Lambda Systeme | Hírek

Szennyvízgyűjtés, szennyvíztisztítás otthonunkban

Blogsorozatunk következő részében a szennyvízgyűjtés, szennyvíztisztítás területét járjuk körül. A szennyvíztisztítás olyan folyamatokat és rendszereket foglal magában, melyek célja a használt vagy szennyezett víz tisztítása újrahasznosítás céljából vagy, hogy biztonságosan kibocsáthassák a környezetbe. Ez lehet háztartási szennyvíz, ipari hulladékvíz vagy más forrásokból származó koszos víz. A szennyvíztisztítás segít megóvni a környezetet és a közegészséget, valamint elősegíti a vízkészletek fenntartható használatát.

Tovább

Épületlábazat hőszigetelése szakszerűen

Egy épületet a mai kor igényei szerint úgy kell megtervezni és megépíteni, hogy a fűtött tereket minden irányból hőtechnikai szempontból azonos teljesítményű szerkezetek határolják. Ezt a folytonos felületet nevezzük az épület termikus burkának. A nagy, egybefüggő homlokzati részeket és a tetőket viszonylag egyszerű hővédelemmel, hőszigeteléssel ellátni, azonban vannak olyan csatlakozási helyek, ahol a hőszigetelés anyagának egyéb szempontoknak is meg kell felelnie. Ezeken az összetett igénybevételű helyeken speciális hőszigeteléseket kell alkalmazni.

Tovább

Kert és szabadidő II. rész – Miért használjunk geotextíliát a magaságyásokhoz? Tippek és előnyök!

A tavasz közeledtével egyre többször megyünk ki a szabadba, sokan a jó időnek köszönhetően megkezdik kertjük karbantartását, felkészítését a melegebb hónapokra. Blogunk következő részében erre fókuszálunk, folytatjuk „Kert és szabadidő” cikksorozatunkat. Az első részben bemutattuk a térkőtisztítás folyamatát, a következőben pedig a geotextíliák kerti felhasználására, magaságyások készítésére térünk ki, ezzel is segítve a hatékony kertépítést.

Tovább

Bemutatjuk a hanggátló gipszkarton előtétfalakat

A szomszéd srác hangosan hallgatja a zenét, az alattunk lévő lakásban három kisgyerek játszik és köztük az egyik még dobolni is tanul, fölöttünk pedig a nap nagy részében tűsarkakon tipeg a néni. A társasházak, sorházak „szépségei”. A gond csak az, hogy a falak vékonyak, így – akaratunk ellenére – közvetlen közelről „élvezhetjük” a mellettünk lakók mindennapjait.

Tovább

Hosszabb idő kell az ingatlan eladásához

Minden lakástípus esetében nőtt a forgási idő, a vásárlók lassabban döntenek, az ingatlanok több időt töltenek a piacon – derül ki az Otthon Centrum országos felméréséből. A korábbinál sokkal fontosabb szempont lett a vásárláskor az ingatlan állapota és minősége.

Tovább

Kert és szabadidő I. rész - Hogy legyen újra szép a térkő? Megoldások térkőtisztításra!

Rengeteg megkeresés érkezik hozzánk azzal kapcsolatban, hogy bizonyos külső hatások következtében a térkő elszíneződik, koszolódik. Ilyen eset pl. amikor olaj kerül rá, vagy a sok állástól keletkeznek rajta foltok. Az előrelátóbbak nem várják meg a termék „rongálódását”, szeretnék megelőzni a bajt. Mit tehetünk, hogy elébe menjünk a problémának? „Kert és szabadidő” cikksorozatunk első részében erre keressük a választ. Tippjeink mellett konkrét megoldásokat javaslunk, melyek elérhetők webáruházunkban.

Tovább