ÚJDONSÁG! Februártól elérhető a NatuRoll termékcsalád

újdonság naturoll

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Knauf Insulation idén ismét egy újítással kezdett. A tavalyi év sikeres termékbevezetésein felbuzdulva a fejlesztési folyamatokba belekerültek az üveggyapot termékek is.

Megérkezett ugyanis az új üveggyapot termékcsalád! A már ismert Classic tekercses üveggyapot termékcsalád fokozatosan kivezetésre kerül, helyére a NatuRoll névre hallgató termékcsoport lép be.

Elődeihez képes jelentősen feljavított tartalommal kerül a felhasználók számára elérhetővé, ezek a változtatások mind a tapintásban, mind pedig a látványban érezhetőek lesznek. A termékek közötti tartalmi különbségeket a csomagolással teszi a gyártó egyértelművé a vásárló számára, különböző kategóriák más-más színű csomagolással vannak ellátva.

A terméknek a hőszigetelési tulajdonságain felül kiemelkedőek a hangszigetelési tulajdonságai is, kifejezetten ilyen célű felhasználásra készült.
Jó minőségű üveggyapot, jellemzően 0,037 és 0,039 között lambda értékkel.
Egy kategóriával jobb minőségű, azaz 0,034 és 0,036 közötti lambda értékkel.
Csúcsminőség. Lambda érték: 0,031-0,033 között.

A csomagolási különbség a minőségi mutatókat is világosan jelzi a vásárlók felé. A termék R értékének (hővezetési ellenállás) jelölése nagyobb hangsúlyt kap, mivel az ellenállás egyenes arányban nő a hőszigetelő anyag vastagságával, így ennek a mutatónak az értéke jelzi majd a hőszigetelési képességet. A minőségi kategóriák jelzése csillagozással történik, minél több csillag található a csomagoláson annál magasabb minőségű terméket tartalmaz a csomagolás. A fejlesztés a teljes tekercses üveggyapot termékkört érinti.

Az anyag jellemzői:

- masszívabb, egyenletesebb felület,
- már ismert barna szín egy kellemesebb árnyalatában kerül előállításra,
- nem porzik, nem szúr
- tapintásra harmonikus érzetet ad
- könnyen kezelhető
- kiváló tűzállóság
- könnyen szállítható

Tekintettel arra, hogy Magyarországon a 0,037 és a 0,039 közé eső lambda (hővezetési tényező) értékű termékek a legnépszerűbbek, a termékbevezetést ezzel a kategóriával kezdjük.

NATUROLL PRO

Többfunkciós, kasírozatlan, teljes keresztmetszetében hidrofóbizált üveggyapot hő-, és hangszigetelő tekercs.
Felhasználási területek: mennyezetek, álmennyezetek, magastetők, válaszfalak, külső (vázas szerkezetű) falak.

Hővezetési tényező: λD=0,039W/mK, tűzvédelmi osztály: A1

Alkalmazásakor a szigetelésre a belső tér felől páratechnikai réteget kell helyezni, amely megakadályozza a pára behatolását a szigetelőanyagba, és az ebből származó páralecsapódást. A termék vízszintes szerkezetek szigetelésénél is használható. Itt is gondoskodni kell a meleg (belső) oldalon párazáró (párafékező) réteg elhelyezéséről.

Bővebb információért, kérjük keresse fel kereskedéseinket az ország 14 pontján!