Lambda Systeme | Meglátod, és nem éred be kevesebbel

Meglátod, és nem éred be kevesebbel

A VELUX tetőablak-megoldások világosabb és tágasabb otthont biztosítanak! A korlátlan napfény pozitív hatással van az életünkre és a mentális egészségünkre! Megmutatjuk, melyek ezek!

Nappali fény
A nappali fény elengedhetetlen a mentális egészséghez, javítja a hangulatot, emeli a morált és csökkenti a fáradtságot.

Felemelő látvány
A látványos panoráma új perspektívákat kínál a napunkhoz és arra ösztönöz, hogy többet mozduljunk ki!

D-vitamin
A D-vitamin szabályozza szervezetünk kalcium- és foszfátszintjét, segít megőrizni a csontok, a fogak és az izmok egészségét.

Friss levegő
A friss levegő tisztítja a tüdőt, jó hatással van a hangulatra, csökkenti a pulzusszámot, növeli az energiaszintet, javítja az emésztést.

További terek kialakítása
Helyhiány? A természetes fénynek és az égre néző kilátásnak köszönhetően nagyobbnak tűnik a lakás.

Egy hely az álmodozáshoz
Otthonunk a mindennapi tevékenységek alapja, menedék a külvilág elől, ahová visszavonulhatunk és pihenhetünk.



A természetes fény hatása a mentális egészségre

Természetes fény nélkül nemcsak a növények, hanem mi, emberek is szenvedünk. A természetes fény hiánya negatív hatással van aktuális hangulatunkra, sőt általános mentális és fizikai állapotunkra.
Az emberek idejük közel 90%-át zárt térben töltik, így óriási a jelentősége, hogy milyenek a beltéri körülmények. Nagyon sokat számít, hogy milyen „klímát” teremtünk odabent, hogy milyen a környezet, érkezik-e zaj kívülről, elegendő-e a napfény. Ezek egyenként is negatív hatással vannak a mentális és hosszú távon a fizikai egészségre is.

Megállapították, hogy cirkadián ritmusunk befolyást gyakorol mentális egészségünkre és alvási szokásainkra. Mindenképpen fontos, hogy az emberek otthonukban elegendő napfényhez jussanak – ez elengedhetetlen a boldogsághoz. Mindez túl egyszerűnek hangzik, mégis bizonyított tény.



Töltsük meg otthonunkat természetes fénnyel!

Egyszerre javíthatjuk a mentális egészségünket és az otthoni körülményeinket. A megoldás: vigyünk több természetes fényt otthonunkba!
Közismert tény, hogy a nappali fény a D-vitamin elengedhetetlen forrása, amely jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. De hogyan engedhetünk be több napsütést? Természetesen az ablakokon keresztül. Az egészséges otthoni környezet optimális kialakításához megfelelő méretű és tájolású ablakokra van szükség. Tetőtér esetén tetőtéri ablakokat kell beépíteni, ha van rá lehetőség, többet is.

A természetes fény mellett a tetőablakok megoldást jelentenek a friss levegő bejuttatására. Peter Foldbjerg klímaszakértő szerint: „A természetes fény és a friss levegő beengedése az otthonokba helyreállíthatja kapcsolatunkat a természettel”.

VELUX ablakkombinációs megoldások

A VELUX számos olyan megoldást hoz létre és kínál, melyek igazi értékeket nyújtanak és segítenek elérni az életünkre és lakókörnyezetünkre vonatkozó pozitív hatásokat:
- több napfény, ami javítja életünk kényelmét és hozzájárul otthonunk egészséges beltéri klímájához
- tágas belső tér, ami biztosítja a munkához és a pihenéshez szükséges körülményeket, emellett pedig növeli otthonunk vonzerejét
- kiváló kilátás a szabadba, ami befolyásolja a közérzetünket
- tökéletes kialakítás, ami nagyban emeli az épület esztétikumát

Válassza a VELUX ablakkombinációs megoldásait, élvezze a kényelmét és az elégedettséget!

A VELUX termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben vagy webáruházunkban!

Forrás: www.velux.hu

Képek forrása: www.velux.hu