Lambda Systeme | Nívódíjas a szegedi Pick Aréna
×

Sütik kezelése

Nívódíjas a szegedi Pick Aréna

A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében felépült központ a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgált.

Nagyszabású létesítménnyel gazdagodott Szeged 2021 decemberében, amikor átadták a Szegedi Multifunkcionális Kézilabdacsarnokot, más nevén a Pick Arénát. Az épület fenntarthatóságáért részben a RAVATHERM XPS felel.
A projektet a West Hungária Bau Kft. (WHB) kivitelezte (illetve végezte el a kivitelezési tervezési feladatokat Design & Build konstrukcióban) az azóta megszűnt és feladatait az Építési és Közlekedési Minisztériumnak átadó BMSK Zrt. megbízásából.Az épület óriási léptékeinek bemutatásául szolgáljon pár adat:
A beruházás 27,4 milliárd forintból a Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.) jóvoltából valósult meg. A csarnok mintegy 29 méter magas, melyhez 77 tonnás főtartókat emeltek be. A rendkívüli méretű és súlyú tartók beemelése egyesével egy speciális daru segítségével 1 óra alatt történt meg, nagyon komoly és összehangolt csapatmunkával. A 600 tonnás és 102 méter gémhosszú daru összeszereléséhez 60 kamion szállította az anyagot Szegedre.Az épület megfelelő energetikai szintjéről a többszáz köbméter mennyiségben beépített, 22 cm vastagságú RAVATHERM XPS 300 SL extrudált polisztirolhab gondoskodik.

A csarnok kulturális eseményeknek is helyet ad. A teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas.A program keretében egy 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is helyet kapott. A projekt mellett épült kétpályás edzőcsarnokon felül, a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítottak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

magyarepitok.hu

Forrás: www.ravagobuildingsolutions.com
Képek forrása: www.ravagobuildingsolutions.com