Lambda Systeme | A gasztronómia és a tetőfedés fúziója elevenedik meg a Bramacnál

A gasztronómia és a tetőfedés fúziója elevenedik meg a Bramacnál

Elgondolkodott már valaha azon, hogy mennyi közös pont lelhető fel az ételkészítés művészete és a minőségi tetőcserép-gyártás folyamata között?

A kimagasló végeredmény mindkét esetben megköveteli a nem mindennapi szakértelmet, elengedhetetlen a kivételes minőségű alapanyagok használata és a hő megfelelő alkalmazása. Legyen szó akár gasztronómiáról, akár tetőcserepekről, a formákkal és a színekkel való játék teret hódít magának.

A Bramac vállalat új megközelítésben mutatja be termékkínálatát, melynek minden eleméhez Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf álmodott meg és alkotott egy-egy különleges fogást.

Ákos tesztelte

A BMI Bramac Star produktumok garantálják az 5 csillagos minőséget! Ennek bizonyítására séf Ákos és barkács Ákos is letesztelte a tetőcserepeket, ki-ki a maga eszközeivel. Kattintson és nézze meg, hogyan állják a sarat a tetőfedő anyagok! Annyit megsúgunk: elég jól!

A főfogás

A Bramac tetőcserépétlap minden egyes fogását a cserepek formái, színei és a tetőfedés művészete inspirálta. Ha párhuzamot vonnánk a termékválaszték és egy Michelin-csillagos étterem menüje között, egyértelművé válna, hogy a Star modellek lennének a főfogás, a séf ajánlata. Semmi mással nem összetéveszthető, abszolút kimagasló, megkérdőjelezhetetlen minőség a legínyencebbeknek: ez az 5 csillagos Star termékcsalád!

  • Római Star - az alapdarab

Minden nemzetnek megvannak a maga alapételei, melyek örök érvényűek. Pontosan ilyen a tetőcserepek között a Római Star: karakteres alapmodell, lekerekített formákkal, kerámiára jellemző sima, fényes felülettel. A Star betoncserepek szendvicstechnológiájuknak köszönhetően nemcsak szemet gyönyörködtetők, de különösen ellenállnak az időjárás viszontagságaival szemben is.

  • Tegalit Star – a letisztult, minimalista

A gasztronómiában is ismeretes szendvicstechnológiával készült tetőcserepek különlegessége, hogy 3 rétegből állnak: a nagyobb szemcsés betoncseréptest és a Star felület között egy finom szemcseszerkezetű cementpép réteg található, mely megbízhatóan eltömíti a nyitott pórusokat. Így egy tökéletesen sima, fényes cserépfelület jön létre – akárcsak a glazúr egy gyönyörű süteményen. Itt azonban – a dekorációs funkción túl – a fényes felület feladata, hogy kiemelkedően hosszan tartó védelmet biztosítson a szennyeződésekkel és az időjárási hatásokkal szemben.

  • Platinum Star – a réz színe ihlette

A fejlett gasztronómiát nagymértékben inspirálták a különböző fémek, fémes hatások. Olyannyira, hogy már nemcsak aranynak látszó ételek, hanem ehető arany is terítékre került. A fémek ily módú inspiratív hatása a tetőcserépgyártásra és -tervezésre is nagy befolyással bírt. A Platinum Star tetőcserepek modern, letisztult, fémes hatásúak, hőreflektáló felülettel, melynek köszönhetően visszatükrözik a Nap sugárzásának egy részét. Így járulnak hozzá a tetőfelület hőmérsékletének csökkentéséhez.

A prémium

A Prémium család olyan, mint egy nívós étterem degusztációs menüje: kiemelkedő minőség és igazán sokoldalú fogások, melyekből mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. A Prémium tetőcserepek között a klasszikusabb vonal, a modern és az antik hatású modellek is megtalálhatóak. Valami azonban mindannyiukban közös: a kivételes minőség.

  • Duna Thermo Protector – a természet ihlette

A Duna Thermo Protector tetőcserép ismét tökéletes példa arra, milyen közel áll egymáshoz a tetők világa és az ételkészítés magas szintű művészete: ahogy gyakran egy-egy kivételes fogást, úgy ezt az antracit színű tetőcserepet is a természet ihlette; a Duna fodrozódó hullámait idéző formavilággal egyedi stílust kölcsönöz házának. Aszimmetrikus formája harmonikusan illeszkedik, szinte belehullámzik a környezetbe, tiszta vonalaival a modern és hagyományos épületeken egyformán jól mutat. Emellett a tetőcserép hővisszaverő felülettel is rendelkezik, melynek köszönhetően akár 5–10 ⁰C fokkal is csökkenti a tetőtér hőmérsékletét.

  • Tectura Thermo Protector – az elkápráztató

Mint szinte minden területen, a tetőcserepeknél is megjelentek az igazán letisztult, kifinomult, minimalista megoldások. A Tectura Thermo Protector is ezt a vonalat erősíti. Ha ételhez hasonlítanánk, olyan, mint egy lenyűgöző fine dining fogás: már ránézésre is szemet gyönyörködtető. Harmonikus, letisztult fedésképet ad az épületnek, a hővisszaverő technológia – melynek köszönhetően a tetőcserép hátoldalán mért hőmérséklet akár 20 ⁰C fokkal is alacsonyabb lehet – pedig már csak „hab a tortán”.

  • Római Protector – az igazi klasszikus, egy kis extrával

A Római Protector olyan, mint egy Michelin–csillagos étteremben újragondolt mangalicasült, hogy a gasztronómiai példáknál maradjunk. Tisztában vagyunk a minőséggel, tudjuk, mire számíthatunk, de azért mégis meglepődünk, amikor a látvány a szemünk elé tárul. Lekerekített forma, elegáns megjelenés, különleges Protector felülettel, melynek köszönhetően a tetőcserép még jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak. „Klasszikus étel és alapanyagok, elemeire szedve és újragondolva: omlós mangalica, sárgarépa variációkkal és babbal tálalva.”

  • Reviva Protector

A múltat számos módon megidézhetjük: fényképekkel, korhű viselettel, vagy akár évszázados hagyományt őrző cserepekkel éppúgy, mint a tradicionális ízekkel, ételekkel, fogásokkal. A Reviva Protector tetőcserepekkel is egy ilyen hagyomány kel új életre. A korszerű technológia révén újjászületnek nagyszüleink házai; de egy ilyen különleges, egyedi fedéskép az új épületeknek is előnyére válik. Egy régi ismerős, új köntösben, akárcsak egy újragondolt, ínycsiklandozó „nagyi kedvence” sütemény.

  • Tectura Protector

A világ körülöttünk folyamatosan megújul és változik. Ahogy a gasztronómiában az új technológiákat, a vegán alternatívákat és alapanyagokat, úgy ezt a tetőcserepet is a 21. század hívta életre. Letisztult formája minden modern épülettel tökéletesen harmonizáló fedésképet eredményez, miközben a különleges Protector felület hosszú időn keresztül megóvja a tetőt a környezeti hatásoktól és a szennyeződésektől.

  • Adria

„Az ízlésről nem lehet vitatkozni” – hangzik a latin mondás, legyen szó akár ételről, akár tetőcserépről. Az Adria termékcsaládot a meditterán világ kedvelői számára fejlesztették. Többrétegű, háromszínű rusztikus felületével, a tetőcserép lágy hullámai szinte tapinthatóvá teszik az Adria hangulatát. Természetes hatása révén kiválóan alkalmas régi polgári házak, villák, vidéki kúriák újrafedésére, de különlegessé teszi az igényes, tágas lakóparkok, a kertvárosi házak és a nyaralók tetőit is.

  • Antik

A délvidék nemcsak a maga kivételes ízeivel, jellegzetes ételeivel és italaival büszkélkedhet, hanem sajátos hangulatával is. Ezt az érzést a Prémium tetőcserepek Római, Reviva és Tectura modelljei antik színváltozatokkal keltik életre. A tetőcserepek teljes teste különböző színű betonból lesz kikeverve, így az egyedi fedésképet biztosító antik hatás megmarad az évek múlásával is.

  • 7° Protector

A formák, a szögek fontossága nagy szerepet tölt be mind a gasztronómiában, mind az építészetben, tetőfedésben. Ez hatványozottan igaz a 7° Protector tetőcserépre, melyet kifejezetten a 15°-nál alacsonyabb tetőhajlásszögre fejlesztettek ki. A szükséges rendszerelemekkel a 7°-os prémium rendszercsomag a modern, már-már lapostetőre jellemző megjelenésű otthonokhoz kínál megoldást!

A standard

A Standard tetőcserepek olyanok, mint egy klasszikus étteremben egy mindenki számára elérhető, minőségi 3 fogásos menü, melynek minden egyes fogása önmagában is maximálisan kielégíti az igényeket. Kompromisszumok nélküli minőség, kedvező áron!

  • Római Novo – az elérhető árú klasszikus

Legyen szó akár ételekről, akár tetőcserepekről, az elérhető árú klasszikusokat mindenki kedveli – nem véletlen, hogy a Római Novo modell a kínálat egyik legnépszerűbb darabja. Hogy egy gasztró példával éljünk: akárcsak egy jó hagymás rostélyossal, ezzel a tetőcseréppel sem tudunk mellényúlni. Selymes felület, kiemelkedő tartósság és szilárdság jellemzi, klasszikus, elringató vonalai méltán teszik az egyik legkedveltebb választássá.

  • Reviva Novo – a hagyományos

A Reviva Novo egy igazán hagyományos darab. Felülete múltat idéző, közkedvelt színekben kapható. Fokozott színvédelmet és UV védelmet nyújt, továbbá nagyobb ellenállóságot biztosít a szennyeződések ellen is. Klasszikus, és mindenki számára elérhető, ugyanakkor sokak kedvence is egyben, akárcsak az ételek között a máglyarakás.

  • Tectura Novo – a modern

A Tectura termékcsalád Novo darabja azzal a céllal jött létre, hogy megfeleljen a kortárs formatervezés elvárásainak és a modern építészeti trendeknek. Egy újabb fine dining fogás. A 21. századi, letisztult formavilágú tetőcserép Novo felülete a hagyományos megoldásokhoz képest nagyobb ellenállóságot biztosít a szennyeződések és az UV-sugarak hatásai ellen is.

Böngéssze a Bramac tetőcserépétlapját, és találja meg az ízlésének leginkább megfelelő megoldást! A Bramac termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben vagy webáruházunkban!

Forrás: www.bramac.hu
Képek forrása: www.bramac.hu