Lambda Systeme | Nyílt tervpályázatot hirdettek a debreceni Aranybika felújítására

Nyílt tervpályázatot hirdettek a debreceni Aranybika felújítására

Szinte pontosan egy ével ezelőtt írtunk arról, hogy a debreceni Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja. Most az MCC nyílt országos építészeti tervpályázatot hirdet a szálloda teljes körű felújítására és bővítésére - közölte Orbán Balázs, közösségi oldalán.

 

A pályaműveket 2022. július 15-ig lehet benyújtani, amelyeket a szakma legjelesebb képviselőiből álló bizottság bírál majd el. A nyertes pályaművet a nagyközönség nyár végén megismerheti.

Idén februárban jött a hír, hogy az épület felújítása keretében elbontják a szálló 1976-ban épült bővítését. A kiírás szerint a leendő új épületnek illeszkednie kell majd a debreceni belváros történeti környezetéhez. A Mathias Corvinus Collegium tavaly májusban vette meg a debreceni Aranybika szálló együttesét, hogy az oktatási intézmény ebben alakítsa ki debreceni központját.

 

A képzési központ elkészültével a szecessziós épületrész műemléki rekonstrukciója, illetve a tömb körüli közterület megújítása veszi kezdetét.

 

Forrás: https://www.portfolio.hu/