Romániában nyitott gyárat a Terrán

Új Terrán üzem Romániában

Két hazai és a szlovákiai Farkasdon álló gyára mellett Romániában nyitotta meg kapuit a Terrán legújabb üzeme.

Az új létesítményt - mely Aranyosgyéresen kapott helyet -, a megnövekedett vásárlói kereslet miatt hozta létre a cégcsoport. A beruházás költségei majdnem elérték az 5 millió eurót. Az üzem segítségével a tervek szerint rugalmasabbá és gyorsabbá válik a helyi piaci igények kiszolgálása, így évente akár 10 millió tetőcserép előállítására is lehetőség nyílik. 

A márka élen jár a gyártás-technológiában, az új üzemben a megszokott minőségű, hosszú élettartamú betoncserepek előállítása folyik. Jellemző a vállalatra az innovatív gondolkodásmód, a hazai piacon elsők között használtak robottechnológiát a betoncserepek készítése során. Emellett a termékkorszerűsítésben is gyakran töltenek be úttörő szerepet, hozzájuk fűződik a tetőcserépbe integrált napelem fejlesztése, melyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közösen jegyeznek és az előzetes tervek szerint ősztől válik előrendelhetővé. Védjegy a megbízhatóságra az is, hogy a romániai cserépgyártók közül a Terrán volt az első, aki 50 évre emelte termékei garanciális idejét.

A márka legfőbb produktumai a 2014-ben piacra került, méltán népszerű Synus termékek, melyek a legnépszerűbb betoncserepek közé tartoznak hazánkban és a román piacon egyaránt.
Az aranyosgyéresi üzem megnyitásával a Terrán megalapozta stabil piaci helyzetét és hosszútávú jövőjét Romániában is.

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://www.realista.hu/ingatlanpiac/felavattk-romniban-a-magyar-terrn-le...

Egyéb forrás: www.terranteto.hu