Murexin újdonságok

Murexin újdonságok

A Murexin kínálatában új termékekkel találkozhat!! Tájékoztatónkban igyekeztük összefoglalni
a bevezetésre került termékek legfőbb tulajdonságait, bővebb információkat a Lambda Systeme telephelyein kaphat.

 

TERMÉKÚJDONSÁGOK
Parketta- és padlóburkolat ragasztás
RS 90 Kitöltő- és javítóanyag
Nagyon finom szerkezetű, állékony, gyorsan száradó, speciális cementbázisú javítóanyag. Feszültségérzékeny és nagyon jól feldolgozható. Nullára kihúzható. Csak beltérben alkalmazható padló-, és falfelületek kijavításához, valamint lépcsők és podesztek kiegyenlítéseihez, valamint kisebb lyukak és egyenetlenségek rétegvastagságig. Kb. 15-20 percig (alapfelület, anyag és levegő hőmérséklettől függően) lehet. pl. a javításokat, élek eltávolítását és a sarkokat kialakítani. Kb. 90 perc után már burkolható. Gyors, egyenletes kikeményedés függetlenül a rétegvastagságtól. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél. Anyagszükséglet: kb. 1,5 kg/m2/mm Járható: kb. 60 perc múlva, burkolható 90-120 perc után (alapfelület, anyag és levegőhőmérséklettől függően)
Profi Lakkozó vödör szett Parkettalakkok szűréséhez és az azt követő feldolgozáshoz. Segítség a biztonságos és szemcsementes lakkozáshoz. 16 literes műanyag vödör 600 µm-os üvegszövet tetővel.
Hidegburkolat ragasztás technika
Thermo Top hőelosztó és elválasztó lap A feszültségmentesítő hőelosztó- és elválasztó lap kerámia és természetes kőburkolathoz, valamint parkettához, többrétegű parkettához és laminált padlókhoz (5 kN/m2 forgalmi terhelésig). Különösen padlófűtéseknél a gyorsabb ésegyenletesebb hőelosztásért és a problémás alapfelületeknél is. A Thermo-Top hőelosztó- és elválasztó lap nagyon emissziószegény burkolóanyag, törésbiztos és nem mállik szét, korhadásálló. 10 mm-nél kisebb vastagságú kerámia és burkolatméternél min. 3 mm rétegvastagságú szálerősített aljzatkiegyenlítő felhordása szükséges. Szín: fehér. Méret: 120x60 cm(0,72 m2), Anyagvastagság: kb. 2 mm
DMT 40 Trass vízáteresztő habarcs

Készre kevert, fagy- és kivirágzásbiztos, vízáteresztő C 16/20 minőségű Trass habarcs. Kültérben kerámialapok és természetes kövek fektetéséhez alkalmazható, diszkőburkolatok fektetésekor, mintvízáteresztő alapfelület, valamint vízáteresztő kötött esztrich. Alkalmazható nedves a nedvesre eljárással, vagy kiszáradást követően vékonyágyas fektetéshez és vízáteresztő rendszerekhez. Régegvastagság: átlagos lejtés esetében kb. 30 - 60 mm a terheléstől és a tömörítéstől függően. Anyagszükséglet: 19 kg/m2/cm, rétegvastagságtól függően. Burkolható: közvetlenül a habarcsba, 24 óra után (rétegvastagságtól függyően). Terhelhető: kb. 3 nap után (alapfelület, anyag és levegő hőmérségketétől függően).

SFS 2 Supraflex ragasztóhabarcs fehér Fehér színű, egykomponensű, poralakú, magas minőségű, víz- és fagyálló, hidraulikus kötésű, élelmiszerbrát ragasztóhabarcs a flexibilis ragasztáshoz. Alkalmas kül-, és beltérben, falra- és padlóra, kerámiacsempék és burkolólapok, finomkőlapok, nedvességre nem érzékeny természetes kövek, üvegcsempék, mozaikok ragasztásához, valamint nagyobb mechanikai és húterhelésű felületeknél. Különösen alkalmas magasabb követelményű burkolatok követelményeihez (leépíti a fellépő feszültségeket) és többféle elválasztó rendszerekhez, fal- és padlófűtés rendszerekhez. Max. rétegvastagság: 15 mm
Anyagszükséglet: kb. 2,9 kg/m2 10 mm-es fogazásnál a burkolat típusától függően. Járhatóság/fugázhatóság: kb. 12 óra után. (Alapfelület anyag és levegő hőmérséklettől függően.)
Lépcsőprofil nemesacél Csúszásgátló lépcsőprofil nemesacélból, dekoratív felülettel az optikailag szép lépcsőélek kialakításhához csúszásgátlással vagy a kreatív kialakítású élzárásokhoz. Csempével vagy természetes kővel történő burkoláshoz alkalmas. Különösen ajánlott közintézményeknél, mivel a profil nagyon terhelhető és stabil.
Záróelem a lépcsőprofil nemesacélhoz A lépcsőprofilok lezárásának szép formájú kialakításához.
Műgyantabevonat-technika
PU 40 Paliuretán vékonybevonat Színs vagy transzparens, matt, oldószermentes, elasztikus, kétkomponensű poliuretángyanta bázisú vékonybevonat. A színes vagy transzparens vékonybevonat kül- és beltérben, vementkötésű padló- és falfelületekre (könnyű és közepes mechanikai igénybevételekre), vagy meglévő epoxi- illetve poliuretán bevonatokra. Keverési arány: 4,4:0,6.
Anyagszükséglet: kb. 0,15 kg/m2/réteg. Átdolgozható: kb 12 óra után.
EC 6 Express Coat Oldószermentes, gyors kötésű, transzparens. kétkomponensű reakciógyanta rendszer az ipari padlók védőrendszere. Ásványi alapfelületek alapozásához, mint beszóró rétegként chipszórásnál, valamint chipsréteggel ellátott bevonatra vékonybevonatként: kb. 0,25-0,35 kg,/m2, chips-el ellátott bevonatrétegre; műgyanta habarcs készítéséhez: kb. 0,3 kg/m2/mm rétegvastagség, Keverési arány: 1:7, kvarchomok: 0,063 - 3,5
Esztrich- és betontechnika
FME 45 Expressz önterülő esztrich

Poralakú, műgyantával javított, feszültségszegény, hidraulikus kötésű, önterülő esztrich extra magas kezdeti szilárdsággal - 24 óra után >45Nmm2. Kül-, és beltéri sima alapfelületek készítéséhez különböző burkolatok fektetése előtt 10-45 mm rétegvastagságig - fehércementes önterülő esztrich. Az önterülő esztrich konzisztenciája lejtést adó felületeknél lehet állékoy, valamint vízszintes felületeknél folyós állagú, mint egy aljzatkiegyenlítő. Alkalmas reakciógyanták alá: Szín: világosszürke. 

Anyagszükséglet: kb 2 kg/m2/mm
Járható: kb. 6 óra után. Burkolható: kb. 72 óra eltelte után (alapfelület, anyag, levegőhőmérsékletétől és a rétegvavastagságtól függően).