Lambda Systeme | Nívódíjas a szegedi Pick Aréna

Nívódíjas a szegedi Pick Aréna

A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében felépült központ a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgált.

Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot, más nevén a Pick Arénát. Az épület fenntarthatóságáért részben a RAVATHERM XPS felel.
A projektet a West Hungária Bau Kft. (WHB) kivitelezte (illetve végezte el a kivitelezési tervezési feladatokat Design & Build konstrukcióban) az azóta megszűnt és feladatait az Építési és Közlekedési Minisztériumnak átadó BMSK Zrt. megbízásából.



Az épület óriási léptékeinek bemutatásául szolgáljon pár adat:
A beruházás 27,4 milliárd forintból a Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.) jóvoltából valósult meg. A csarnok mintegy 29 méter magas, melyhez 77 tonnás főtartókat emeltek be. A rendkívüli méretű és súlyú tartók beemelése egyesével egy speciális daru segítségével 1 óra alatt történt meg, nagyon komoly és összehangolt csapatmunkával. A 600 tonnás és 102 méter gémhosszú daru összeszereléséhez 60 kamion szállította az anyagot Szegedre.



Az épület megfelelő energetikai szintjéről a többszáz köbméter mennyiségben beépített, 22 cm vastagságú RAVATHERM XPS 300 SL extrudált polisztirolhab gondoskodik.

A csarnok kulturális eseményeknek is helyet ad. A teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas.



A program keretében egy 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is helyet kapott. A projekt mellett épült kétpályás edzőcsarnokon felül, a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítottak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

magyarepitok.hu

Forrás: www.ravagobuildingsolutions.com
Képek forrása: www.ravagobuildingsolutions.com