Lambda Systeme | Megérkeztek a DELTA-XX PLUS® alátétfóliák

Megérkeztek a DELTA-XX PLUS® alátétfóliák

„Az alátétfólia a tető gyenge pontja.” – Ezt a kijelentést hivatott megcáfolni a Dörken új, rendkívül hosszú élettartamú alátétfóliáival. A cég szerint ezen termékek a fóliák feletti légmozgás hatására idő előtt elöregednek. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, a Dörken kifejlesztett egy új anyagösszetételt, mely garantálja a hosszú élettartamot.

Kimagaslóan hosszú élettartam, maximális rugalmasság

A Dörken 2023. január 1-től mutatta be az új Delta páraáteresztő alátétfóliákat, melyek hosszú élettartamuknak köszönhetően biztosítják a tető tartós, megbízható védelmét. Ezt bizonyítja az is, hogy a márka 30 év garanciát vállal az XX PLUS termékcsaládra. A fóliák további előnyei, az egyszerű felszerelhetőség és a maximális rugalmasság. A termék ragasztása egy lépésben megoldható, az integrált ragasztószegély pedig biztonsággal megakadályozza, hogy nedvesség kerüljön a hőszigetelésbe. Emellett az erős szél által okozott zajokat is minimálisra csökkenti. A DELTA-XX PLUS® rendkívül rugalmas és ellenálló, kiválóan nyújtható, könnyen és kényelmesen fektethető.  

A DELTA-XX PLUS® típusai

A DELTA-XX PLUS® STRONG ideális megoldást kínál a nagy cserépléctávolságú tetőkhöz. Kivételes szakítószilárdsággal rendelkezik, melyet hálóerősítésének köszönhet. Ennek eredményeképpen nagyfokú védelmet biztosít a teljes szarufaközt kitöltő hőszigeteléssel rendelkező tetőszerkezeteknek. Kiválóan ellenáll az időjárási viszontagságoknak és rendkívül hosszú élettartam jellemzi. Utóbbi tulajdonságát többféle kutatás igazolja. Ezek közül kiemelkedik a kifejezetten alátétfóliákra specializálódott ETA vizsgálat, mely szintén garantálja a kitűnő teljesítményt és nagyfokú ellenállóképességet. Integrált öntapadó ragasztósávval rendelkezik, mely a fólia mindkét oldalán fellelhető dupla ragasztósávot jelent. Ennek köszönhetően a hőszigetelésbe nem jut nedvesség és hideg levegő. A DELTA-XX PLUS® STRONG fólia négy rétegből áll, ezért kivételes szakítószilárdság jellemzi. A termék igen hatékony és költségtakarékos megoldást kínál.   

A DELTA-XX PLUS® LIGHT a leggazdaságosabb hőszigetelés nélküli vagy teljes szarufaközt kitöltő hőszigetelésű tetők esetében alkalmazható. Különösen hosszú élettartammal rendelkezik, így tartós biztonságot nyújt a tetőszerkezetnek. Ezt az ETA vizsgálat is bizonyítja. A terméket extrém rugalmasság jellemzi, mely tulajdonsága segít ellenállni a nem tervezett igénybevételekből adódó sérülésekkel szemben, mint pl. egy leeső szerszám. Ezenkívül rendkívül jól alakítható. Integrált öntapadó ragasztósávval rendelkezik, mely lehetőséget nyújt az átlapolások egy lépésben történő összeragasztására. Ennek köszönhetően a hőszigetelésbe nem jut nedvesség és hideg levegő. A DELTA-XX PLUS® LIGHT matt felülettel van ellátva, ezáltal nem veri vissza a fényt, kényelmesebb munkavégzést eredményez.

A DELTA-XX PLUS® UNIVERSAL, az univerzális megoldás szinte mindenfajta tetőszerkezethez. Deszkázott és deszkázat nélküli hőszigetelt tető esetében is megállja a helyét, emellett átszellőztetett tetőkonstrukciónál is felhasználható. Kifejezetten hosszú élettartammal rendelkezik és tartós védelmet nyújt. Könnyű súlyának hála, egyszerűen beépíthető.  Nagyfokú ellenálló képességét többféle minőség- és élettartam vizsgálat segítségével tesztelték, melyek közül az alátétfóliákra vonatkozó ETA mérés a legnagyobb biztosíték. Anyaga könnyű, mely tulajdonsága elősegíti egyszerű és komfortos beépíthetőségét. Dupla ragasztószegélye lehetővé teszi az átlapolások egyszerű leragasztását, emellett gátolja, hogy a nedvesség és a hideg levegő a hőszigetelésbe jusson. Ezáltal a terméket nagyobb energiahatékonyság és jobb komfortérzet jellemzi. A DELTA-XX PLUS® UNIVERSAL a klasszikus kerámia- és betoncserép alá való felhasználáson kívül előfedésként is használható fémlemezek, szálcementlapok vagy természetes palafedés alá és átszellőztetett, zárt burkolatú homlokzatok fóliájaként. Emellett megfelelő légzáró rétegként lágy farost táblákhoz.

A DELTA-XX PLUS® termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben!

Forrás: www.doerken.com

Képek forrása: www.doerken.com