Lambda Systeme | Ház a szabadban

Ház a szabadban

fenntartható szemlélet új szintre emeli az előre gyártott épületek fogalmát.

A „kevesebb több” elv

Az elmúlt pár évben világszerte egyre népszerűbbek az úgynevezett „mini házak”. Első látásra ez meglepő lehet, a korábbi tapasztalatok szerint az emberek nagy terekre vágynak. Egy ideje azonban megjelentek azok az életmód és szociális trendek, melyek vitatni kezdték ezt a felfogást és a „kevesebb több” szemlélet felé fordultak. Emellett elindult egy „spártai” kezdeményezés a „fordítsunk hátat a rendszernek” gondolat jegyében, mely nyíltan megkérdőjelezi a társadalmi normákat. A mini ház koncepció kreativitást és kifinomult dizájn iránti érzéket sugároz, ugyanakkor otthonos, stílusos, meglepően funkcionális, és rendelkezik a modern élethez szükséges összes szolgáltatással.

iOhouse – The Space

SPACE koncepciót kidolgozó stockholmi iOhouse egy minden eddiginél felforgatóbb ötlettel állt elő a mini házak palettáján. A svéd dizájn legjobb jegyeit a fenntarthatóság szempontjaival ötvözve a vállalat építészei és mérnökei egy teljes egészében előre gyártott, önálló, hálózati kapcsolatoktól független luxus lakóegységet hoztak létre, mely a mini házakkal szemben támasztott elvárások mellett néhány új szemponttal is operál. A cégnek mindössze 60 m²-en sikerült integrálnia:

  • különleges belsőépítészeti megoldásokat (egészen az ágynemű és az evőeszközök dizájnjáig bezárólag)
  • a fejlett okosotthon funkciókkal,
  • és a kompromisszumok nélküli komforttal, melynek része a fordított üzemű hőszivattyúval megvalósított légkondicionálás,
  • továbbá a hálózati kapcsolatoktól független kialakítás napelemekkel, ivóvíz-ellátással és beépített szennyvíztartállyal.

Mario Ojalo, az iOhouse vezérigazgatója hangsúlyozta: „A SPACE új kapcsolatot teremt a természettel, és a fenntarthatóságot helyezi előtérbe, ugyanakkor nem jelent megalkuvást a komfort és a stílus terén.” „A SPACE a piacon jelenleg is kapható, kompakt, előre gyártott lakóegységek továbbfejlesztésének tekinthető. Ám azoknál kifinomultabb, jobb minőségű, elegánsabb, intelligensebb és funkcionálisabb. A hálózati kapcsolatoktól való függetlensége az, ami igazán kiemeli a többi megoldás közül.”

Heliis Tiitma, az iOhouse értékesítési vezetője hozzátette, az ügyfeleik többségében az a közös, hogy előremutató szemlélettel rendelkeznek, szeretnének fenntartható módon, a természettel harmóniában élni, de modern otthonra, és nem egy kabinra vágynak.

Trespa®: logikus választás, ha a minőség és a dizájn központi szerepet kap a döntésben

A szakemberek próbálták a SPACE koncepciójához leginkább megfelelő burkolatot kiválasztani. Az elvárások között szerepelt, hogy a felhasznált anyag fenntartható legyen, feleljen meg az esztétikai követelményeknek, közvetítse a SPACE úttörő jellegét és kifinomultságát. A választott Trespa burkolatok tökéletesen megfeleltek a kritériumoknak. Mario Ojalo szerint: „…a Trespa® panelek 70%-ban természetes rostokat tartalmaznak, és kevesebb szürke energia szükséges az előállításukhoz, mint a konkurens termékek többségéhez, így például a szálcementhez. Ráadásul ezek a panelek kifejezetten tartósak és gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, ezért még kisebb hatást gyakorolnak a globális környezetre.” A hagyományos házak rugalmasság tekintetében sem hasonlíthatók az előre gyártott modulokhoz. Ha a tulajdonos szeretne elköltözni, a házát is magával viheti.

Fenntarthatóság és minőség: két szempont, melyek előtt fényes jövő áll

A kulcsrakész SPACE egységekhez az iOhouse a Trespa® Meteon® terméket választotta. Heliis Tiitma elmondta: „A panelek vizuális jellemzői nyilvánvalóak, tartósságuk pedig már bizonyított” „…a Trespa® Meteon® kifinomult megjelenése nagyszerűen illeszkedik a SPACE koncepciójába. A külső megjelenést a Metallics kollekcióból választottuk ki: az M21.8.1 Grafitszürke árnyalat mellett döntöttünk. Ez egy modern és elegáns szín: ráadásul tetszik, ahogy a felület visszatükrözi a külső fényt, és kissé eltérő, diszkrét szürke árnyalatokat eredményez.”

A Trespa® Meteon® paneleknek hála látható, hogy a SPACE koncepciója a minőség, az innováció és a dizájn összhangjára épít. Heliis Tiitma hangsúlyozta: „Mi nagyon kényes megrendelők vagyunk. Oscar Wilde után szabadon: nagyon egyszerű az ízlésünk: csak a legjobbal érjük be.”

A Trespa termékek a Lambda Systeme Kft. központi telephelyén érhetők el. Kérdéseivel forduljon bizalommal szakértő kollégáinkhoz telefonon vagy személyesen!

Nézzen körül képgalériánkban és ismerje meg a Trespa termékeit!