Lambda Systeme | Kék hőszigetelés a Duna-parton

Kék hőszigetelés a Duna-parton

Már a bérlők nagy része is beköltözött a TriGranit fejlesztésében megvalósult Millennium Gardens komplexumba. A környezeti fenntarthatóságot és az egészséges munkakörnyezetet kiemelten fontosnak tartották az épület tervezésénél, a kiemelkedő energetikai szinthez pedig a RAVATHERM XPS is hozzájárult.

A TriGránit fejlesztésében épült Millennium Gardens irodaközpont 37 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodát magába foglaló épület, mely alapozási munkáit a Swietelsky Magyarország Kft. részvételével végezték el, a magasépítést pedig a Bayer Construct Zrt. kivitelezte.

A beruházás azért is jelentős, mert a 10 emeletes Millennium Gardens a Millennium Városközpont utolsó eleme. A zöld megoldásokkal megtervezett, BREEAM Very Good minősítésnek megfelelő épület a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a K&H székház közvetlen szomszédságában, a Duna-parton helyezkedik el a Rákóczi híd lábánál.

Az A kategóriás irodaházban a környezettudatosság jegyében több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártárolót is kialakítanak zuhanyzókkal és öltözőkkel együtt. Emellett az irodaépületben elektromosautó-töltőhelyeket is átadnak majd. A komplexumot egy több mint 500 férőhelyes parkoló fogja kiszolgálni.

Az épület tervezésénél a fenntarthatóság szempontjait is figyelembe vették, amit a BREEAM „Excellent” és az Access4You „Gold” minősítések bizonyítanak. Ezek eléréséhez nagyban hozzájárult a kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező, fordított lapostetőbe beépített RAVATHERM XPS 300 SL zártcellás polisztirolhab, melyet 22 cm-es vastagságban, több mint 1000 m3-es mennyiségben alkalmaztak.

Az irodaházban és környékén kialakított több ezer négyzetméter zöld felület is a környékbeliek és itt dolgozók életminőségének javítását szolgálja, illetve a projekt helyszíne lesz egy nemzetközi filmes produkciónak is, mely szintén remekül példázza az épület külső megjelenésének magas színvonalú kialakítását.

A Ravatherm termékeket megvásárolhatja országszerte a Lambda Systeme kirendeltségeiben vagy webáruházunkban! Böngésszen a márka katalógusai között!

Forrás: www.ravagobuildingsolutions.com
Kép forrása: www.ravagobuildingsolutions.com