Lambda Systeme | Termosz óriásoknak

Termosz óriásoknak

Minden gyártó szívesen ad hírt nagyobb projektjeiről. Az Austrotherm sem kivétel ez alól, de most nem a méret a lényeg, hanem az alkalmazás. Különleges céllal és körülmények között alkalmazták a nagy szilárdságú, nedvességet fel nem vevő Austrotherm XPS anyagot Ausztriában.

 

 

2020. óta egy nagy térfogatú rozsdamentes acél víztározó tartály biztosítja Wolfsberg (Ausztria) ivóvízellátását. Az állandó hőmérséklet fenntartásáért az Austrotherm XPS® felel.

 

Az új, egyedi gyártású 160 000 literes víztartály az ilyen projektekre szakosodott saalfeldeni fémmegmunkáló üzemben készült. A két telephellyel rendelkező vállalat valamennyi dolgozója részt vett a két 12 méterhosszú és 3 méter magas cső legyártásában. A 30-50 cm-rel a föld alatt fekvő rozsdamentes acéltartály felülete 5 cm vastag, érdesített felületű Austrotherm XPS® TOP P extrudált polisztirolhabbal van becsomagolva, ami nem csak a hőszigetelést oldja meg, hanema tartály mechanikus védelmet is biztosítja. Stefan Machreich projektmenedzser szerint így „a 3-5 fokos ivóvíz az Austrotherm XPS®-el könnyeden megtartja a hőmérsékletét a környezeti hatások, jelentős hőmérsékleti ingadozások ellenére is”.

 

 

Az új víztartály teljes költsége közel 300.000 euró volt. Az infrastruktúra-hálózat fejlesztésének fontos eleme a település lakóinak minőségi ivóvíz-ellátása, ami így Wolfsbergben hosszú távon biztosítva van.