Lambda Systeme | RAVATHERM XPS az új Richter-székházban

RAVATHERM XPS az új Richter-székházban

Új székházzal gazdagodik a Richter Gedeon Nyrt. Az épületet a 2007-ben átadott Kémiai Kutató- és Irodaépület (KKI) melletti területen építik fel a főváros X. kerületében. A fő tartószerkezeti kivitelezést az EB HUNGARY INVEST Kft. végzi el. A modern és előremutató épület átadásáig már csak a tereprendezés van hátra.

Kelet-Közép Európa egyik legfontosabb gyógyszeripari vállalata, a Richter Gedeon Nyrt. új, megvalósítás alatt álló központi irodaépülete egyszerre innovatív, esztétikus és környezettudatos, ugyanakkor egyedi építészeti karakterét a visszafogottság és józanság jellemzi.

Az EBH INVEST kivitelezésével megvalósuló projekt számos műszaki érdekességet tartalmaz, ami nagyon magas szintű műszaki tudást követel meg. Ezek közé tartoznak a hatalmas üvegpanelek behelyezése. Az építkezés alatt összesen közel 50 db 1 szint magas, és 17 darab legalább 2 szint magas üvegpenge elhelyezése történt meg.

A nagy méretű üvegpengék beszereléséhez kifejezetten erre a célra gyártottak egy rácsos acélszerkezeti befogósarut, melyet a pozícionálás, fixálás után az üvegpengéről eltávolítottak. A szerkezetépítés során elkészültek a vízzáró bélésfalak, a pinceszinti vasbeton falak, a pillérek és a pince feletti födém. Ezután a vasbeton falak készültek el, illetve a pörgetett eljárással készült előregyártott vasbeton pilléreket helyezték el. Ebből a legmagasabb több mint 15 méter magas. A monolit pillérek és födémek, továbbá a konferenciaterem zárófödémje is betonozásra került.

A szigetelési munkák során került beépítésre a RAVATHERM XPS hőszigetelés, mely az épület fordított rétegrendű lapostetejére került, méghozzá 22 cm-es vastagságban.
Az épület megfelelő energetikai szintjének eléréséhez összesen több, mint 1000 m3 RAVATHERM XPS 300 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelést építettek be.

A közműépítési munkák befejezése, zöldtetők kialakítása, valamint a tereprendezés és a térkövezés van még hátra a projekt befejezéséig.

A Ravatherm termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben vagy webáruházunkban!

Forrás: www.ravagobuildingsolutions.com/hu/
Képek forrása: www.ravagobuildingsolutions.com/hu/