Nem mindegy honnan fázunk! - Padlók hőszigetelése

ravatherm

Épületeinkben jelentős hőveszteséget okoznak a szigetelés nélküli, talajjal közvetlenül érintkező, vagy egyszerűen csak fűtetlen terek felett lévő padlók.
A jól kialakított padló-hőszigetelés nemcsak energiatakarékos, hanem a hőveszteség csökkentésén túl jelentősen növeli a belső tér komfortját. A hőszigetelt padlójú épület sokkal hatékonyabban hasznosítja a padlószerkezet hőtároló kapacitását is. Mivel a padlóhőszigeteléseknek gyakran kell nagy statikus és dinamikus igénybevételeket elviselni, a nagy nyomószilárdság és a kis alakváltozás alapvető követelmény a padlóba kerülő hőszigetelésekkel szemben.
A zártcellás polisztirolhab hőszigetelő termékeket több mint 40 éve sikeresen alkalmazzák a legnagyobb igénybevételeknek kitett helyeken: hűtőházakban, repülőgép hangárakban, parkoló födémek padlóihoz, és vasúti építményeken fagyvédelem céljára.

A RAVATHERM™ XPS hőszigetelés padlószerkezetben való alkalmazása számos előnnyel jár. Ezek közül a legfontosabbak: nagy statikus és dinamikus teherbírás, kis összenyomódás, takarékos teherelosztó szerkezet (vb. lemez),tartósan magas hőszigetelő érték, egyszerű padló-rétegrend. Annak ellenére, hogy könnyű és gyors a kivitelezés menete, abszolút szilárd és megbízható padlószerkezetet kapunk végeredményként.

LAKÓÉPÜLETEK HŐSZIGETELÉSE esetében a nagyszilárdságú extrudált polisztirolhab hőszigetelő termékek előnyösen alkalmazhatók talajon fekvő padlószerkezetek hőszigetelésére. A hagyományos hőszigetelt padló-rétegrenddel szemben, ahol a hőszigetelés a vízszigetelés felett helyezkedik el, a RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab elhanyagolható nedvességfelvétele és zéró kapillaritása lehetővé teszi az egyszerű, gyorsan kivitelezhető fordított rétegrendű padlószerkezetek kialakítását is.


A RAVATHERM XPS lépésálló hőszigetelő táblákat közvetlenül 10-15 cm tömörített és szintezett kavicságyazatra fektetjük a vasbeton padlólemez alá. A talajon fekvő padló hőszigetelése és a betonlemez közé elválasztó fólia fektetendő, amely a talajpára elleni minimális védelem szerepét is betöltheti. Nedves altalaj esetén a vízszigetelés a hőszigetelés tetején, vagy a betonlemez felső síkján készíthető el. A RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab hőszigetelő táblák használata hatékony és hosszú távú megoldás köztes födémek padló-hőszigetelésére fűtetlen helyiségek felett, árkádfödémek feletti padlóban, padlófűtés alatt, továbbá padlástéri zárófödémeken is.

A RAVATHERM XPS nemcsak lakóépületekre kiváló, hanem alkalmas IPARI PADLÓK HŐSZIGETELÉSÉRE is.
Az ipari padlók hőszigetelésére – igénybevételtől függően – a RAVATHERM XPS 300 SL a RAVATHERM XPS 500 SL, vagy a RAVATHERM XPS 700 SL termékek közül lehet választani. Mindhárom kiváló hőszigetelést, nagy nyomószilárdságot és állékonyságot biztosít az épület várható élettartama során. A hőszigetelő réteget is magában foglaló padlószerkezet állandó és hasznos terhelésekkel szembeni teherbíró képességének meghatározásához a tartós terhelésre vonatkozó nyomószilárdsági értéket kell használni! A teherelosztó szerkezetként működő padlólemez acélszükségletének tervezését tartószerkezet tervező mérnök bevonásával kell végezni.