Lambda Systeme | Miért jó döntés RAVATHERM XPS hőszigetelést választani?

Miért jó döntés RAVATHERM XPS hőszigetelést választani?

Megbízható, minőségi XPS hőszigetelő lapok a gyártó ajánlásával

Hőszigetelés nélkül ma már nem lehet gazdaságosan üzemeltetni egyetlen fűtött épületet sem. Mind a lakóházak, mind az irodaépületek energiafelhasználásában kiemelkedő tétel a fűtés és a hűtés költsége. A fűtésköltség mindenkit érint, éves viszonylatban a háztartások által elfogyasztott energia több mint 2/3-át egyszerűen elfűtjük.

A RAVATHERM XPS termékek alkalmazhatók új építés esetén, valamint nélkülözhetetlenek egy komplex épületfelújítás során is. A RAVATHERM XPS 300 WB termék könnyen vakolható, nagy nyomószilárdságának és elhanyagolható nedvességfelvételének hála kiválóan alkalmas az épületlábazati felhasználásra. Felújításhoz ajánlott a legalább 8-16 cm vastag hőszigetelés beépítése, új építésnél az épület lehető legalacsonyabb energiafogyasztásának elérése érdekében a 20 cm vastag lábazati szigetelés is megfontolandó.

Lapostető és terasztető építése esetén a megfelelő hőszigetelés kialakítása elengedhetetlen. Fordított rétegrendű lapostető hőszigetelése minimum 22 cm vastag RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelésből valósítható meg.

Épületen belüli felújítás során érdemes megfontolni a talajon fekvő padló hőszigetelését.  A RAVATHERM XPS 300 SL zártcellás polisztirolhab hőszigetelés nagyban hozzájárul az épület belső komfortjához és a hőhidak kiküszöböléséhez.
További előnye ezen kívül, hogy padlófűtés létesítése esetén, a beépített hőszigetelés növeli annak hatékonyságát.

Mely épületrészeken alkalmazzuk a RAVATHERM XPS hőszigetelő lapokat?

A RAVATHERM XPS nagy nyomószilárdságú és nedvességálló zártcellás extrudált polisztirolhab, mely speciális tulajdonságainak köszönhetően – mint a nagy nyomószilárdság és nedvességállóság – a pincétől a padlásig, a lábazattól a födémig, az épület nagyobb-, többszörös igénybevételnek kitett pontjain is beépíthető. Különleges tulajdonságainak köszönhetően gyakorlatilag nélkülözhetetlen egy komplex épületfelújítás során.

A folyamatosan szigorodó hőtechnikai követelményeknek az egyes épületszerkezeteknél már csak 20 cm-nél vastagabb hőszigetelésekkel lehet megfelelni. A Ravago Building Solutions Hungary Kft. folyamatos termékfejlesztéssel követi a megnövekedett igényeket. Jelenleg termékkínálatunkban a 22, 24, vagy akár a 32 cm vastagságú RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab hőszigetelések is megtalálhatók.

*bontás után szarufák felett elhelyezett RAVATHERM XPS 300 ST szarufák közötti hőszigetelést kiegészítő hőszigetelésként beépítve
**tetőszerkezet belső oldalán szarufák közötti hőszigetelést kiegészítő hőszigetelésként beépítve

A táblázat értékeinek számításának során korszerűtlen, hőszigetelés nélküli/kevésbé hőszigetelt épülettel számoltunk – a közölt értékek jól hőszigetelt/új épület esetén nem alkalmazhatók.

A RAVATHERM termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben és webáruházunkban!

Forrás: www.ravagobuildingsolutions.com

Képek forrása: www.ravagobuildingsolutions.com