Lambda Systeme | Elegáns, tiszta megjelenés: Ruukki Liberta® burkolat

Elegáns, tiszta megjelenés: Ruukki Liberta® burkolat

Nálunk és a világon sok helyen a fehér szín a tisztaságot, az egyszerűséget, az ártatlanságot jelképezi...

Valószínűleg nem véletlen, hogy ez a szín jelenik meg az ipari folyadékbiztonságra specializálódott cég új iroda és csarnoképületén. A Kecskemét mellett, Úrréten tavaly megvalósult beruházás impozáns fejépületén a homlokzat két fő építőanyaga az üveg és a fémlemez. Ez utóbbi a Ruukki Liberta 500 Grande rejtett rögzítéses tálcás burkolata, mely a korábban említett fehér (RR20) színben készült.

A nagyméretű (grande) tálcák nemcsak a homlokzaton, de a főhomlokzat mennyezetén is megjelennek. Érdekesség, hogy a két oldalfal 'U' tálcákkal fordul át a főhomlokzatra. Hasonló 'U' elemek díszítik a főbejárat piros kapuzatát is.

A Lambda Systeme Kft. biztosította projekthez (2020):

 Partnerek:

  • Beruházó: Bárczy Környezetvédelmi Kft.
  • Építészet: PH NAVITAS Kft.
  • Fotók: Mucsina Tamás
  • A burkolat kivitelezője: Tesz-97 Kft.
  • Forgalmazó: Lambda Systeme Kft.

 

A Liberta 500 Elegant burkolatról:

A termék nevében szereplő '500' a tálca típusára utal. Ezek az elemek rejtett rögzítésűek és fekvő téglalap formátum kialakítására alkalmasak. A gyártó honlapján látható grafikonból kapunk arról tájékoztatást, milyen hosszúsági mérethez, milyen maximális magassági méretet használhatunk. Ez azért fontos, hogy az 1,2mm-es lemez kellően merev, és így sík maradjon.

A nagyobb méretek elérésére a tálcák hátoldalára merevítő kőzetgyapot táblát ragaszt a Ruukki; így jön létre a Liberta 500 Grande, amit ennél az épületnél is alkalmaztunk. Fontos, hogy a 2021 negyedik negyedévétől egy új gépsornak köszönhetően a maximális hosszúsági méret már 3800mm lesz!

A rögzítés a tálcák felső élén gyárilag elhelyezett oválfuratokon keresztül, színrefestett EPDM alátéttel ellátott csavarokkal történik. Fontos a pontos (sík) és megfelelő teherbírású háttérszerkezet! Ez könnyen teljesíthető a Hilti (Eurofox) állítható tartószerkezetével, amely itt is segítette a kivitelezők feladatát.


Ruukki termékreferens

Mucsina István
+36303361129
mucsina.istvan@lambda.hu