetőség a pala, a fémlemezfedés, a zsindely vagy akár a nádtető. A tető és a tetőfedő anyagok választásánál számos szempontot kell mérlegelnünk: új házról vagy felújításról beszélünk, mi a tetőtér funkciója, mekkora a tető hajlásszöge, szeretnénk-e napelemet vagy napkollektort stb.

A tető meghatározó eleme a tetőtéri ablak és a kémény is, tekintse át választékunkat!

⦁    Kerámiacserép
⦁    Betoncserép
⦁    Acélcserép
⦁    Tetőtéri ablak, tetőkibúvó, árnyékoló
⦁    Kéményrendszer

Egy tetőtéri lakás mindig egyedi. Ha tetőtér-beépítést vagy tetőteres házat tervez, gondolja végig, milyen tetőforma igazodna legjobban az elképzeléseihez, az alatta létrejövő térből milyen lakástípust alakíthat majd ki. Tervezzen velünk! Személyre szabott megoldásainkért forduljon mérnök szakértő kollégáinkhoz!
KÉSZLETEINK TELEPHELYENKÉNT VÁLTOZÓAK LEHETNEK!

Ajánlatkérés
Kérjen ajánlatot!