Lambda Systeme | Már tíz hónapja csökken az építőipari aktivitás az euróövezetben

Már tíz hónapja csökken az építőipari aktivitás az euróövezetben

Februárban már a tizedik egymást követő hónapban csökkent az építőipar teljesítménye az euróövezetben, de enyhébb mértékben, mint az előző hónapokban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet felmérése alapján.

Februárban 47,6 pontra emelkedett az euróövezeti építőipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke a januári 46,1 pontról. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi.

A februári érték az építőipari teljesítmény legszerényebb mértékű gyengülését jelzi 2022 májusa óta.

"A legfrissebb adatok alapján az euróövezeti építőipar a stabilizálódás felé halad. Enyhült az új megrendelések csökkenésének üteme is. Javultak a foglalkoztatási mutatók, elsősorban a Franciaországban és Olaszországban megindult munkahelyteremtésnek köszönhetően. A következő 12 hónap kilátásainak megítélése 2022 júniusa óta a legkevésbé borúlátónak bizonyult most februárban. Az építőipari vállalatok kilátásait elsősorban az áremelkedés, a magasabb működési költségek és az általában is gyengének ítélt gazdasági környezet terheli meg" - kommentálta a felmérés megállapításait Annabel Fiddes, az S&P Global Market Intelligence gazdasági igazgatója. (MTI)

Forrás: www.piacesprofit.hu

Kép forrása: www.pixabay.com