Lambda Systeme | RAVATHERM XPS A VESZPRÉMI ÁLLATKERTBEN

RAVATHERM XPS A VESZPRÉMI ÁLLATKERTBEN

Ötmilliárd forintból újulhat meg a Veszprémi Állatkert Fejes-völgyi része. A három hektáros terület teljes rekonstrukciójának első üteme során kicserélik a közműveket, elbontják a régi épületeket és kifutókat, majd új nagymacska-komplexum és háziállat-bemutató létesül. Bizony az állatok lakókomfortjáról is a RAVATHERM XPS gondoskodott!

 

Az állatkertek a kultúra olyan színterei, ahol az oktatás, a nevelés, a tudományos munka, a környezetvédelem és a felelős állattartásra való figyelemfelhívás is megvalósul. A mostani fejlesztés során új, medencés kifutók készülnek a tigriseknek, a hópárducnak és a hiúzoknak, és megújul a növényzet is. A nagymacskák kifutója valójában egy fordított rétegrendben kialakított lapostető, melybe RAVATHERM XPS hőszigetelés került!

A talaj-, illetve a lombkoronaszinten kialakított rámpákon közlekedve az idősebb látogatók, illetve a babakocsival vagy kerekesszékkel érkezők is kényelmesen tekinthetik majd meg új helyükön a nagymacskákat. Emellett a háziállat-bemutató helyen a vidék állatvilágával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Itt három nagy istállóval, egy kocsiszínnel és egy beállóval gazdagodik a veszprémi Állatkert. A munkálatok idén ősszel kezdődnek, és 2023 közepére fejeződnek majd be.

Az új háziállat bemutató óljainak is kell a hővédelem, így a lábazatra RAVATHERM XPS 300 WB került, valamint az anyag egy különleges alkalmazásban felhasználásra került. Az ólak tetőszerkezetében ugyanis a szarufák közé szálas hőszigetelés helyett kiváló hőszigetelő képességű RAVATHERM XPS került, ugyanis az anyag nedvességállóságának köszönhetően jól bírja az állatokból eredő páraterhelést. A hőszigetelésnek nem kellett nagy utat megtennie, ugyanis a projektre egyenesen a pár kilométerré lévő balatonfűzfői üzemünkből tudtunk szállítani.

A Ravatherm termékeit keresse webáruházunkban vagy országosan kirendeltségeinkben és forduljon bátran szakértő mérnök kollégáinkhoz segítségért! 

 

Forrás: https://ravagobuildingsolutions.com/hu/hu/