A színek 888 árnyalata

Baumit Life

A Baumit Life Európa egyik legkiemelkedőbb színrendszere, mely teljes körű választékot kínál a homlokzatfestékek és homlokzati vakolatok árnyalataiból.

A szolgáltatás segítségével bármilyen színkombináció létrehozható, melyek egyedivé varázsolják a homlokzatot.

A Baumit Life színkavalkádjából 888 árnyalat választható. A gyönyörű színek intenzív hatást keltenek, meghatározzák az utca- és városképet. A választott árnyalatok tökéletesen illeszkedhetnek a többi épület homlokzatához, vagy teljes mértékben eltérhetnek tőlük.

A színskála a Life rendszerben 9 csoportra osztva található meg:

  • A fehér színek tisztaságot és egyszerűséget fejeznek ki, hangsúlyozzák az épület anyagát és tömegét. Vigyázzunk azonban, hogy egy ragyogó fehér, nagyobb felület vakítóan hat, így ilyen esetekben a sötétebb árnyalatokkal célszerű dolgozni.
  • A sárga színek feltűnőek, optimizmust, dinamikát, vidámságot sugároznak. Barnával, pasztell árnyalatokkal vagy téglavörössel kombinálva gyönyörű kinézetet kölcsönözhetnek az épületnek.
  • A barna a természetesség hírnöke, összhangban áll a földdel és a természettel. Otthonos hatást biztosít az épületnek és tökéletesen passzol a fehérhez, kékhez, zöldhöz és vöröshöz.
  • A vörös a legfigyelemfelkeltőbb szín, első pillantásra vonzza a tekintetet. Árnyalatai szenvedélyes hatást keltenek, markánsak. Vigyázzunk azonban, hogy ne válasszunk zászlópiros, fagylalt-rózsaszín, vagy tiltó tábla árnyalatot, mivel ezek zavaróan hatnak a homlokzaton. A vöröset kombinálhatjuk tört fehérrel vagy világosabb barnával.
  • A kék az ég és az óceán színe, ellentmondást sugároz, egyszerre nyugtat meg, és kelt hideg, távoli hatást. Hasonlóan hat a homlokzaton is, az épület elegánsan emelkedik ki a házak közül. Szürkével, világosbarnával vagy fehérrel kombinálva kiegyensúlyozottságot sugároz.
  • A zöld a nyugalom és harmónia jelképe, a természet leggyakoribb színe, derűt, békét áraszt. A homlokzaton gyönyörűen mutatnak a hűvösebb szürke, valamint a melegebb olívazöld árnyalatok. Párosíthatjuk barnával, sárgával vagy fehérrel.
  • A szürke leginkább kiegészítőként funkcionál, ezért olyan árnyalatot válasszunk, mely harmonizál a homlokzat többi színével. Az épület komoly, hivatalos megjelenést kap, pirossal, kékkel, vagy enyhébb sárgával társítva gyönyörű hatást érhetünk el vele.
  • A pasztell árnyalatok harmóniát sugároznak, leginkább az egyszerű és tiszta építészeti stílusok esetében kedveltek. Legnépszerűbb színei a beige, capuccino, tejeskávé és tojáshéj. Mivel ezek a legvilágosabb árnyalatok, természetes hatást biztosítanak az épületnek.   
  • mozaik vakolat egyedi felülettel látja el a homlokzatot, életre kelti azt. Mivel erő és kopásállóság jellemzi, általában lábazathoz használják, de oszlopok, kisebb részek kiemeléséhez és dizájnelemként is tökéletes.

A Baumit Life színeit keresse országszerte kirendeltségeinkben! A tökéletes homlokzatfesték kiválasztásában kérje munkatársaink segítségét!