Lambda Systeme | Biztonságot adunk ajándékba!

Biztonságot adunk ajándékba!

Elszoktunk már kicsit az akcióktól, az elmúlt hónapok inkább az építőanyagok áremelkedéséről szóltak. Szerencsére ez az idő lassan véget ér, és visszatérnek a szezonális akciók is az életünkbe. Az Austrotherm Kft. most a szürke színű GRAFIT® homlokzati hőszigetelő lemez biztonságos kivitelezéséhez szükséges fényvédő bevonatot október 31-ig ingyen adja.
 
Biztonságot adunk ajándékba!
 
A fokozott hőszigetelő képességű GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemez jellegzetes, világos színű festékbevonata révén könnyen felismerhető. Ennek szerepe viszont több, mint a beazonosíthatóság. A bevonat nélküli sötétszürke táblák közvetlen napsugárzás hatására hajlamosak arra, hogy még a ragasztó megkötése előtt elváljanak a faltól. Erre fokozott az esély a tavaszi és őszi átmeneti időjárás esetén. Ilyenkor a napi kivitelezés kezdésekor még hideg, esetleg nedves a szigetelendő falfelület, ami növeli a ragasztó kötési idejét. Napsütéses időben viszont a hőszigetelőanyag sötét felülete gyorsan felmelegszik, a dilatáció miatt a szomszédos táblák összefeszülnek, és mivel a ragasztó még nem kötött meg, nem tudja megakadályozni, hogy a fellépő erőhatás miatt a lemezek leessenek a falról. Időt kell tehát adni a ragasztótapasznak, hogy megkössön. A GRAFIT REFLEX® világos festékrétege nagyobb mértékben veri vissza a beeső napsugárzást, így káros felmelegedéssel nem kell számolni, a felület hőmérséklete 20-40 oC-al is alacsonyabb lehet a kezeletlen táblákhoz képest. Ez biztonságossá teszi a kivitelezést, és ezt a biztonságot most az Austrotherm ajándékba adja. A 10 cm-es, vagy annál vastagabb GRAFIT REFLEX® táblákra a fényvédő bevonatot október 31-ig az Austrotherm állja.
 
De megéri ez nekünk?
A Magyar Energiahatékonysági Intézet kutatása szerint az energiahatékonysági felújítás kb. 15%-al növeli meg az ingatlan értékét. Átlagos négyzetméter árral (371.000 Ft) és lakás mérettel (78,1 m2) számolva ez 4,35 millió forint értéknövekedést jelentett tavaly, de idén ez az árelőny csak növekedni fog.