Lambda Systeme | Hőszigeteléssel a hosszú távú megtakarításért!

Hőszigeteléssel a hosszú távú megtakarításért!

A háztartások energiafelhasználásnak 85%-a fűtésre és a meleg víz előállításra megy el. Az energiaárak robbanása miatt ez idén és már előző télen is érezhető volt az áram- és gázszámlánkon. Ha az energiafogyasztást egyszer és mindenkorra töredékére szeretnénk csökkenteni, a hőszigetelés a megoldás. Ehhez azonban némi megtakarítással kell rendelkeznünk. Addig is egy kis odafigyeléssel, meglepő praktikákkal meg tudunk takarítani az energiaköltségeinkből.

A magyar lakosság nagyjából 75%-a nem rendelkezik jelentősebb pénzbeli megtakarítással, hiába tudjuk, hogy egy komplex energetikai felújítással átlagosan felére, de akár negyedére (!) csökkenthető otthonunk hőigénye. Ha mi is a kevés megtakarítással rendelkezők táborát erősítjük, léteznek olyan apró trükkök, melyekkel - komolyabb beruházás nélkül - összesen akár 30%-ot is spórolhatunk a fűtési költségeinken.

Ha optimálisan tartjuk otthonunk hőmérsékletét és okosan használjuk a fűtést, azzal is kímélhetjük a pénztárcánkat. Amennyiben 2-3 fokot változtatunk a lakás hőmérsékletén, máris 7-15%-kal csökkenhetnek a fűtési költségeink. Ezt azonban mindenképpen fokozatosan tegyük, hogy szép lassan át tudjunk szokni az új hőmérsékletre!

A kazánunk karbantartásának fontosságát is hajlamosak vagyunk alábecsülni. Pedig már az évi egy alkalommal történő átnézés is hosszabbíthatja készülékünk élettartamát, csökkenti a meghibásodás lehetőségét, az üzemzavar kockázatát, és nem mellesleg a fogyasztás mérsékléséhez is hozzájárul.

Ezért nagyon fontos, hogy ha csak egy kicsit is tehetünk a saját és otthonunk komfortjáért, és ezzel változtathatunk az energiafelhasználásunkon, ne legyünk restek odafigyelni! 

Mivel Magyarországon az épületszektor a legnagyobb fogyasztó, ezért a Magyar Energiahatékonysági Intézet munkatársai azon dolgoznak, hogy a tudatos felújítással és épülethasználattal csökkenthessék a hazai épületek energiafelhasználását.
Ne felejtsük el, hogy a valódi megoldást az épület megfelelő, komplex felújítása jelenti, melyhez minden esetben kérjük szakember segítségét!

A minőségi, tartós RAVATHERM XPS hőszigetelés megfelelő alkalmazásával a fűtési költések végleg a töredékére csökkenthetők!

Merüljön el a Ravatherm termékek széles választékában és tekintse meg az alábbi katalógusokat, valamint látogasson el webáruházunkba és böngéssze kínálatunkat!

Forrás: https://ravagobuildingsolutions.com/hu
Kép forrása: https://pixabay.com/