Lambda Systeme | Modern és klasszikus acéltetők

Modern és klasszikus acéltetők

Modern és klasszikus acéltetők
Ha acéltetőre gondolunk elsősorban talán nagy csarnoképületek, ipari felhasználás juthat eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen ezt az anyagot előszeretettel használja az ipar, ám előnyös tulajdonságai miatt családi házak tetői esetén sem elhanyagolható.

Ha csak a manapság kedvelt és igényelt, egyenes vonalakkal határolt, minimalista épületekre gondolunk, ahol a tetők gyakran kis hajlásszögűek, ott gyakran kerül a tervező vagy a megrendelő látókörébe a fémlemez fedés. A síklemezes tetők, korcolt tetők olyan kreatív tetőmegoldásokra adnak lehetőséget, ahol a tervező és a kivitelező maximálisan kihasználhatja a színes bevonatú, erős és tartós Swedsteel svédacél termékek esztétikai és műszaki előnyeit. 
Szintén egyre kedveltebbek a családi házak belső és akár külső kialakítása során az ipari hatást idéző elemek, amelyek között az épület különböző pontjain nem idegen a fémek legváltozatosabb alkalmazása.
Persze a klasszikus, hagyományos megjelenésű családi házak tulajdonosainak sem kell lemondaniuk a svédacél-tető előnyeiről. Látványával a cserepeslemez az, amely ehhez a stílushoz illeszkedve kínálja az acéltetőre jellemző tartósságot és védelmet. A rendelkezésre álló több mint 20 színárnyalat között pedig bárki megtalálhatja az ízlésének, vagy az épület stílusának megfelelőt.

A cserepeslemez előnyei

A cserepeslemez egyaránt alkalmas lakossági célokra, családi házak, társasházak tetőfedésére, valamint középületek, melléképületek, irodák, műhelyek és ipari épületek kivitelezésére. Megjelenése tökéletesen illeszkedik a hazai nyeregtetős és sátortetős épületekhez, de régi parasztházakhoz is remek választás. Az acél az egyik legbiztonságosabb és legtartósabb tetőfedő alapanyag, a tetőfedők is szívesen dolgoznak vele a felújítási vagy építési munkálatok során.

Alacsony önsúly
Ez a jó tulajdonság termékbeszerzéskor a szállításban is megmutatkozik, de ami ennél is fontosabb, hogy minimális terhet jelent a tető tartószerkezetének. Cserép- és betontető esetén négyzetmérenként átlagosan 30-40 kg a súly, cserepeslemeznél csupán 5 kg így a tető tartószerkezetét 6-7szer kisebb teherre kell tervezni. 

Gazdaságos
A prémium minőségű acéllemezek nagy táblás kiszerelésben, pontosan, méretre gyártva készülnek, ezért nem keletkezik anyagfelesleg. A tetőfedő szakemberek felmérve a tetőt kiszámolhatják a szükséges anyagmennyiséget és kiegészítőket. A kis önsúlynak és a nagytáblás tetőfedésnek köszönhetően a kivitelezés ideje, ezáltal a munkadíja is kedvezőbb a hagyományos technológiákhoz képest. 

Tartós
A Swedsteel cserepeslemez tető anyagvastagsága 0,5 mm, prémium svédacélból készül (az acélmag szilárdsága S250, a korrózióálló cinkréteg Z275, a színbevonat P25), ami a jó minőség biztosítéka, így a hazai és az észak-európai időjárási terheléseknek maximálisan ellenáll. Fontos ismerni a kiválasztott cserepeslemez anyagvastagságát és az acélmagot, horganyréteget, mert ezek a tulajdonságok biztosítják a tartós tetőmegoldást. Ezért erre érdemes mindig rákérdezni a kivitelezőnél, kereskedőnél, vagy a gyártónál.

Mivel az acél nem reped, és nem törik, így a legnagyobb viharokat is jól bírja. Az anyag tartósan ellenáll az UV sugárzásnak, a hóterhelésnek és a jégesők sem tesznek benne kárt.

Gyors kivitelezés
Az előre méretre gyártott nagytáblás elemeknek köszönhetően a cserepeslemez tető akár pár nap alatt kivitelezhető. Ez óriási előny az építkezések vagy felújítások időszakában, és a jelenlegi szakember hiányban. A kivitelezés gyorsasága miatt a költségek csökkennek, az épület is gyorsabban használatba vehető. Továbbá pl. palatető felújítás esetén legtöbbször bontás nélkül, ráépítéssel is kivitelezhető.

A kis önsúlya miatt nem szükséges az alátámasztó tetőrendszert túlméretezni, illetve korábbi tetőkre is megbontás nélkül alkalmazható.

Gazdag színválaszték
A lakossági termékek esetében több mint 25 szín közül lehet választani, így az épület jellegéhez és a külső vakolat színéhez illeszkedő színvilág könnyen kiválasztható.

Komplett tetőrendszer, kedvező ár
A cserepeslemez tetők ára gazdaságos és versenyképes. Az árat egyedileg a tetőfelmérést követően lehet 100%-ig pontosan megadni, nagyságrendi ár természetesen kalkulálható. Ami rendkívül fontos, hogy a Swedsteelnél minden kiegészítő rendelkezésre áll a biatorbágyi gyárban, még a gerencelemet is helyben gyártják, így a színeltérés nem lehetséges. Műszaki mérnök kollégák segítik az ajánlatának az elkészítését.

A cserepeslemez legfontosabb tulajdonságai, alkalmazása

⦁    A termék anyagvastagsága határozza meg a termék hosszú távú funkcionalitását. Minimum 0,5 mm ezt a tetőfedő, bádogos könnyen ellenőrizheti
⦁    Az acélmag vastagsága a termék élettartamáért felelős. A hosszú élettartamhoz minimum S250, de inkább S280 vagy S350 vastagság szükséges.
⦁    Az acélon lévő cinkréteg a korrózió elleni védelmet biztosítja. A Swedsteel által alkalmazott Z275 a hazai piacon a legjobb minőség, ha ez vékonyabb, akkor a tető hamarabb rozsdásodhat vagy sérülhet.
⦁    A színbevonat extra védelmet nyújt miközben az esztétikus megjelenést is meghatározza. Ennek a típusa és a vastagsága is fontos: minimum 25 nanométer.
⦁    A tető és kiegészítői egy komplett rendszer legyen – biztonság, esztétika, színazonosság, tökéletes illesztés, 100%-os vízzáróság (dupla vízküszöb)

Hogyan készül a Swedsteel cserepeslemeze? 

⦁    Modern, automatizált gyártósorokon precízen beállított hengersorokon, legyen szó akár cserepeslemezes, akár előkorcolt síklemezes tetőről.
⦁    Gyártási folyamatok ellenőrzése: gyártott termékek méretpontosságának, toleranciájának ellenőrzése a gyártási folyamat több lépésében.
⦁    Kiemelt figyelemmel megtervezett hosszirányú kapcsolatok, (cserepeslemeznél pl. dupla vízküszöbös kialakítás) – így garantált a vízzárási biztonság
⦁    Teljesen automata gépi csomagolás, amely megvédi a terméket a tárolási és szállítási folyamatok alatt.
⦁    Rendszerként használható termékek: a tetőhöz tartozó kiegészítő elemek, melyek egy komplett tetőhöz szükségesek – fóliák, csavarok, szigetelés, tetőbiztonság, szellőzők, stb. – rendszert alkotnak.
⦁    Az ajánlatkészítés épültre szabottan, mérnöki támogatással készül, mely nagyobb pontosságot biztosít.
⦁    Gyors hazai gyártás, mely a megrendeléstől a szállításig rövid határidőt jelent.
⦁    20-50 év garancia tetőtípustól függően.
⦁    Kivitelezői és tervezői ajánlások: olyan szakemberek, akikre nyugodt szívvel bízhatjuk magunkat és értékes tulajdonainkat.

Az új technológia az elmúlt 20 év hazai tetőgyártói és piaci tapasztalatait felhasználva egy jobb mérnöki kialakítást, precízebb gyártást és formát garantál. Az egyedi dupla küszöbös vízorrnak köszönhetően sokkal jobb a vízzárás, így a tető időjárás elleni megbízhatósága tökéletes.
 

Swedsteel márkaoldal