Lambda Systeme | Innovatív megoldások

Innovatív megoldások

Szeretne többet tudni arról, hogy milyen újdonságok, innovatív megoldások jelentek meg az építőiparban?
Ha Ön több évre előre gondolkodik, akkor jó helyen jár. Bemutatjuk Önnek a legújabb technológiákat és az építőiparban használatos innovatív megoldásokat. Ha felkeltettük érdeklődését, forduljon további információért kollégáinkhoz!

YTONG MULTIPOR ÁSVÁNYI HŐSZIGETELŐ LAP 

Az Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lap rendkívüli anyagtulajdonságainak köszönhetően sokoldalúan alkalmazható hőszigetelőanyag. Az Ytong Multipor ásványi szigetelőlap előállítása környezetkímélő módon ásványi nyersanyagokból, úgy mint mészből, homokból, cementből és vízből történik, amelyhez pórusképző anyagot kevernek.

Kiváló környezetbarát tulajdonságaiért az Ytong Multipor ásványi szigetelőlap megkapta a Német Környezetbarát Építőanyagok Munkaközösség tanúsítványát.
Az ásványi és egyúttal szálas anyag mentes Ytong Multipor ásványi szigetelőlap a hőszigetelés új minőségét kínálja: tömör, mégis jó hőszigetelő. Mindezeken túl a lapok nem éghetők, alaktartók, páraáteresztők, nyomásállók és víztaszítók. Kiváló anyagtulajdonságai és egyszerű felhasználásának köszönhetően különböző alkalmazási területeken használható fel: lakó- és ipari épületek építésénél, régi és új épületeknél, garázsok és pincék hőszigetelésénél, valamint lefelé hűlő födémek és belső oldali falszigeteléseknél.

KNAUF AQUAPANEL KÜL- ÉS BELTÉRI ÉPÍTŐLEMEZ 

Az Aquapanel termékcsalád Aquapanel Indoor és Aquapanel Outdoortermékeket jelent, melyek mindegyike vízálló és alternatívát nyújt az időigényes falazott falszerkezetekkel szemben.
Az Aquapanel Indoor elsősorban csempeburkolat fogadószerkezetként alkalmazható és különösen alkalmas vizes helyiségek falborítására. A lemezek derékszögben vágott élűek (VK), melyek Knauf PU ragasztóval (Knauf PU Fugenkleber) felületfolytonosságot elérve összeragaszthatók.
Az Aquapanel Outdoor legfőbb alkalmazási területe a kiszellőztetett homlokzatképzések homlokzati vakolathordó rétege. Ahogyan az Indoor lemezek, úgy az Outdoor elemek is simára csiszoltak. Külső burkolat hordására alkalmasak és ellenállnak a legridegebb időjárási körülményeknek is, beleértve a hideget, a viharos szelet, csapóesőt és a havazást.
Az Aquapanel Maxi lemezek egyaránt alkalmasak a beltéri és a kültéri kerámiaburkolatok alá. Nagy méretben készülnek, éleik fokozatosan elvékonyodnak, könnyebbé téve a felület összedolgozását, felületfolytonosságát. A lemezek közvetlenül fa- vagy acélvázra szerelhetők.
Az Aquapanel Outdoor egy erős, tartós és vízálló építőanyag, mely megbízhatóan alkalmazható külső falak esetében. Ideális homlokzatok felújítására, alagutak és más kültéri létesítmény borítására. Az erős, kis súlyú, ugyanakkor rideg cementkötésű lemezek nem dagadnak fel, nem puhulnak meg, nem korhadnak, nem porladnak és nem szálkásodnak.
⦁    tégla- és nagyelemes szerkezetek alternatívája
⦁    vízálló
⦁    vízben nem romlik a minősége
⦁    erős, tartós és agresszív hatásokkal szemben ellenálló
⦁    nem éghető- könnyen megmunkálható
⦁    kis súlyú és egyszerűen szerelhető
⦁    a száraztechnológia előnyeit magában hordozza
⦁    egyenletesen magas minőségű termék
⦁    teljes körű ellátás és szerviz egész Európában.

RESIFLEX SK  DILATÁCIÓS TÖMÍTŐSZALAG

Az újonnan kifejlesztett vízszigetelő dilatációs szalag különösen jó nyúlási tulajdonságainak köszönhetően könnyedén felveszi aljzatának mozgásait, megoldást nyújtva speciális alkalmazásokhoz is. A termék 2012-ben elnyerte a Construma Díjat, melyet minden évben a leginnovatívabb termékek kapnak meg.
A dilatációs szalag egyaránt használható lapostetők, valamint épületek egyéb szerkezeteinek vízszigetelésére, különösen építési hézagok mentén. Alkalmazható függőleges és vízszintes átmenetek esetén, továbbá sarkoknál is. Más bitumenes, lágyítómentes vagy folyékony műanyag vízszigetelésekkel is kombinálható. A kiváló minőségű öntapadó alsó felületének köszönhetően szinte minden aljzaton beépíthető, alkalmazása gyors és egyszerű,a nyílt lángot nem alkalmazó forró levegős folytonosítás által pedig biztonságos is.

A RESIFLEX SK további felületvédelem nélkül nagymértékben időjárás- és öregedésálló, számos vegyi anyagra és a környezeti hatásokra érzéketlen. Kiemelkedő öregedésálló tulajdonságainak köszönhetően a várható élettartama több mint 50 év. A szigetelés klór- és lágyítómentes, nem zsugorodik és újrahasznosítható.

URSA INNOVATÍV TETŐSZIGETELÉSI MEGOLDÁS - KÍVÜLRŐL 

A régebben – 20-30 évvel ezelőtt – készült beépített tetőterek kapcsán sokszor rögtön azok a problémák jutnak eszünkbe, hogy „nyáron elviselhetetlenül meleg van”, télen pedig „hiába fűtünk, hideg van” ill. ezeken túl tapintásra hideg belső falfelületeket, nedvesedést, rosszabb esetben pedig penészedést is észlelhetünk. Ennek hátterében igen komoly hőszigetelés-technikai és páratechnikai hibák sokasága áll.
Amennyiben a problémákat együttesen és véglegesen szeretnénk megszüntetni oly módon, hogy a belső burkolatot nem bontjuk el, úgy a rétegrendek újbóli kialakítása szükséges, amit kívülről tudunk megvalósítani. Ehhez kínál az URSA komplex, innovatív megoldást URSA üveggyapot, XPS és SECO termékeinek kombinált alkalmazásával.
A felújítás lépései:
1.) Meglévő rétegek elbontása
2.) A belső burkolat előtti páratechnikai fólia rögzítése
3.) A szarufa magasítása és hőhídmentesítése URSA XPS bakok segítségével
4.) A szarufa közöket teljes magasságában kitöltjük URSA üveggyapottal
5.) Cserépalátét fólia és ellenléc elhelyezése
6.) Cseréptartó léc és cserépfedés elhelyezése
 
AZ INNOVATÍV MEGOLDÁS ELŐNYEI:
- A felújítási munkák alatt is lakható marad a tetőtér
- A tetőszerkezetben több elem is megmarad: a belső burkolat, a szarufa, ill. a megfelelő műszaki állapotú – nem törött, repedt, szétfagyott és lefagyott sarkú – tetőcserép
- Épületfizikailag helyére kerülnek a páratechnikai rétegek: véglegesen megszűnnek a lakótérben és az épület szerkezetében kialakult problémák
- Komplex megoldás: szarufa magasítás – hőszigetelés – alátét fólia
- Az XPS bakoknak köszönhetően minimálisra csökken a szarufa vonalmenti hőhídhatása
- Mai követelményeknek, elvárásoknak és egyéni igényeknek megfelelő hőszigetelési vastagság
kialakítása
- Optimális ár-érték arány más megoldásokhoz képest
- Egy komplett szerkezet valós U értéke és hővesztesége: Pl.: 90 cm-es szarufaköz és 15 cm es szarufa (átlag magyar standard), 10 cm-magas XPS bakkal és a szarufaközben elhelyezett URSA DF 32 (25 cm vastag) szigetelőanyaggal  Uv = 0,140 W/m2K és Qcs = 2,24 W/K

BACHL VARIO SZERELŐKOCKA 

Homlokzati hőszigetelő rendszerek pontszerű terhelésnek kitett részeinek hőhídmentes rögzítését biztosító elem.
Külső homlokzati falak hőszigetelése során a fokozott energetikai követelmények következtében egyre vastagabb szigetelőanyagokat alkalmaznak, ezáltal a falra szerelt kiegészítő elemek (pl. postaládák, ereszcsatornák, lámpatestek,
díszítőelemek, napellenzők, árnyékolók, tetőtoldatok, télikertek stb.) rögzítése rendkívül nehezen valósítható meg hőhídmentesen. A „Vario szerelőkocka” a PIR keményhab hőszigetelő táblák vágása, élképzése során keletkezett maradványok nagynyomású préseléssel történő újrahasznosítása során jön létre. Mechanikailag nagymértékben terhelhető, nyomásálló, formatartó, biológiai és építésökológiai szempontból ártalmatlan, korhadás - és rothadásálló. Az elemek szilárdsága a fa vagy fából készült hasonló elemekkel azonos, viszont hőszigetelő képessége 3-4-szer kedvezőbb.
Azonos vastagságú termékek esetén a fa 6-szor, míg a Vario szerelőkocka mindösszesen 1,5-szer „rosszabb” hőszigetelő hatással bír, mint a hagyományos hőszigetelések.
Az elemek 120×140×160 mm-es mérete lehetővé teszi a 120-160 mm vastagságú hőszigetelőanyagokhoz való használatot. A 160 mm-nél nagyobb vastagságú szigetelőanyagokat 20 mm és/vagy 40 mm-es kiegészítő lappal/lapokkal vagy ezek kombinációjával, illetve a „Vario szerelőkocka” duplán való beépítésével kell ellátni, ezáltal a rendszer szinte korlátlan hőszigetelés vastagság esetén is alkalmazható.
A „Vario szerelőkocka” a rögzítőcsavarok befogadásához gyárilag előfúrt, továbbá a 140-160mm vastagságú szigetelőanyagokhoz a furat 20-40 mm-rel besüllyesztett.

KÉSZLETEINK TELEPHELYENKÉNT VÁLTOZÓAK LEHETNEK!
 

Ajánlatkérés

Márkák

Kérjen ajánlatot!