Lambda Systeme | Otthonfelújítás
×

Sütik kezelése

Otthonfelújítás - A te számlád megfelel az áfatörvénybe foglalt feltételeknek?

Az építőipart elképesztő módon átrendezte és fellendítette az idén január 1-jén megjelent otthon- és lakásfelújítási támogatási programot.

Tovább

Otthonfelújítás- kettős árhatással nézünk szembe

Kedvezőtlen hatásra lehetünk figyelmesek az otthonfelújítási támogatást igénylők körében, mindez kihatással van a támogatások értékére és hatékonyságára- közölte a Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület (ÉKE) csütörtökön az MTI-vel.

Tovább

A lakásfelújítások is hajtják az inflációt

Elképesztő inflációt tapasztalhatunk az építőiparban, ami egyesek szerint részben az idei évben megjelenő lakásfelújítási programnak köszönhető.

Tovább

Hőszigetelés hatékonyan! Na de miért?

Épületeink hőszigetelése nemcsak gazdasági kérdés, hanem a környezeti veszélyforrások okaira és következményeire is hatással bíró tényező. A hatékony hőszigetelés által megtakarítható fűtési igény egyszersmind a globális felmelegedést okozó széndioxid-kibocsátást is csökkenti, takarékoskodik a kőolajkészletekkel. Ebben az értelemben a hőszigetelés méretezése, a használt anyagok kiválasztása, a beépítés módja mind olyan kérdések, melyek hatással vannak környezetünkre.

Tovább

Miért érdemes felújítani, ezen belül is hőszigetelni?

Egy ház felújításának fontos célja, hogy lakhelyünk modernebb és kényelmesebb legyen. Ha azonban azt is szeretnénk, hogy a modernizációt követően otthonunk energiatakarékossá is váljon, akkor a megfelelő hőszigetelésről sem szabad elfeledkezni. Bármi is legyen a felújítás oka, a ház hőszigetelésével még értékesebbé teheti lakóhelyét.

Tovább

Otthonfelújítás - GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Október 14-én került bejelentésre a 2021. január 01-től induló otthonfelújítási program. Ennek keretében a legalább egy gyermeket nevelők felújítási költségeinek felét átveszi az állam, szigorú feltételek mellett. A támogatás maximális összeg: 3.000.000,-. Az azóta már hatályba lépett rendelet számos módosítást is tartalmaz, s jóllehet a jogi nyelv nem mindenki számára egyaránt könnyen értelmezető. Megpróbáltuk összeszedni a legfontosabb kérdéseket, melyekre a válaszok az alábbiakban olvashatók.

Tovább

Lakásfelújítási támogatáshoz letölthető dokumentumok

Összeszedtük azokat a dokumentumokat, melyek a 2021. január 01-től hatályos otthonfelújítási program kapcsán szükséges lehet az igényléshez továbbá az elszámoláshoz. A dokumentumok letölthetőek a Magyar Államkincstár oldaláról is. 

Tovább

Otthonfelújítási program

Milyen összeghatárig és mire vehető igénybe a támogatás?


Már meglévő otthon szépítésére, bővítésére, korszerűsítésére (tetőcsere, energetikai felújítás) igényelhető, utólagos térítéssel
Az ingatlan eladása esetén nem visszafizetendő a támogatás, de később nem lehet újra igényelni. Amennyiben az új tulajdonos korábban nem kérelmezte a támogatást, akkor ő igénybe veheti
A felújításra költött összeg 50%-a, de maximum 3 millió forint igényelhető
Családonként és ingatlanonként csak egyszer vehető igénybe a támogatás, egy alkalommal (több részletben nem).
 

Tovább