Lambda Systeme | GCP

GCP

A PREPRUFE® egy előre felhelyezhető, teljes felületén adhéziósan kötődő vízszigetelő membrán.

A kötés folytonos az alaplemez alatt és a falak mögött, egy teljesen tömített szerkezetet alkotva. Ez a tömítés megakadályozza a víz laterális vándorlását a szerkezetben és a szerkezet körül. Ha egy rés keletkezik, a membrán biztosítja, hogy a hidrosztatikus nyomás alatt lévő víz nem tud vándorolni a membrán és a betonfelület között, ami korlátozza a vízszigetelés elégtelenségének kockázatát. Gyártótól független tesztelés azt mutatja, hogy a PREPRUFE® vízszigetelő membrán képes ellenállni 70 métert meghaladó vízoszlopnyomásnak.

Az előre felhelyezett vízszigetelést vasbeton alaplemezek alatt és falak mögött használják, ez utóbbit olyan esetekben, amikor a munkaterületen korlátozott tér áll rendelkezésre a földkiemelésre és a nehézgépek számára. Ahelyett, hogy bebetonoznánk az alapokat, majd az alaptestek külső felületeire ráhelyeznénk a vízszigetelést, az előre felhelyezett vízszigetelést még az alaptestek betonozása előtt elhelyezzük. Az alaplemez és a fal betonját ezután közvetlenül a membránra, illetve a membrán mellé öntjük.
Egy kötődő előre felhelyezett vízszigetelő membrán (nevezik még vakoldali membránnak is) szorosan záródó tömítést kell képezzen a betonon annak érdekében, hogy megakadályozza a laterális vízvándorlást a membrán és a szerkezeti beton között. Ugyanakkor képesnek kell lennie a helyén maradni, még akkor is, ha repedések keletkeznek a betonon vagy alatta a talaj süllyedni kezd.

A PREPRUFE® nemcsak megbízható és gazdaságos, hanem egy új vízszigetelési fogalom is egyben, a „szerkezettel együtt dolgozó” szigetelés. A PREPRUFE® nem csak vízzáró, hanem időjárásálló, gázzáró, nagy teherbírású, párazáró, földrengés biztos, ellenáll a savaknak, lúgoknak, vegyszereknek, s a tervezése egyszerű. 
 

Ajánlatkérés

Katalógusok

Árlisták

Kérjen ajánlatot!