Lambda Systeme | Újpest emblematikus sporthelyszíne lett az új sportcsarnok

Újpest emblematikus sporthelyszíne lett az új sportcsarnok

A markáns és különleges - az épület belső terében egyébként nagyon diszkrét- lila színvilág abszolút tekintélyt parancsoló az épületet körülvevő neutrális környezetben. Egyúttal méltó jelképe a kerület nagy múltú sportegyesületének.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sport-, és szolgáltató egységek különböző szerkezeti rendszerként lettek tervezve. A csarnok időtálló előregyártott betonszerkezettel rendelkezik, nagyjából 30 méteres betonfal pillérek borítják, melynek külső síkjára szerelt homlokzati panelek kerültek. Az egységes és egyben semleges szürke fémlemez burkolatot helyenként polikarbonátból készült felületi részek határolják. A polikarbonát felület mögötti háttérszerkezetben bevilágító nyílások kaptak helyet. Az építészeknek sikerült egyensúlyba helyezni az anyagok természetes jelenlétének komplexitását és azok tudatos rendjét. A homlokzatot uraló és a belsőt terekben inkább visszafogott lila szín abszolút egyedivé varázsolja az egyébként elsőre egyszerű épületnek tűnő sportkomplexumot. A szükséges technikai elemek diszkrét módon jelennek meg, a csarnokban kellő egyensúlyban van a pálya és a lelátó rész. Letisztultsága, és egyben sokszínűsége, a természetes hatású anyagok látványukban pontosan azt a képi élményt nyújtják, amilyenek a valóságban is látni szeretnénk.

A fejlesztési csomag része a multifunkcionális csarnok mellett egy lelátó nélküli edzőcsarnok és további 5 futballpálya is. Az idei évben a komplexum atlétikai pályája is új borítást kap.

Beruházó: Budapest, IV. kerület Önkormányzata
Építész: dmb műterem, Falvai Balázs, Nagy Márton, Török Dávid
Kivitelező: Monting Kft., Horváth Imre
Építőanyag beszállító: Lambda Systeme Kft.
Fotók: Bánhegyessy Antal

A Lambda Systeme Kft. által a következő termékek kerültek beszállításra.
Hőszigetelés – Rockwool Steelrock
Fólia - Tyvek
Szerelt homlokzat:
Falkazetta – Arcelormittal
Omega profil, design profil S34, síklemez, csavarok – Ruukki
Trapézlemez – Blachprofil2