Lambda Systeme | Az innováció csúcsa: A sikeres MOL Campus projekt Budapesten

Az innováció csúcsa: A sikeres MOL Campus projekt Budapesten

A MOL Campus újonnan épült székházához a Maars Living Walls termékmárka szállította a válaszfalakat. Ez a tekintélyes projekt nemcsak a város látképének fényét emelte, hanem a minőség és innováció hírnöke is volt.
 
A Foster + Partners által tervezett MOL székház Budapest igazi mérföldkövévé vált. A 142 méter magas, 28 emeletes épület 2500 alkalmazottnak ad otthont, és mintegy 86 000 négyzetméternyi irodaterületet biztosít.

A Maars Living Walls 2018-ban kapcsolódott be a MOL Campus projektbe, a Foster + Partners építészek ajánlásának köszönhetően. A beruházás magas elvárásokat támasztott a beépítendő válaszfalakkal szemben, melyek a nagyfokú hangszigeteléstől kezdve a maximális átláthatóságon keresztül a megfelelő stabilitásig terjedtek. A Maars termékek azonban tökéletesen eleget tettek az elvártaknak, innovatív megoldásaik zökkenőmentesen épültek be a MOL Campus projektbe. A Maars Living Walls, a Market Építő Zrt. és a Lambda Systeme Kft. szorosan együttműködtek a kivitelezés során.

A MOL Campusban különböző Maars termékeket alkalmaztak, többek között a String² Flush Glass, Panorama, Horizon és Flush Glass Doors típusok kaptak központi szerepet a munkálatok során. Ezek a megoldások nem csupán maximális átláthatóságot biztosítanak, hanem a hangszigetelés és a stabilitás követelményeinek is tökéletesen eleget tesznek az akár 4 méter magas válaszfalak esetében is.

Az eredmény egy olyan építészeti remekmű lett, mely igazi mérföldkőnek számít és gazdagítja Budapest látképét. A projekt az év elején fejeződött be és Hans Georg Esch fotós jóvoltából gyönyörű képek készültek róla.

A Lambda Systeme Kft. 2002 óta működik együtt a Maars vállalattal, melynek cégünk kizárólagos partnere Magyarországon. A MOL Campus projekt – más korábbi munkákhoz hasonlóan – tökéletesen bizonyítja, hogy a két szervezet között erős és sikeres partnerség áll fenn.

Amennyiben többet szeretne megtudni a Maars termékekről, böngéssze az alábbi katalógusokat vagy keresse szakértő kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken!

Forrás: www.maarslivingwalls.com
Kép forrása: www.pixabay.com