Lambda Systeme | Tetszetős Ruukki fémlemez burkolat Budapesten a III. kerületben

Tetszetős Ruukki fémlemez burkolat Budapesten a III. kerületben

A Bojtár utcában működő Pólónagykereskedés a homlokzat megújítása mellett döntött. A trapézlemezes burkolat felett eljárt az idő, az ipari megjelenés helyett a sikeres üzlet modernebb, elegánsabb burkolatot keresett. A megrendelőnek és a tervezőnek a Ruukki Liberta tálcás burkolatára esett a választása. A tálcás burkolat RR42-es arany színe kifejezett megrendelői igény volt, mely szerencsére a standard színpaletta része a gyártónál.

 

Egy fotó az építés közbeni állapotról:

 

 

 

 

Néhány mondatban a kialakításról:

Az épület alsó szintjén meghagyták a beton panel falszerkezetet, erre állítható függőleges EuroFox (Hilti) távtartó rendszer került a tálcás burkolat háttérszerkezeteként.  Természetesen táblás kőzetgyapot is került a falra a megfelelő szigetelés elérésére.

Az épület felső részén a meglévő burkolat visszabontásra került a vázszerkezetig. Az acél oszlopokra került szintén Ruukki által szállított 160mm vastag, kőzetgyapot töltetű Ruukki SPB160WE szendvicspanel felel a hő-, és hangszigetelésért, és egyben háttérszerkezetként szolgál a ~ 600mm-ként elhelyezett omega profiloknak. Ezen 20mm magas függőleges profil egyrészt támaszt ad a Ruukki Liberta Elegant 500 Grande burkolatnak, de egyben biztosítja az átszellőztetett légrés vastagságát is. 

A felső részen használt rendszer, mely szendvicspanelből, függőleges omegaprofilból, és tálcás burkolatból áll nem más, mint a Ruukki Forma. 

Lambda biztosította a projekthez:

  • 146 m2 SPB160WE szendvicspanel 
  • 177 m2 Liberta Elegant 500 Grande RR42 (Gold) rejtett rögzítéses tálcás burkolat
  • Kiegészítők: síklemez, omega profil, élhajlítottak, kötőelemek
  • EuroFox (Hilti) állítható alumínium vázszerkezet
  • Hőszigetelés

 

Megrendelő: Rónaszéki és Társa Kft.

Megvalósulás: 2019

Kivitelező: San-Team-Bau Kft.

Építész: NORMA STÚDIÓ ÉPÍTÉSZ TERVEZŐ KFT. Kovács Gusztáv

Műszaki támogatás, homlokzatburkolati anyagok: Lambda Systeme Kft.

Fényképek: Mucsina Tamás