Lambda Systeme | Legjobb ellenszer a hőszigetelés

Legjobb ellenszer a hőszigetelés

A jelenlegi helyzetben, a hideg időjárás beköszöntével egyre jobban indokolttá válik a meglévő lakásállomány energetikai felújítása. A hőszigeteletlen épületek rezsiköltségei jelentősen magasabbak egy hőszigeteléssel ellátott épületéhez képest, amely a téli fűtési időszakban csak fokozódni fog!

 

Az épületek hőszigetelése nem csak a klímaválság szempontjából hasznos, de most gyorsabban megtérülő befektetés, mint valaha!

Szakmai tanácsokkal rendelkezésre állunk, hogy a RAVATHERM XPS hőszigetelések az épületen a megfelelő helyre kerüljenek!

A legfrissebb Euroconstruct előrejelzés szerint az európai építőipar 2024-ben nulla növekedést fog csak elkönyvelni. Míg a mélyépítés pozitívnak tűnik, más alágazatok várhatóan negatívak lesznek. Az energiaválság egyik legjobb ellenszere még mindig a hőszigetelés!

A 94. Euroconstruct konferencián kiadott új előrejelzés szerint nehéz két év elé néz az építőipar Európa-szerte: a növekedés 2023-ban 0,2%-re, 2024-ben pedig 0%-ra süllyed majd a korábbi 2%-hoz képest. Az eseményt az Experian és a Barbour ABI rendezte Londonban idén november 18-án.

Annak ellenére, hogy 2022-ben 3%-os növekedés várható, az építési teljesítmény valószínűleg gyengébb lesz, mint a korábban előrejelzett, és 2025-ig nem várható fellendülés.

 

A lakásépítés csökken leginkább

Az előrejelzések szerint a negatív kilátások nagy részét az új lakás- és lakásfelújítási szegmens okozza. Az alacsony kamatlábak korszaka Európa-szerte az új építésű lakások fellendüléséhez vezetett, de a helyzet az elmúlt hat hónapban lényegesen megváltozott. A lakáseladások lelassultak, a fogyasztói bizalom visszaesett, és sok országban túlkínálat alakult ki.

 

A magyar építési piac 2025-ig

A megrendelői oldal szereplői közül az állam egy 2100 milliárd forint értékű projektportfóliót függesztett fel, a vállalatok és a magánszemélyek pedig a kínálat oldali sokk és a finanszírozás drágulására keresletcsökkentéssel reagálnak. Buildecon, az Euroconstruct magyar tagja, ismét lefelé módosította a hazai építési piacra vonatkozó előrejelzését. Csakúgy, mint az előző előrejelzési körben, a Buildecon továbbra is negatív a magasépítést illetően. A teljes magyar építési teljesítmény a becslések szerint 11%-kal csökken majd 2024-ig és a fellendülés csak ezután kezdődhet majd meg.

 

Forrás: https://ravagobuildingsolutions.com/hu/hu/