Lambda Systeme | Wavin
×

Sütik kezelése

Wavin

A Wavin jelentős múlttal rendelkezik az esővízkezelés és szennyvízelvezetés terén és a mindennapi élet szükségleteire kínál megoldásokat. A vállalat 1955-ben alakult a holland vízvezetékrendszer modernizálása céljából, napjainkban pedig innovatív épületgépészeti és mélyépítési megoldásairól ismert globális márka. Célja a biztonságos és hatékony vízellátás, jobb csatornázás és higiénia, a klímaváltozásra rugalmasan reagáló városok és jobb épületteljesítmény megteremtése. A Wavin több mint 25 országban van jelen, 30 gyártóüzemmel és mintegy 11 500 alkalmazottal rendelkezik, a 41 országban működő, 22 000 embert foglalkoztató Orbia Csoport leányvállalata.

 

Aknák bemutatása

Szikkasztóblokk modellek bemutatása

Szikkasztóblokk modellek bemutatása

Nyomócsövek bemutatása

 

 

Az esővízkérdés megoldása: műanyag szikkasztóblokkok

Egy jó esővíz-gazdálkodási megoldás igazi fejtörő. Az árvizek, az aszályok, a talajvízkészletek kimerülése, a városi hőterhelés és a felszíni vizek szennyezettsége – mindezekre hosszútávú megoldást találni nagy kihívást jelent. Ennek a kirakósnak van még egy darabja: mi alapján válasszunk az elérhető rendszerek és megoldások között? Melyik illik legjobban a helyzethez? Figyelembe kell venni a méretet és a föld alatt rendelkezésre álló helyet, a fenntarthatóságot és a környezeti hatást, a forgalomterhelést, a karbantartási követelményeket, a helyi szabályozást és még sok más egyebet.

Az egyik ilyen megoldás műanyag szikkasztóblokkok használata, melyek lehetővé teszik az esővíz szikkasztását és tározását. A sokoldalú moduláris Wavin blokkok tökéletesen alkalmasak minden felhasználási területre. Kezelésük, beépítésük és karbantartásuk egyszerű, és ellenőrzési és fenntartható megoldásokat kínálnak. Sőt, a műanyag szikkasztóblokkokból föld alatti mezőket alakíthatunk ki, melyek lehetővé teszik a fák növekedését a városi területeken.

Családi házas környezetben kiemelendők az Aquacell Lite illetve az Aquacell modellek: az előbbi egyszerű megoldást jelent parkokba, kertekbe és minden járműforgalomtól mentes területre; utóbbi pedig praktikus, helytakarékos és mérsékelt járműterheléses területekre ideális. Egymásba rakható kivitelének köszönhetően szállításkor és tároláskor jóval kisebb helyigényű mint a többi modell, emellett pedig mindkét modell tökéletesen környezetbarát: 100%-ban újrahasznosított és 100%-ban újrahasznosítható műanyagból készülnek.

Video útmutató Aquacell telepítésre

 

Termékek összehasonlítása

 AquaCell

AquaCell Lite

Méretek

 

 

Hossz [mm]

1 200

1000

Szélesség [mm]

600

500

Magasság [mm]

400

400

Bruttó űrtartalom [l]

306

195

Fő blokk súly [kg]

11

7

Csőcsatlakozások [mm] 

160 - 315

160

Takarási magasság terhelés nélkül (m)

0,30-3,80/ 0,30-7,00*

 0,30-1,30

Takarási magasság 1 t terheléssel (m)

0,30-3,80/ 0,30-7,00*

 0,45-1,20

*kétszeres, megerősített kivitellel

 

Műanyag kis bekötőaknák

A Wavin aknák a szennyvízhálózatok elengedhetetlen tartozékai. A csatornahálózat ellenőrzésére szolgálnak a terepszintről (vizsgálóaknák) illetve karbantartást tesznek lehetővé (tisztítóakna). A műanyag csatornacsövekkel együtt komplex gravitációs csatornázási rendszert alkotnak (szennyvíz, csapadékvíz és a kettő együtt). A Wavin aknák a csatornacsomópontokban átmenő, átfolyós elágazás és oldalbekötős, illetve bukóaknaként használhatók.

A műanyag aknák felhasználási területe

A 315-400 mm névleges átmérőjű Wavin műanyag aknák a csatornázás minden területén kiválóan használhatók:

 • a kommunális szennyvíz- és csapadékvíz-csatornáknál
 • a telken belüli szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetéshez
 • telekhatári átadóaknaként
 • csatorna-, akna- és víznyelő-felújításoknál

 

A műanyag aknák előnyei:

 • a csatornacsővel egynemű, azonos rugalmassági tulajdonságokkal rendelkező, teljesen műanyag rendszerek
 • teljes tömítettség gumigyűrűs csatlakozásokkal
 • legalább 50 éves élettartam
 • teljes korrózióállóság
 • 0,5 bar nyomásállóság
 • tehermentesítés teleszkópos fedlappal
 • kis súly, gyors és olcsó fektetés

 

A Wavin aknák teljes rendszert képeznek az aknafenéktől a rugalmas aknafalon át a teleszkópos fedlapcsatlakozásokig és a különféle terhelhetőségű fedlapokig. Minden Wavin akna aknafalába utólag tokos becsatlakozási helyeket lehet kialakítani, így a helyszínen bármely irányból és szinte bármely magasságban utólagos rákötés is elkészíthető az aknafalban az aknakamra felett.

Útsüllyedés esetén a fedlap a teleszkópos fedlapcsatlakozásnak köszönhetően külön mozoghat az aknafalcsőtől és

az akna fenékelemétől, azokat nem terheli, de a teleszkópos csatlakozás gumitömítése ebben az esetben is gondoskodik a teljes víztömörségről.  Miután az aknák utólagos vízzáróvá tétele szükségtelen, így az aknaszerelés élőmunkaigénye nagymértékben lecsökken, az aknák utólagos karbantartást nem igényelnek.

Az aknák telepítéséhez nincs szükség munkagépre, azokat kézi erővel, könnyen, gyorsan, szakszerűen lehet beépíteni.

A Basic 315 tisztítóaknát a hagyományos kialakítás jellemzi. Zöld területen és közúti terhelés esetén alkalmazható fedlappal. A könnyű súly és az egyszerű telepíthetőség előny.

A Basic 400 klasszikus vizsgálóakna. Teleszkópos fedlappal, egyenes átfolyós és elágazó kialakítással.

Animáció

 

 

Ajánlatkérés

Katalógusok

Árlisták

Kérjen ajánlatot!