Bővítsük otthonunkat szakszerűen!

Bővítsük otthonunkat szakszerűen!

Szeretné a maximumot kihozni otthonából? Napjainkban egyre népszerűbbek a lakásátalakítások, mely munkálatokkal bővíthető az ingatlan. Amennyiben erre lehetőség van, a legcélravezetőbb olyan helyiségeket lakótérré varázsolni, melyek amúgy is a ház részét képezik. Megoldást nyújthat például a pince, a garázs vagy a tetőtér beépítése, szigorúan szakember segítségével. 

Varázsoljuk élménnyé az alagsort!

Az előre kiépített alagsor több funkciót is betölthet, elhelyezhetők benne pl. a különböző épületgépészeti berendezések, kialakítható bennük konditerem, játékterem, vagy éppen medence, szauna is. Az ehhez hasonló helyiségek komfortosabbá teszik a házat, általuk élménnyé változik az otthon töltött idő. Ne feledkezzünk meg azonban a költségekről sem! Az ilyen típusú átalakításoknak komoly anyagi vonzatai vannak, mindenekelőtt magát az alagsort kell felkészíteni rá, hogy elláthassa új funkcióját.

Dolgozzunk szakemberrel!

A pincék nagy ellensége a víz, ha rossz a szigetelés, akkor gyorsan nedvesednek a falak, magas a páratartalom és kikerülhetetlen a penészedés, ami az egészségre is ártalmas. Ezért nagyon fontos minden átalakítás előtt az alagsor szigetelése. A vízzáró réteg kialakítása mellett a helyi fűtés és gépi szellőztetés kiépítését is ajánlott szakszerűen elvégezni.
Lakásátalakítások, -bővítések esetében a szakértelem azért is kiemelkedően fontos, mert meg kell felelni a hatályos építési szabályoknak. A munkálatok megkezdése előtt mindenképpen forduljunk szakemberhez!

Bár az ingatlan átalakítása jelentős költségekkel jár, mindenképpen érdemes belevágni a projektbe, mert általa a komforttényező mellett megnövelhetjük a ház értékét is. A finanszírozásra többféle pénzügyi konstrukció és megtakarítási lehetőség nyújthat megoldást. 

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://www.azenpenzem.hu/cikkek/atepites-vagy-bovites-csak-szakemberrel/...