Újra megnyitja debreceni gyárát a Lasselsberger-Knauf

Újranyitja debreceni gyárát az LB-Knauf

Idén tavasszal újra használatba veszi 2014-ben bezárt debreceni üzemét az LB-Knauf, mellyel a vállalat magyar termelőegységeinek száma négyre nő.  

2017 a növekedés éve volt

A bővítést főként az építőanyagok iránt megnövekedett igények igazolják. A veszprémi székhelyű cég belföldi árbevétele a tavalyi évben közel 9 milliárd forintra emelkedett, a külföldi leányvállalatok eredményei pedig szintén nem elhanyagolhatók. Horvátországban 60, Romániában közel 10 százalékkal növekedett az értékesítés 2017-ben.

2018-ban emelkedik a tét

A tavalyi sikerek, az építőanyagok iránti fokozott kereslet, valamint a lakosság pozitív építkezési hajlandóságának hatására a 2018-as évben még nagyobbak lesznek a vállalattal szemben támasztott elvárások. Az egyre magasabb követelmények teljesítésére azonban szükség van a kapacitások bővítésére is. Ennek érdekében nyitják meg újra a debreceni üzemet a már meglévő három gyár (Bugyi, Veszprém, Balatonfűzfő) mellé. 

A termelőegységet néhány hónapos előkészületet követően április elején állították tesztüzembe. A létesítmény két műszakban fog működni, termékportfóliójában hidegburkolási és hőszigetelő ragasztók, vakolatok, habarcsok és esztrichek találhatók.

A debreceni üzem újranyitásával várhatóan 23 új munkahelyet hoznak létre 2018-ban.

Forrás: www.portfolio.hu