Lambda Systeme | Cor-Ten a bánki strandbejárat és infó pont épületén

Cor-Ten a bánki strandbejárat és infó pont épületén

Idén megújult formájában vehetik igénybe a fürdőzők, a hazai és külföldről érkező turisták Nógrád megye legszebb strandját a Bánki tó partján.

Felújításra került a teljes beltéri rész, lettek új gyerekpancsolók, játszótér, új burkolatok kerültek lerakásra, a növényzet, a gyep is megújult. A kényelem jegyében áthelyezésre került a fürdő bejárata is, ahol Cor-Ten lemezből került kialakításra a bejáratnál lévő Információs Pont épülete.

Kellemes kikapcsolódási lehetőség, jó program ellátogatni - akár csak egy napra is - ebbe a szép nógrádi községbe. A település felől érkezőknek kellemes látványt nyújt a tónak, valamint környezetének zöldjébe jól illeszkedő rozsdabarna épület, mely fölé izgalmas, különleges acélszerkezetű tető emelkedik.

Az új főbejárat - hosszas, és több lépcsőt felölelő tervezési folyamat részeként - 2019 év végén jutott az építés fázisába, és 2020. első negyedévének a végére készült el.

A homlokzatra eredetileg tervezett Ruukki Liberta Cor-Ten tálcák kapcsán került képbe cégünk, hiszen a gyártó termékeinek értékesítését és műszaki támogatását a Lambda System Kft. látja el Magyarországon.

Az egyeztetések végeredményeképpen nem a Ruukki által készre gyártott tálcák, hanem síklemezből, magyarországi műhelyben vágott lapok kerültek a homlokzatra.

Az átszellőztetett homlokzat tartószerkezetként a vasbeton fal és a burkolat között EuroFox (Hilti) függőleges vázrendszer került beépítésre.

Az állítható alumínium vázrendszer és a Cor-Ten acél burkolat közé EPDM szalag került, míg a lemezek rögzítése rozsdamentes EPDM alátétes csavarokkal történt.

 

Megrendelő: Bánk község Önkormányzata

Tervező: Szécsi Zoltán

Kivitelező: BOLTÍV-BAU ÉPÍTŐIPARI KFT.

Műszaki támogatás, homlokzatburkolati anyagok: Lambda Systeme Kft.

Fényképet készítette: Mucsina Tamás