Lambda Systeme | Budapest ONE irodaház

Budapest ONE irodaház

A teljes, budai panorámát nyújtó, ikonikus formavilágú, összesen több mint 66 000 m2-es, fenntartható és energiahatékony irodaház Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában található. A megkapó megjelenésen felül kiemelkedő energetikai színvonallal rendelkezik, melyhez a RAVATHERM XPS is hozzájárult.

A Budapest ONE irodaház a 4-es metró, a Kelenföldi pályaudvar, valamint az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál álló komplexum közvetlen járatokkal akár 10 perc alatt megközelíthető a belvárosból. A 3500 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató területet magába foglaló épületegyüttest 2500 négyzetméternyi zöldfelület egészíti ki. Az irodaház földszintjén számos üzlet és szolgáltatás működik, ezek mellett szintén a Futureal által jegyzett Etele Plaza teljes kínálata is sétatávolságra található a Budapest ONE-ban dolgozók számára.



A Budapest ONE tervezésénél külön figyelmet kapott, hogy látványos kialakítása ellenére se nyomja el vizuálisan a lakóövezetet. A szalagszerűen hullámzó épület alaprajzát és homlokzatát a legkedvezőbb beépítést lehetővé téve alakították ki. Úgy tervezték, hogy a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb forma jöjjön létre.

A formabontó irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítést, az első ütem pedig hazánkban elsőként kapta meg a WELL legmagasabb Platina minősítését. A fejlesztés kiérdemelte a biztonságos működtetését vizsgáló WELL Health-Safety nemzetközi tanúsítványt. Az épület második és harmadik fázisa pedig egyszerre szerezte meg a fenntartható épületeknek járó BREEAM Excellent Design Stage környezetbarát minősítést.

Ezen kiemelkedő energetikai szint eléréséhez az épület minőségi, tartós és hatékony hőszigetelő anyagok felhasználásával épült. A komplexum teljes csaknem teljes laposteteje fordított rétegrendben kialakított, melybe 26 cm vastagságú RAVATHERM XPS 300 SL épült be.

A RAVATHERM termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben és webáruházunkban!

Forrás: https://ravagobuildingsolutions.com
Képek forrása: https://ravagobuildingsolutions.com