Lambda Systeme | LEHULL A LEPEL A KÁVA-HŐSZIGETELÉSRŐL

LEHULL A LEPEL A KÁVA-HŐSZIGETELÉSRŐL

Október második hetében részt vettünk a Bara Hotelben megrendezett „Nyílászárás, légzárás, hangzárás” témájú Építész Tervező Napon. Az Artifex Kiadó által rendezett konferencián egy érdekes témát vettünk górcső alá. Vajon mennyit ér hőtechnikailag az ablakkávák XPS-sel való körbehőszigetelése? Csak kivitelezési könnyítés, vagy hatékony hőhídcsökkentő módszer?

 

Az épületek hőveszteségének csökkentése rendkívül fontos téma, ami ráadásul a növekvő energiaárak tükrében egyre nagyobb hangsúlyt kap.

A megfelelően beépített nyílászárókkal nem csak energiát takarítunk meg, de megóvjuk a szerkezetet a hőhídhatás okozta lehetséges károsodásoktól. A hibás, hőhidas beépítés nagyobb energiaveszteséghez, páralecsapódáshoz és hosszú távon penész kialakulásához vezethet.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építőmérnöki karáról Dr. Nagy Balázs volt segítségünkre a különböző ablakkkáva-kialakításokhoz tartozó hőhídszimulációs ábrák elkészítésében.

Szakmai előadásunkban a hőtechnikai szimulációk alapján vizsgáljuk a különböző kávakialakítások hőtechnikai hatásait, adott építőanyagok felhasználásával.

A Ravatherm termékeit keresse webáruházunkban vagy országosan kirendeltségeinkben és forduljon bátran szakértő mérnök kollégáinkhoz segítségért! 

Forrás: https://ravagobuildingsolutions.com/hu/hu/