Lambda Systeme | Sanova Trass vakolatok a Baumittól

Sanova Trass vakolatok a Baumittól

A Baumit Trass kötőanyagú vakolatai elsősorban történelmi épületek felújításához, helyreállításához ajánlottak. A trassból magas mészkötő-képessége révén stabil, időtálló habarcs vagy vakolat állítható elő. A trass kötőanyagú habarcsokból készült falazatok kapilláris csatornái, – a falazóhabarcs szűkebb, zártabb kapilláris csatornáin keresztül – kevesebb nedvesség felszívódását engedik meg.
 


Baumit Sanova MonoTrass vakolat

A Baumit MonoTrass vakolat elsősorban műemlék épületek nedves, sóterhelt falainak felújítására szolgál. Nagy sótárolásra kialakított pórustartalma miatt kifejezetten alkalmas erősen nedves falfelületek kezelésére 3-8 cm vastagságban. A termék WTA minősítéssel rendelkezik, géppel is feldolgozható. Tapadóhídként kötelező a Sanova előfröcskölő használata 50%-os fedésben. Meg kell jegyezni, hogy a WTA vakolatok a falazat nedvesség-utánpótlását (falnedvesedés okát) megszüntető beavatkozás (falátvágás, injektálás, stb.) után kiegészítő műveletként kerülnek alkalmazásra. Arra szolgálnak, hogy a korábban a falazatban felgyülemlett nedvességet elpárologtassák úgy, hogy az épület korrekt esztétikai megjelenése hosszú távon biztosítva legyen.

Baumit Sanova TrassPre előfröcskölő

A Baumit Sanova TrassPre előfröcskölő egyike a Baumit legújabb termékfejlesztéseinek, a Sanova MonoTrass vakolat felhordása előtt a kellősítést hivatott megoldani. Ezt a terméket is 50%-os fedésben kell felhordani a vakolandó felületre.

Baumit Sanova Trass falazóhabarcsok

A két új falazóhabarcsot kimondottan történelmi épületek falazatinak helyreállításához fejlesztettük ki. Ezek a vakolatok kifejezetten a természetes kövekből és a klasszikus (kisméretű tégla) falazóelemekből épített falazatokhoz ajánlottak.

A Sanova Trass HM30 falazóhabarcsot a természetes kövekből és kisméretű téglából falazott falak, faltömbök építéséhez ajánljuk. Hidrofób tulajdonságú, mely lehetővé teszi, hogy a megépített szerkezet vakolás nélkül is hosszú évekig ellenálljon az időjárás hatásainak (például: vakolatlan kerítések, várfalak).

A Sanova Trass HM 50 falazóhabarcsot a nagyobb igénybevételeknek kitett épületszerkezetek építéséhez fejlesztettük ki. A magasabb szilárdság biztosításán kívül, egyéb tulajdonságaiban azonos a Sanova Trass HM 30 vakolattal, vagyis ez a termék is rendelkezik a nagyon hasznos hidrofób tulajdonsággal. Ezzel a habarccsal már bizonyos épületszerkezetek is építhetőek, mint pl. kő- és téglapillérek, nyíláskáva kifalazások, kő és tégla boltozatok. De ezt a habarcsot ajánljuk a legfelső kb. 50 cm-es sávban az úgynevezett falkoronák kialakítására is, mert a nagyobb szilárdság révén a rendszerint fedetlen várfalak hosszútávú védelmét tudja biztosítani. Csupán a faltető lejtését kell megoldani valamelyik irányban.

A Baumit termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben vagy webáruházunkban!

Forrás: www.baumit.hu
Képek forrása: www.baumit.hu