Lambda Systeme | Szerelt homlokzat burkolatok

Szerelt homlokzat burkolatok

A homlokzat az épület bőre, megvédi minden természeti erőtől, s egyúttal kellemes külsőt kölcsönöz neki, míg városaink belső terét díszíti.

Számos táblás homlokzatburkolatot tudunk ajánlani és a megvalósulásig specifikálni ahhoz, hogy változatos építészeti megjelenések, homlokzati formák jöhessenek létre a tervezők szabadságának biztosításával. Az épületek élethosszáig tartó esztétikai élményhez nem utolsó sorban épületfizikai előnyök is társulnak, hiszen ezek a design elemek szerelt burkolatként épülnek meg. A tartószerkezetre szerelt, kiszellőző légréssel készülő homlokzatburkolatok a páratechnikailag nyitott, hőszigetelt falszerkezet előnyeit ötvözik a változatos elem- és táblakiosztással.KÉSZLETEINK TELEPHELYENKÉNT VÁLTOZÓAK LEHETNEK!

Ajánlatkérés

KOMPAKTLEMEZ BURKOLATOK (HPL)

TRESPA

A holland Trespa HPL lemez (kompakt lemez) a táblás homlokzatburkolatoktól elvárt tulajdonságok előnyeit egyesíti  önmagában, miközben egyszerűen, faipari eszközökkel, megmunkálható; nagy táblaméreteiből változatos formák, összetételének köszönhetően UV-álló és színtartó homlokzatok képezhetők.

TRESPA-METEON

A Trespa Meteon egy nagyméretű, homogén szerkezetű sík panel, amelyet fa rostokkal erősített hőre keményedő gyantán alapuló technológiával, nagy nyomáson és magas hőmérsékleten gyártanak. A burkolati panelek a szabadalmaztatott, integrált EBC2 felületképzéssel készülnek, melynek köszönhetően UV-, időjárás- és graffiti-állóak. Széleskörűen felhasználató - függőleges elhelyezkedésű burkolatként, például homlokzatok dekoratív anyagaként, vagy erkélyburkolatként karakteresen jelenik meg, minden esetben meghatározva az épület külső megjelenését. 

TRESPA-PURA

A Trespa Pura vonzó megjelenése mellett a tartóssága, az UV-állóssága, valamint a színstabilitása miatt tökéletes választás. Könnyen kezelhető, akár "barkács" szerszámokkal megmunkálható, letisztult, mégis sokoldalú homlokzat burkolatként, átszellőztetett háttérszerkezettel energiahatékony megoldás lehet épületeink számára.

ALUMÍNIUM KOMPOZIT ANYAGOK (ACM, APC)

 

ALPOLIC

Az ALPOLIC egy alumínium kompozit anyag (ACM), magas tűzállóságú, nehezen éghető (FR) vagy nem éghető (A2) maggal. Külső-, és belső homlokzat burkolatként, valamint tetőfedésként modern külsőt ad az épületnek, miközben sajátos anyagmegjelenés jellemzi egyedi tulajdonságai révén, Könnyű súlya, nagy merevsége, kiváló síktartása és a környezeti hatásokank ellenálló bevonata azok a képességek, amiket az építőipar keres világszerte.

BUILDBOND

A Buildbond alumínium kompozit lemez PE vagy magas tűzállóságú FR/A2 ásványi maggal készülő kompozit panel, mely emelt tűzállóságú magok által megfelel a legszigorúbb hazai és nemzteközi tűzbiztonsági követelményeknek. A kompozit panelek legfőbb tulajdonságai az alacsony tömeg, síktartósság, ütésállóság és a rugalmasság. Könnyen átalakíthatók, és számos módon formázhatók.

 

ALUBOND

Az ALUBOND egy 3-4 mm vastag kompozit lemez, amely két 0,5 mm vastagságú alumínium lemezt fog össze egy PE/FR/A2 anyagú belső maggal, amelynek PDVF bevonatára 20 év színtartósság garantált. Rendkívül tartós, ellenáll az időjárásnak, UV-nak, a korróziónak, a kopásnak és graffitiknek. Méhsejt magos változatban is elérhető. 

PREFABOND

A PREFABOND alumínium kompozit lemez tökéletesen kiegészíti a PREFA komplett rendszert. Különleges alapanyaga rendkívül stabillá teszi, nagy hajlítószilárdságot és ütésállóságot kölcsönöz neki. Kiváló minőségű felületi bevonata évtizedeken át védi az időjárás viszontagságaival szemben, különösen színtartó, taszítja a szennyeződéseket. A termék szinte korlátlan kialakítási, sokoldalú szerelési és megmunkálási lehetőséget nyújt. Hosszú élettartamának köszönhetően új épületeknél és felújításoknál egyaránt használják, a belsőépítészet területén is különleges megjelenést biztosít. 

SZÁLCEMENT BURKOLATOK

EQUITONE

Az EQUITONE egyedülálló szálcement homlokzatburkolatai sajátos, változatos építészeti megjelenést adnak az épületnek ezzel tervezői szabadságot biztosítva. Természetes hatása, egyedi textúrája eleganssá varázsolja a burkolatot, ötvözi az átszellőztetett homlokzat funkcióját és a szépséget. A burkolati panelek bármilyen alakra vagy méretre vághatóak, perforálhatóak, marhatóak vagy akár nyomtathatóak is. 

CEDRAL

A Cedral homlookzati lapok kiváló minőségű szálcementből készülnek és egyesítik a homlokzatburkolatok állandó szépségét az építészetben rejlő kreativitással. Széles szín-, és formaválasztékának megfelelően, valamint a kiegészítő elemeknek köszönhetően igazán jó lehetőséget kínálnak az egyedi ám mégis attraktív homlokzati megjelenés kialakítására. Az átszellőztetett homlokzatburkolatok kínálta előnyök mellett kiválóan alkalmas íves felületek burkolására is. 

CEMBRIT

A Cembrit megoldásokat kínál a homlokzatok, beltéri falak és mennyezetek síklemezes burkolására, és a tetőhéjazatok hullámlemezekkel, illetve síkpalával történő kialakítására. A széles körű termékválaszték a cement-szürke felület természetes vonzerejével rendelkező kezeletlen (natúr) termékektől az elegáns színek széles választékával díszített termékekig terjed.
 

HOMLOKZATI KERÁMIA, KŐPORCELÁN

GRESPANIA - COVERLAM

A COVERLAM természetes nyersanyagokból készült innovatív burkolat, amelynek kiváló mechanikai tulajdonságai és látványos megjelenése kiemeli a hagyományos homlokzatburkolatok közül. A laminált préselési technológia bevezetése révén széles anyagfelhasználási lehetőségekkel rendelkezik.

 

KERABEN

Ez a spanyol homlokzatburkolat gazdaságos megoldást nyújt mind az écsiszolt kerámia, mind a mészkőhatás kedvelőinek. A Keraben táblák 12+ mm-es vastagságuknak köszönhetően nagy biztonsággal rögzíthetők a tartószerkezet profiljain.
 

FÉMBURKOLATOK

RUUKKI

A svéd SSAB-vel egyesült finn gyártó továbbra is RUUKKI márkanéven értékesíti minőségi fémlemezburkolatait tálcás és sávos kialakításban, valamint design profilként. A kiemelkedően ellenálló HIARC bevonatos acéllemezből, vagy az egyre népszerűbb COR-TEN acélból készült burkolatok egyedi megjelenést kölcsönöznek az épület homlokzatának.

 

PREFA

A szép megjelenésű PREFA Sidings univerzális homlokzati elemek beltérben és kültérben egyaránt felszerelhetők, és függőlegesen, vízszintesen, vagy szögben, árnyékfugával vagy anélkül is elhelyezhetők. Az alumínium anyagának döntő előnye lenyűgöző alakíthatóságában rejlik, emellett ellenálló, könnyű, stabil és rozsdaálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az alumíniumötvözetek mind hidegen, mind melegen nagyon jól alakíthatók. 

 

BLACHPROFIL2

A bevonatos acéllemezek területén Magyarországon elérhető egyik legszélesebb paletával rendelkező gyártó. Igaz ez a számos trapézlemezre (16 féle alacsony és magasbordás profil), cserepeslemezre (14 féle), klikkes előkorcolt lemezre; különböző megjelenésű és minőségű alapanyagok használatára. Ezek mellett falkazettát, ereszcsatorna rendszert, valamint habos és kőzetgyapot töltetű szendvicspaneleket is gyártanak. Rövid határidővel rendelhető.

 

SWEDSTEEL

A Swedsteel könnyűszerkezetes technológiájának köszönhetően egyszerű kivitelezést tesz lehetővé. Az elemek rögzítését csavarozott építési mód jellemzi, amit tovább könnyít az acéllemezből gyártott elemek kis súlya. Az acél anyagú trapéz-, és szinuszlemezekből és szendvicspanelekből fokozottan vízzáró felület épül. Funkcióját tekintve lehet tetőfedés, homlokzati burkolat, belső térelválasztó burkolat, mennyezeti burkolat vagy akár teherhordó födémlemez is. 
 

TERRAKOTTA KERÁMIÁK

ARGETON 

Égetett, sajtolt kerámia homlokzatburkolat a kerámia és a téglahatás szerelmeseinek. Ezzel a masszív, vastag, választható méretű, akár barázdált felületú burkolóelemmel a vágási hulladék minimalizálása mellett bármilyen felület beépíthető.

 

TERREAL

A TERREAL több, mint 150 éve felelős megoldásokat valósít meg, kihasználva a terrakotta szépségét és tartósságát, valamint a napenergia innovációját. Ezen egyedülálló tapasztalatok alapján innovatív megoldásokat hoz létre az épület burkolására.

SZÁLERŐSÍTETT FINOMBETON BURKOLATOK (UHPC)

RIEDER - CONCRETE SKIN

A német precizitásra jellemző pontossággal és homogenitással készül a RIEDER gyárában a látszóbeton felületeket is megszégyenítő betonlap burkolat. A különböző struktúrával és többféle színben rendelhető, nagy formátumú táblák a 13 mm vastagságnak köszönhetően a legnagyobb biztonsággal rögzíthetők a tartószerkezet profiljain. 

 

RIEDER - ÖKO SKIN

Az Öko Skin tervezési lehetőségek széles tárházát kínálja az épületek homlokzatainak dekoratív megjelenéséhez. A tíz különböző színből álló vákaszték a dizájnok széles skálája által felel meg az egyéni elképzeléseknek. A színek egy árnyalaton belüli játéka megerősíti a beton, mint építőanyag élénkségét. 

 

RIEDER - FORMPARTS

A Rieder formparts.mono egyetlen panel hajlított formái unikális megjelenést adnak a homlokzatnak. Az elemek jellemző sugara meghatározza a forma karakterét. 

A Rieder formparts.fab lapos panelei gérvágással készülnek, amelyek egyedi módon, különböző szögekben csatlakoznak egymáshoz. A módszer egyedülálló formázást tesz lehetővé a karakteres élek által.   

 

HOMLOKZATI ROZSDAMENTES ACÉLHÁLÓ

HAVER & BOECKER

Az épületek homlokzatát teljes mértékben átformálhatjuk a szőtt drótháló esztétikai és műszaki tulajdonságaival. A H&B szövetei kihangsúlyozzák az épületet és végtelenül egyedi jelleget adnak neki. A nézőpont szögétől és a körülvevő fényviszonyoktól függően az anyag többféle megjelenést vehet fel, az áttetszőtől az átláthatatlan és diszkrétig. A szőtt drótháló felületén tükröződő fények és árnyak, a nap és a felhők képe egy csillogó második bőrt alkotnak.  

MINŐSÍTETT ALUMÍNIUM / ACÉL RÖGZÍTŐRENDSZER

HILTI - EUROFOX

Egy épületnél a külső megjelenés gyakran árulkodik arról, ami odabent vár bennünket. A szerelt, átszellőztetett homlokzatrendszerek ezért az épület külső megjelenésének és ökológiájának fontos alkotóelemeit jelentik a tervezők és az építtetők számára. Az építészeti megjelenés lehetőségeinek széles köre mellett a szerelt, átszellőztetett homlokzatrendszereket (VHF) továbbá nagyfokú gazdaságosság és tartósság jellemzi. Az átszellőztetett légréses homlokzat optimálisan és tartósan kielégíti az általad támasztott épületfizikai követelményeket. 
Élettartama hosszú, a karbantartási és állapotmegőrzési ráfordítás pedig igen csekély.

Márkák

Kérjen ajánlatot!