Lambda Systeme | Tervezzen egy fényesebb világot!

Tervezzen egy fényesebb világot!

Vezető szerephez juthat a természetes fény bejuttatásának tervezésében a VELUX Daylight Visualizer segítségével, és világosabb, egészségesebb épületeket hozhat létre mindenki számára.

A Daylight Visualizer egy professzionális világításszimulációs eszköz az épületek nappali fényviszonyainak elemzéséhez. Arra szolgál, hogy az építmények korai tervezési szakaszában tájékoztassa az építészeket és a mérnököket a különféle tervezési döntéseknek a napfény érvényesülésére gyakorolt hatásáról. A Daylight Visualizer segítségével megalapozottabb döntéseket hozhat a napfény érvényesülésével kapcsolatban az építészeti tervezés során:

  • kiszámítja, hogy mennyi nappali fény áll rendelkezésre egy épület belsejében
  • használható a nappali fényviszonyok optimalizálására, például egy felújítási projekt során
  • fotórealisztikus képekkel vizualizálja a természetes fény megjelenését, a napfény mennyiségét és eloszlását pedig hamisszínes képekkel számszerűsíti
  • szemlélteti, hogy a nappali fényt hogyan érzékeljük a különböző CIE (az International Commission on Illumination – a Commission Internationale de L'Eclairage) égboltviszonyok mellett.

Mesterterv a természetes fény bejuttatásához

A természetes fény úgy alakítja a tér élményét, mint semmilyen más anyag, és alapvető szempont az egészséges és fenntartható épületek megvalósításában. A napfény bejuttatásának tökéletes megtervezése több szempontból is fontos, javíthatja az emberek egészségét, hangulatát, kognitív képességeit és termelékenységét otthon, az iskolában vagy a munkahelyen, miközben csökkenti az épület energiafogyasztását.

A VELUX Daylight Visualizer megkönnyíti a tájékozott döntések meghozatalát a természetes fény bejuttatási stratégiákkal kapcsolatban a kis és nagy projekteknél egyaránt. A valósághű napfény-szimulációk ideálisak az épületek kinti fénnyel történő megvilágítására vonatkozó EN 17037 európai szabványnak való megfelelés értékeléséhez, és teljes mértékben kompatibilisek a kedvenc BIM/CAD szoftverével.

Töltse le ingyenes példányát még ma, és induljon el a vezetővé válás útján a természetes fény bejuttatásának tervezésében!

Tervezzen világosabban

Fedezze fel és optimalizálja a nappali fényviszonyokat bármilyen térben fotórealisztikus vizualizációkkal és hamisszínes leképezésekkel szabványos és összetett nyílászáró rendszerekhez!

  • Vizualizálhatja a fénysűrűséget, a megvilágítást és a nappali fénytényező szintjét.
  • Fedezze fel a nappali fényviszonyokat alaprajzi nézetek, metszetnézetek és perspektivikus ábrázolások segítségével!
  • Szimulálja a napfény átirányítását fénycsövekkel, árnyékolókkal és világítópolcokkal.
  • Szimuláljon összetett nyílászáró rendszereket (CFS) és árnyékoló termékeket BSDF anyagokkal!

Tekintse meg a kapcsolódó videót!

Intuitív munkafolyamat

Egyszerűsítse munkafolyamatait a VELUX Daylight Visualizer intuitív felhasználói felületével! Készítsen az egyszerűen használható beágyazott modellezővel percek alatt nulláról 3D modelleket, vagy importáljon meglévő projekteket kedvenc BIM/CAD szoftveréből!

  • Egyszerű 3D modellek széles választékát hozhatja létre tetőtéri és homlokzati ablakokkal perceken belül.
  • Importálhat teljesen részletes 3D modelleket a Revit, Archicad, Autocad, SketchUp, Rhino és egyéb programokból.
  • Az importált modelleket gyorsan frissítheti az új tervezési lehetőségek teszteléséhez.
  • Egyszerű beállítások és paraméterek a napfény-szimulációkhoz.

Tekintse meg a kapcsolódó videót!

Hatékony jelentéskészítés

Automatizált jelentések készítése az épületek nappali fénnyel történő megvilágítására vonatkozó EN 17037 európai szabványnak való megfelelés értékeléséhez és dokumentálásához.

  • Automatizált jelentések készítése a felhasználó által meghatározott nappali fénymérési zónákkal (munkasíkok).
  • Az Épületek nappali fénnyel történő megvilágítására vonatkozó EN 17037 európai szabványnak való megfelelés értékelése és dokumentálása.
  • A CIE 171:2006 szabvány szerint validált tesztesetek a világítási számítógépes programok pontosságának értékelésére.
  • Olvassa el a jelentést!

Tekintse meg a kapcsolódó videót!

Fedezzen fel további oktatóvideókat!

A Velux termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben vagy webáruházunkban!

Forrás: www.velux.hu

Kép forrása: www.velux.hu