Extra biztonság a Veluxtól!

Velux extra biztonsági üvegezésű tetőablakok
A biztonság nagyon fontos tényező, akár testi épségünk, akár nagy becsben tartott tárgyaink védelme jut eszünkbe róla. A Velux ennek a belénk kódolt biztonságigénynek az elősegítése céljából fejlesztette ki új, extra védelemmel ellátott üvegezésű tetőtéri ablakait. 
 
Az üveg nyílászáróknak rengeteg előnyük van: jó fényáteresztők, átláthatók és tökéletesen hőszigetelnek. A kiváló tulajdonságok mellett azonban igen törékenyek is. Erre a problémára reflektál a Velux új fejlesztése. A 70Q extra biztonsági üveg magasabb fokú védelmet nyújt törés esetén, mint más típusok. A kiemelt biztonságot a kétrétegű üvegezéssel előállított tetőtéri nyílászáró belső laminált részének speciális módon való elkészítésével érik el. A gyártás során két üvegtábla közé 4 réteg biztonsági fólia kerül, mely az előállítás során használt hőnek és nyomásnak köszönhetően szervesen beépül a táblák felületébe.  

A 70Q többféle biztonsági funkcióval van ellátva. Egyfelől törés esetén véd a sérülésektől, megköti a szilánkokat, így az egész üvegtábla egyben marad és nem szóródik szanaszét a lakásban. Másfelől lelassul az üveg rideg törése és eldeformálódik a fólia, mely meggátolja a veszély kialakulását.   
 
A Velux új fejlesztését a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) „A” kategóriába sorolja, mely üvegeknek védelmet kell nyújtani a dobott tárgyak ellen. Ennek tesztelése egy acélgolyó többszöri üvegre ejtésével történik különböző magasságokból és célja, hogy az anyag ne szakadjon át. A 70Q átment a vizsgán.  
 
A Velux GGL és GGU fajtájú tetőtéri ablakokat extra biztonsági üvegezéssel megvásárolhatja országszerte kirendeltségeinkben! A termékekkel kapcsolatos bővebb információért keresse szakértő kollégánkat a +36 30 641 4288-as telefonszámon! Ne feledje, fő a biztonság!