Tovább bővül a ferihegyi repülőtér

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A tervek szerint légiteheráru-szállítási központ és hatszintes zárt parkolóház építése kezdődik idén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Ezt Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője is megerősítette a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A téma annak vonatkozásában került elő, hogy a múlt héten szállt fel az első repülőgép a B2 terminálhoz kapcsolt új utasmólóról. Ez egy több mint 10 ezer négyzetméter nagyságú, 220 méter hosszú építmény, mely oldalain beszállókapuk találhatók. Az utasforgalmi csarnokot fokozatosan helyezik üzembe, elsőként a Wizz Air asztanai járatának utasai használhatták.   

A bővítések a reptér 2016-ban elfogadott fejlesztési programjának részeként valósulhatnak meg, mely projekt hatására megépült már egy új szálloda, valamint egy logisztikai központ is a csomagküldő szolgálatok részére.

Hardy Mihály interjújában elmondta, hogy a reptér mára közel 10 ezer munkatárssal büszkélkedhet és 44 légitársaság indít járatokat a világ több mint 100 különböző pontjára. A korszerűsítésekre főként az utas- és teherforgalom nagyfokú emelkedése miatt van szükség.

Forrás: www.propeller.hu