Lambda Systeme | Elérte legmagasabb pontját az Alba Aréna

Elérte legmagasabb pontját az Alba Aréna

Várhatóan év végére készül el Székesfehérvár multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnoka. A sportaréna bokrétaünnepsége május elején került megrendezésre. A létesítmény tervei Balázs Mihály, Kossuth-díjas építész, valamint Tarnóczky Tamás Attila, Pro Architectura-díjas építész nevéhez köthetők.

Alba Aréna bokrétaünnepsége. (Fotó: Balázs Mihály)

Az épület közel 46 milliárd forintos állami támogatásból valósul meg, alapterülete nettó 22000 négyzetméter, 6000 + 2250 férőhellyel. A kivitelezést 2021 novemberében kezdte meg a Market Építő Zrt. Bajnok Sándor, a cég műszaki igazgatója elmondta, a 60 m hosszú és 5 m magas rácsos acélszerkezet beemelésén Magyarország legnagyobb mobildaruja 6 napon át dolgozott. 

Az ingatlan a város legújabb részén kap helyet, az építkezéssel párhuzamosan nagymértékű út- és közműfejlesztés is zajlik. Az objektum amellett, hogy a jégkorongosok központjának készül, közösségi térként is funkcionál majd. Az elképzelések szerint különböző kulturális programok, konferenciák, vásárok és koncertek helyszíne lesz. A kivitelezés gyorsan halad, az arénát előreláthatólag 2023 év végén adják át.

Alba Aréna, látványterv. (Forrás: Építészkohó Kft.)

Forrás: www.epiteszforum.hu
Képek forrása: www.epiteszforum.hu