Általános hőhídmegszakító elem habüvegből

Foamglas Perinsul

Energiahatékonyság szempontjából a legkritikusabb szerkezeti részlet a padló és a külső fal csatlakozása, illetve a lábazati zónában a falak alatti felületek.

A Foamglas Perinsul habüveg anyagú hőhídmegszakító elem, amely hőszigetelt kapcsolatot alakít ki padlók, falak, tetők és nyílások csatlakozásainál. A panel megoszló nyomással terhelhető, teljesen víz- és páraálló.

Az energiahatékonyság megkívánja az épületszerkezetek megfelelő hőszigetelését, a külső és belső hőtartományok hatékony szétválasztását, a belső terek hőfüggetlenítését. Az eltérő anyagú épületszerkezetek felületi érintkezései, tartós csatlakozásai mentén könnyen alakulnak ki hőhidak, melyek energiavesztéshez, ezáltal fokozottabb energiafelhasználáshoz vezethetnek. Extrém esetekben az épületszerkezetben károk keletkezhetnek, vagy a beltéren – penészedés révén – egészségkárosító klíma alakulhat ki.

A függőleges és vízszintes épületelemek csatlakozásának szigetelésére, ezáltal a hőveszteség csökkentésére szolgáló Foamglas Perinsul az egyetlen építőelem, amely egyben hőszigetelő, teherhordó és párazáró képességgel is rendelkezik. A hőhídmegszakító elem speciális párazáró réteggel ellátott cellaszerkezetébe nem tud behatolni a nedvesség, így – körültekintő tervezéssel és kivitelezéssel – a nedvesség vagy penész okozta károk véglegesen kizárhatók. A Perinsul megvédi a falat a kapillárisan felszívódó nedvességtől is. Az elemek könnyen beépíthetők, környezetbarátak és teljes mértékben újrahasznosíthatók.

A Perinsul hőhídmegszakítót különösen nagy igénybevételű, nagy terhelésű falak és épületszerkezetek kompromisszumok nélküli hőszigetelésére tervezték. A habüvegből készülő építőelem rendkívüli nyomószilárdságával (1,6 N/mm2), zsugorodás- és összenyomódás-mentes, víz- és párazáró, illetve tartósan jó hőszigetelő képességével megfelel az ilyen esetekben elvárt követelményeknek. Teherhordó szerkezetben csak statikai ellenőrző számítással igazolt esetben alkalmazható!

Foamglas Perinsul főbb tulajdonságai:

  • cellaszerkezete miatt rendkívül szilárd, teljesen vízálló, vízzáró és párazáró;
  • tűzálló (A1), éghető anyagot nem tartalmaz, és ellenálló a legtöbb szerves és szervetlen oldószerrel szemben;
  • gyártásának és használatának minden fázisában környezetbarát;
  • a szervetlen, habosított üveg nem tartalmaz környezetre káros hajtóanyagot;
  • nem rákkeltő, egészségre ártalmatlan, nem szennyezi a talajt és a talajvizet;
  • legfontosabb alkotóeleme az újrahasznosított üveg.

Bővebb információért keresse szakértő kollégánkat a +36 20 970 7114-es telefonszámon!