Lambda Systeme | A Leier Hungária az előregyártás újabb szintjét lépte meg: így épül a vállalat töltőállomása

A Leier Hungária az előregyártás újabb szintjét lépte meg: így épül a vállalat töltőállomása

Új üzletággal bővült a Leier szortimentje, már előregyártott csarnokváz-szerkezetet is kínálnak.

 

A Leier Hungária Kft. 1985 óta van jelen Magyarországon, mára az egyik legnagyobb építőanyag-ipari gyártóvá lépett elő. Rendkívül széles termékpalettával rendelkezik, a pincétől a padlásig képes otthont építeni a vevők számára. Kilenc építőanyag gyártó üzeme az ország teljes területét lefedi. Az egyre növekvő cég folyamatosan él új lehetőségekkel a fejlődés jegyében, így kiszolgáló létesítményeik bővítése, fejlesztése állandó feladatot jelent.

A Leier Hungária Kft. egyik kiemelkedő üzletágát az előregyártás jelenti. Előregyártott betonelemeik (kéregfal, tömör fal, tűzfal, támfalelem, mesterpanel, üreges födém, mesterfödém, klímafödém, erkélylemez, lépcső) mellett új üzletággal bővült a szortiment, hiszen már előregyártott csarnokváz-szerkezetet is kínálnak a vásárlóknak.

Az újdonságokhoz hozzátartozik, hogy ma akár 9 méter magas kéregfalak gyártása sem okoz gondot a Leier számára, ráadásul ezek a kéregfalak akár 240 perces tűzállósági értékkel is bírhatnak. További egyedi megoldásuk az akár 30 méter hosszúsággal is gyártható feszített szelemenek.

 

Nagy belmagasságú és nagy feszttávolsággal rendelkező csarnokra volt szükség

A vállalat folyamatos növekedésével egyidejűleg a fuvarigények és a géppark állomány is terebélyesedik. Ugyanígy a kiszolgáló létesítményekre is hangsúlyt fektetnek, mára saját szervizük bővítése is szükségessé vált.

Mindez a Leier Hungária Kft. jánossomorjai betonelemgyárának területén valósul meg saját beruházás keretében. Ezzel a telep az alábbi funkciókat fogja betölteni:

kamionszerviz,

targoncaszerviz,

kamionmosó,

üzemanyagtöltő állomás,

karbantartó műhely

és raktár.

 

Az új csarnok a Leier Hungária portfóliójához illeszkedően vasbeton szerkezetből valósul meg. Ehhez a Leier gyártotta kéregfalak, kéregfödémek és üreges födémek mellett az új üzletágként megjelenő, saját gyártású előregyártott csarnokváz-szerkezetet alkalmazzák. A szerkezet a következő elemeket tartalmazza:

kehelynyakak,

pillérek,

feszített főtartók

és feszített szelemenek.

 

A 140x25 méter alapterületű épületben kialakítanak egy 4 beállós töltőállomást, ahol egyszerre 4 kamion tud majd tankolni, a korábbi egy helyett. A kamionmosó beállása is bővül: egyről, kettőre növekszik, továbbá a kamionmosóhoz elengedhetetlen olajleválasztót is beépítenek (Leier LOL). A kamionszervizt 4 beállással látják el.

A töltőállomás építéséről Takács Gábor, az előregyártott vasbeton szerkezetek üzletágvezetője elmondta, jelenleg már épül a csarnokváz-szerkezet, ezenkívül az összes pillér és az összes feszített szelemen a helyére került, továbbá az épületet merevítő vasbeton kéregfalaink beépítése is zajlik.

Az üzletágvezető a projekt jellemzői kapcsán kifejtette, a gépjárművek méretéből adódóan nagy belmagasságú és nagy fesztávolsággal rendelkező csarnokra volt szüksége a vállalatnak. Ez azt jelentette, hogy 25 méter szélességet egyben kellett áthidalniuk, ám ennek megvalósítása nem okozott problémát az akár 30 méter hosszúsággal is gyártható feszített szelemenek alkalmazásával.

„Mivel a műhely darupályával is rendelkezni fog, indokolt volt a nagy belmagasság megvalósítása. Az épület körítő falaihoz a nagy belmagassághoz igazodva több mint 9 méter magas Leier kéregfalakat építettünk be. Ahogyan korábbi projektjeinknél, úgy most is elmondhatjuk, az itt beépített vasbeton kéregfalak akár 240 perces tűzállósági értéket is elérhetnek” – fűzte hozzá Takács Gábor.

 

Forrás: https://magyarepitok.hu/