Lambda Systeme | Megérkezett a téglák X generációja!

Megérkezett a téglák X generációja!

Az elmúlt időszakban a hőszigetelési kérdések egyre lényegesebb és fontosabb szerepet töltenek be az építőiparban. A házak, épületek, ingatlanok határoló elemeit gyártó vállalatoknak ezekre az igényekre meg kell találniuk a válaszokat, s fejlett, a kor technológiáját maximálisan kihasználó termékeket kell kínálniuk a vásárlók számára. A Wienerberger – a Porotherm téglák gyártójaként - szintén erre fókuszált az új Porotherm X-therm téglacsalád megalkotása során.

A Porotherm X-therm tégla a Porotherm okostégla termékcsalád legújabb és legmodernebb tagja. A terméket a Wienerberger Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karának Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékével együttműködésben fejlesztette ki.

A végleges termékforma és terméktulajdonságok kialakítását a téglát érő külső hatásokat vizsgáló szimulációs mérések, fejlesztések és próbagyártások előzték meg. Ennek köszönhetően a termék több paraméterében is jobb megoldást nyújt a felhasználónak, mint a korábban elérhető Porotherm Klíma termékcsalád. A kiemelkedő hőszigetelő képességet és hangszigetelést a megerősített, X-alakot formázó belső bordaszerkezet biztosítja. Az új tégla sokkal szilárdabb, és a külső behatásoknak fokozottabban ellenálló, mint elődje. A téglák méretpontosabbak lettek.

A termék nevét a hőszigetelő képességére utaló „therm” szóból és a belső bordaszerkezete által formázott X-alakból alkotta meg a gyártó Így született meg a Porotherm X-therm.

Az új termékelső tagjai 2021 májusában kerülnek piaci bevezetésre.

 

A termékcsalád 4 féle falvastagságban csiszolt és nem csiszolt kivitelben lesz elérhető, a következők szerint:

  • Porotherm 50 X-therm Rapid Porotherm 44 X-therm Rapid
  • Porotherm 44 X-therm
  • Porotherm 38 X-therm Rapid
  • Porotherm 38 X-therm
  • Porotherm 30 X-therm Rapid
  • Porotherm 30 X-therm

Első lépésben a 44-es és a 30-as falvastagságú tégla lesz megvásárolható, ezt követi majd az 50-es és 38-as falvastagság.

További információk és műszaki paraméterek ide kattintva!