Lambda Systeme | Otthonfelújítás 2024

Az Otthonfelújítási Hitelprogram épületenergetikai követelményei

A június elején induló Otthonfelújítási Támogatás elsődlegesen az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére irányul. Az új pályázat tervezetében olvasható műszaki követelmények már sokak számára ismertek, azonban általában nem esik szó ezek pontos értelmezéséről.

Tovább

Otthonfelújítás – Gyakori kérdések és válaszok

Az Otthonfelújítási Program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja. A tervek szerint közel 20 ezer családi ház újulhat meg ezzel. A napokban lezárult a támogatás véleményezése, így a tervezet véglegesítésére is hamarosan sor kerül. A program június 3-tól válik elérhetővé és a hozzátartozó kölcsönszerződéseket 2026. április 30-ig vagy a forráskeret kimerüléséig lehet megkötni. Tekintsük át, mit lehet eddig tudni a programról!

Tovább

Mennyi támogatásra számíthatnak a járások?

Az Otthonfelújítási Támogatással egymillió Ft önrész mellett összesen hatmillió Ft támogatást igényelhetnek energetikai korszerűsítésre az arra jogosultak. A támogatás összege további két részre, kamatmentes hitelre, illetve vissza nem térítendő támogatásra oszlik. Az arányt pedig az adott járás átlagjövedelme határozza meg.

Tovább

Fábián Gergely: Tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések az Otthonfelújítási Program kapcsán

Júniustól indul az a 108 milliárd forintos keretösszegű Otthonfelújítási Program, amellyel a kormány a családokat és a magyar gazdaság növekedését is támogatja. A kormány célja világos: meg kell védeni és támogatni kell a családokat, a lakhatás és az energiaellátás biztonságát. A program keretében nyújtott források június 3-tól igényelhetőek a 266 MFB Bank Pont Pluszban.

Tovább

Jól járt, aki megvárta az új otthonfelújítási támogatást?

Számos család élt a lehetőséggel és még az előző otthonfelújítási támogatás segítségével korszerűsítette otthonát. Vajon jól döntöttek, vagy jobban járnak azok, akik az új, idén debütáló lakásfelújítási támogatást használják ki? A Bankmonitor.hu utánajárt és összehasonlította az akkori és az új lehetőséget.

Tovább

Biztos a hír: Itt az Új Otthonfelújítási Támogatás 2024-ben!

2024.04.04-én jelezte Nagy Márton miniszter, hogy a napokban várható az új Otthonfelújítási Támogatás bejelentése. Közel 20 ezer családi ház újulhat meg a tervek szerint a júniusban már pályázható programmal.

Tovább