Lambda Systeme | Rockwool

Rockwool

A ROCKWOOL Csoportot 1909-ben alapították - mára a világ vezető kőzetgyapot-gyártójává vált. Az első ROCKWOOL gyárat a dániai Hedehusene-ben nyitották meg 1937-ben.                                                                     

1994 végén alakult Magyarországon a ROCKWOOL Hungária Kft., melynek célja kezdetben a kőzetgyapot termékek magyarországi bevezetése, importja és forgalmazása volt.

A konszern 1997-ben megvásárolta sorrendben tizenhetedik gyárát, a gógánfai székhelyű Isotechnik Kft.-t, és ezt követően a gyár és a ROCKWOOL Hungária Kft. összeolvadásából létrejött ROCKWOOL Hungary Kft. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kőzetgyapot gyártójává is vált.      

1998 szeptemberében a gyárban a világ legmodernebb kupolókemence vezérlése került beépítésre. Ezzel megkezdődött Gógánfán a könnyű építészeti szigetelőanyagok gyártása.

1999 májusában a gyártósor továbbfejlesztésével a nagy testsűrűségű, lépésálló építészeti termékek gyártása új fejezetet nyitott a ROCKWOOL magyarországi életében.

2002-től egy jelentős beruházás eredményeképpen megkezdődött a vakolható kőzetgyapot lemezek és lamellák gyártása.

2003-ban gyárunk ISO 9001-es minősítést kapott.

2003-ban gyárunk ISO 9001-es minősítést kapott.           

2003 decemberében Társaságunk megvásárolta a tapolcai székhelyű volt Isolyth gyárat, ezzel kialakult a ROCKWOOL Hungary Kft. jelenlegi felépítése.

A tapolcai gyár 2005 évi korszerűsítését követően az itt előállított kőzetgyapot termékek minősége jelentősen javult.

2008-ban kerültek bevezetésre a piacon egyedülálló kétrétegű, inhomogén (dual density) termékek a lapostető /Monrock Max E; Hardrock Max/ és a homlokzati /Frontrock Max E/ hőszigetelő-anyagok szegmensében. Ezen termékek esetében a felső, kb. 2 cm-es réteget egy erősebb, ellenállóbb anyag borítja a jobb hőszigetelési képesség, valamint az erősebb ellenálló képesség érdekében.

A kiváló hőszigetelés, a jelentős mértékű zajcsökkentés, a megbízható tűzvédelem és a kőzetgyapot egyedülálló tartósságának együttes eredménye, hogy szigetelő termékeinket a világ ikonikus épületeiben is felhasználják, a New York-i Empire State Building-től a moszkvai Bolsoj Színházon és a párizsi Eiffel tornyon át a londoni olimpiai stadionig.

A globális fenntarthatósági célok elérése érdekében tett lépéseink

A ROCKWOOL az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődési célok megvalósítása érdekében – működéséből kifolyólag - 10 cél mellett köteleződött el. Ennek érdekében cégünk az éghajlatváltozás megfékezése érdekében innovatív hőszigetelési és ez által energiahatékonysági megoldásokat fejleszt, mellyel egyben az emberek jólétét Is javítja világszerte.

Keményen kell dolgoznunk a még jobb hőszigetelő termékek előállítása érdekében, és kisebb karbon lábnyomot kell hagynunk működési folyamatainkban - ez magában foglalja a fenntartható gondolkodást a termékeinket és működésünket, valamint a K + F tevékenységünket illetően egyaránt.

Jens Birgersson

Grupa ROCKWOOL

Ajánlatkérés

Katalógusok

Árlisták

Kérjen ajánlatot!