XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Hello Lambda

10 éve nyitotta meg először kapuit a Budapesti Nagy Sportágválasztó, melyen közel egy hónapja mi is részt vettünk. A 2017. szeptember 15-16-án, a Merkapt Sportközpontban megrendezett esemény több értelemben is rekordot döntött. 115 sportággal kápráztatta el több, mint 20.000 látogatóját, akik nem csak szemlélődők, hanem aktív résztvevők voltak. A sportágak megtekintése után a vendégek arra is lehetőséget kaptak, hogy kipróbálják a nekik tetsző aktivitásokat. Az élmény mellett pedig rengeteg ajándékkal lettek gazdagabbak.

A Sportágválasztó célja, hogy felhívja a figyelmet a sportolás fontosságára és minél tágabb körben ismertesse meg az egyes sportágakat gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. A rendezvény legnagyobb előnye aktivitásában rejlik. A vendégek olyan sportágakat próbálhatnak ki, melyekre korábban nem volt lehetőségük, így könnyedén eldönthetik, hogy melyiket válasszák.

Cégünk a RAVATHERM Hungary Kft.-vel közösen képviseltette magát az eseményen. Az XPS polisztirolhabból épített standunknál kreatív, játékos aktivitások várták a résztvevőket. Pénteken leginkább az óvodáké és iskoláké volt a főszerep, fantasztikus volt látni a gyerekeket, ahogy koncentrálnak a célba dobásnál, törik a fejüket a kvízen vagy ugróiskoláznak. A játékos feladatokat viszont nem csak a kicsik élvezték, az őket kísérő pedagógusok és szülők is önfeledten pecáztak, kísérleteztek a Tangram ábrák kirakásával és próbáltak beletalálni a legkisebb lyukba a célba dobó táblán. A látvány, ahogy kicsik és nagyok együtt szórakoznak a standunknál, minden várakozásunkat felülmúlta.

Mégis a pénteki nap sikere után jött csak az igazi meglepetés! Szombaton a reggeli borús idő után kisütött a nap és ez meghozta a családok kedvét a sportágválasztáshoz. 10-17 óráig folyamatosan pörögtek a játékok, nem volt megállás. Közben előkerültek a pontgyűjtő füzetek is, melyeket kitörő örömmel fogadtak a gyerekek. Az ügyesebbek, akik több pontot értek el a feladatok teljesítésében, értékes ajándékokra tettek szert, de a kevesebb pontszámot gyűjtőket is megjutalmaztuk. Tőlünk senki nem távozott ajándék nélkül! Kulacsok, dominók, jojók, bögrék, kulcstartók, füzetek, tollak, XPS állatkák és rengeteg más meglepetés talált gazdára ezen a két napon.

Mi nagyon jól éreztük magunkat! Reméljük mindenki így van ezzel, aki ellátogatott a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztóra, és ha ránéz a Lambdás és Ravathermes ajándékokra még most, egy hónappal később is mosolyra görbül a szája!